Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 nov 41 reacties

Koningspaar in gesprek met briefschrijvers

Jaarlijks ontvangen de leden van het Koninklijk Huis meer dan tienduizend brieven. Deze worden allemaal behandeld én bewaard. Door in gesprek te gaan met een aantal van de briefschrijvers willen Willem-Alexander en Máxima een luisterend oor bieden aan de zorgen van mensen en met hen verder praten over de mogelijkheden die zij zien om de samenleving te versterken.

Er is gekozen voor mensen die betrokkenheid tonen op een brede variëteit van thema’s, zoals solidariteit, bestaanszekerheid, huisvesting en klimaat. 

Qua kleding koos de koningin voor toegankelijk en vertrouwd. De driedelige set van Natan bestaat uit een mouwloze top van ponyhaar, een oversized jasje van wol en een kokerrok van wol. De kans is groot dat de outfit je bekend voorkomt. Inmiddels kunnen we het wel een favoriet noemen.

Het is de zevende keer dat we de set zien.

PPE

Een video van de bijeenkomst:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een heerlijk filmpje, volgens mij een erg relaxte bijeenkomst, of komt dat door de muziek ;).
Ik heb het truitje en de kokerrok altijd al prachtig gevonden. Het jasje zie ik toch ook als een jasje voor binnen, dus dat kan prima. Maar ik heb het nooit mooi gevonden, dus puur om die reden had ik liever iets anders gezien.

Een mouwloze top en een jasje van wol daarover. Het klinkt eigenlijk helemaal niet alsof het lekker zit, zo prikkerig. Maar dat zal vast met goede kwaliteit wol minder of niet zijn.
Of het geschikt is voor binnen? Wat maakt het uit, ik zie wel meer dames op de foto die een jasje of blazer aan hebben 😉
Dat neemt niet weg dat ik deze outfit ook heel geschikt vind voor een werkbezoek, net even een jasje aan buiten.

Wat een goed initiatief. Lijkt me voor hen ook heel goed om dicht bij de Nederlanders te blijven staan. De outfit: niets mis mee, maar ik vind het geen topper. Het jasje vind ik leuk, die zou op een Camel kleurige broek heel goed tot zijn recht komen en meer eigentijds zijn.

Heel goed dit en hopelijk een jaarlijks liever halfjaarlijks initiatief.
Kledingkeuze van Maxima vind ik prima, ook zij moet zich op haar gemak voelen in dit gesprek en daar is kledingkeuze heel belangrijk bij.
Je ziet dat ze ook bijna geen sieraden draagt om zo benaderbaar mogelijk te zijn.
Ik hoop dat de brievenschrijvers zich gehoord voelen en dat er op korte termijn oplossingen komen voor hun problemen.

Máxima moet zich wat betreft kledingkeuze hopelijk altijd op haar gemak voelen binnen haar werk als koningin en echtgenoot van de koning van Nederland; m.i. een ‘open deur opmerking’ Roos.

Dit neemt niet weg dat de volgers van MKM👒 allemaal hun eigen idee en mening hebben over de gedragen outfits in desbetreffende contexten en natuurlijk prima dat jij deze outfit prima vindt. 👍🏼

Ik denk niet dat hier op korte termijn oplossingen voor komen

 “solidariteit, bestaanszekerheid, huisvesting en klimaat”

Hopelijk gaan ze deze bijeenkomsten jaarlijks organiseren, vaker zou het bijzondere er van ontnemen. Ik zie een vriendelijk en betrokken koninklijk paar, waarbij de gasten zich zichtbaar op hun gemak voelen. Een rustige, klassieke outfit van Máxima, die in mijn ogen prima voor de gelegenheid geschikt is.

Maar als ik het goed begrijp gaat het er om dat mensen gehoord worden en er gekeken gaat worden met hen “over de mogelijkheden die zij zien om de samenleving te versterken.”
Niet om het bijzondere dat koning en koningin ze een uurtje ontvangen.

Dat verder kijken kan niet met 1 bijeenkomst met 10 personen tegelijk die dan alleen even een “paar minuten” kunnen vertellen waar ze mee zitten, daar zal toch écht bij iedere persoon een vervolg op moeten komen hóe aan de situatie te werken.

Ja precies, dat kan niet anders dan dat er vervolg er zal komen. Vooral huisvesting en klimaat heb je niet in een paar gesprekken opgelost 😉
Nooit, waarschijnlijk.

Wat een bijzonder initiatief.
Dat had ik Beatrix niet zien doen. Ook de vele initiatieven van zowel WA als Maxima die ze bezoeken in wijken en allerlei maatschappelijke clubs zijn zo anders dan Beatrix deed.
Dat maakt het minder afstandelijk maar ook minder magisch.
Kleding Maxima niks op aan te merken. Voelt zich goed in deze outfit blijkbaar. En zie de deelnemers stralen dat aandacht is voor hun verhaal. Koning ook in vertrouwde outfit.

Helemaal met je eens, Beatrix zou geen mensen zo prive ontvangen, en ik vind het geweldig dat WA en Maxima dit wel doen .
Maar de tijd en ook de invulling van het koningschap is verandert .
Wel zie ik nog steeds de ontzetting in haar ogen en het meeleven bij Beatrix voor me toen ze bij de Bijlmerramp een bezoek bracht.
Bij dergelijke bezoeken zag je een oprecht betrokken en meelevende koningin, Daar zullen de mensen met liefde aan terugdenken

Nou, dat weten we niet of Beatrix dat niet deed, misschien hield ze dat dan ook letterlijk helemáál privé 🤔

Het is wel bekend dat Prins Claus dat deed.

Ik meen eens begrepen hebben dat Beatrix regelmatig gesprekken voerde met deze en gene op en buiten heur paleizen en dat deze gesprekken privé waren en bleven.

Het tegenwoordig enorm gedaalde vertrouwen in het koningshuis speelde m.i. toentertijd niet. Onze toenmalige vorstin is daarbij een andere persoonlijkheid in een andere tijd.

Fijn dat Beatrix destijds ook al gesprekken voerde, en ik kan me ook heel goed voorstellen dat niet
elke schrijver/ schrijfster in het nieuws wil komen.
Achter de schermen zal er zeker meer gebeuren dan wij weten.
En dat is ook goed .

Idd, dat zou heel goed kunnen.
We weten het niet.

Helemaal eens met andere commentaren dat (a) het een goed initiatief is (als er tenminste ook wat mee gebeurt na afloop) en (b) dat het jasje niet geschikt is voor binnen/de gelegenheid. PK020 heeft hieronder een paar hele goede alternatieven aangedragen als optie.

Wat een goed initiatief. Doen ze dit voor t eerst Josine? Prima setje verder. Voor mijn gevoel is t echt geen buitenjasje. Het is mijn smaak niet, maar dat maakt niet uit.

Om te beginnen: een prima initiatief van ons koningspaar, en zeker voor regelmatige herhaling vatbaar.
Daarmee tonen ze toegankelijkheid om met mensen vanuit diverse geledingen in gesprek te gaan.
Wat de toegankelijkheid van de kleding betreft: dat vind ik wat ver gezocht en zal een ieder weer anders ervaren.
In vergelijking met het leuke jasje van Josine, vind ik Maxima’s jasje qua stof en model meer geschikt voor een werkbezoek.
Ik zou dit setje tenminste thuis niet aantrekken, maar wel makkelijk om van binnen naar buiten, auto in en uit te dragen.
Een blazer of blousejasje voor binnen is vaak van soepele, prettig draagbare stof en kan veelzijdig gecombineerd worden.
Toegankelijkheid vind ik vooral van toepassing in de houding van WA en Maxima en de wijze waarop de reacties gegeven worden.
Zelf ervaar ik altijd wel dat mijn kledingkeuze mede bepalend is voor de mate van zelfvertrouwen waarin ik bv. een bijeenkomst bijwoon of vergadering voorzit, of bezoek ontvang enz. Maar dat is puur eigen gevoel!

Persoonlijk zou ik het gehouden hebben bij een leuk jurkje met evt omslagsjaal, maar zeker géén jasje, dan eerder een zacht colbertje.
Zoals eerder gezegd lijkt het alsof ze op het punt staat om te vertrekken. Dit lijkt me nu net géén gelegenheid om zo’n indruk te wekken.

Heel mooi initiatief van het koningspaar maar ik vind het wel wat laat en ik krijg het gevoel dat dit gebaar wellicht kán, nogmaals, kán samenhangen met de dalende polulariteitcijfers van het koninklijkhuis die nog nooit zo laag zijn geweest. 🤷‍♀️. Het jasje kan ik juist niet toegangkelijk noemen, maar juist het tegenovergestelde. Daarbij vind ik het model wat lomp overkomen in een zittende houding.

📨 Goede zaak, luisteren en langer in ‘eigen huis’ in gesprek gaan met het Nederlandse volk.
Ik adviseer dergelijke bijeenkomsten een paar keer per jaar te organiseren, eens per seizoen majesteiten?

Verder, in tegenstelling tot Josine vind ik deze outfit totaal niet toegankelijk overkomen en als ik de eerder geschreven reacties lees lijk ik niet de enige. Een zeer opmerkelijke en afstandelijk overkomende kledingkeuze.

Bijvoorbeeld deze outfit van Máxima had ik voor vandaag veel geschikter gevonden; warm, benaderbaar, gezellig en m.i. echt toegankelijk 🤎

https://www.modekoninginmaxima.nl/maxima-versus-catherine-welke-look-wint/

❤️ Of deze outfit zonder cape, sorry kan ‘m op MKM zo snel niet vinden.

https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/a34308970/maxima-outfit-herfst-bordeauxrood/

Leuk jasje Josine. Ik zag je er mee bij Max.
Ik draag ook graag jasjes, maar niet in eigen huis, dan heb ik het gevoel of ik bij mezelf op visite ben.

Helemaal mee eens. Waar gaat dit nu over? Je kan toch zeker binnen een jasje dragen en Maxima hoeft toch niet ‘gezellig” gekleed (wat ook voor ieder iets anders betekent). De gasten hebben dat lijkt me echt niet zo ervaren, lijkt me goed gesprek geweest.
Mooi initiatief.

🤗 …..’gezellig’ heb ik bewust toegevoegd en zie hier meteen een reactie, HAP 🙂

Ik blijf erbij, de “ponyhaar set” ervaar ik als geen toegankelijke outfit, daar gaat het over Louise, ik reageer op de blog tekst van Josine, niets meer en niets minder 🤷🏼‍♂️

Jouw jasje ziet er een stuk leuker uit Josine 👍🏼

Ik zou ze allebei wel willen hebben en ook gewoon binnenshuis dragen.

Wat mooi dat het koningspaar dit doet. Goed initiatief. Mooie outfit voor vandaag , maar een jasje zoals dit binnen begrijp ik niet.

Goed sociaal bezig, moeten ze zeker met grote regelmaat zo saampjes doen. Tja, Maxima heeft ook niets om aan te trekken🥴, het paardenhuidje zonder mouwen was denk ik te frisjes, dus dan het wollen jasje maar aangehouden, met Ina en Elisah eens, het komt niet erg gastvrij en huiselijk over, maar ja……

Goed initiatief om mensen uit te nodigen en het gesprek aan te gaan. Mooi outfit, jas binnen aan, mwah.

Wat een mooi initiatief!

Mooi dat ze dit doen , wel hoop ik dat ze betrokken blijven, dat het niet alleen bij een gesprekje blijft .
Waarom niet gewoon een gezellig jurkje aan gedaan , ze ontvangen ze thuis, geef dan ook dat gevoel, nu lijkt het of ze net thuis is of weer snel weg moet .

Mooi initiatief !! Eens met de opmerking ivm jas die maxima binnen draagt . !!

Zo kennen we Máxima weer, wéér 1 van haar onnavolgbare gewoontes 😉

Een bijeenkomst binnenshuis en dan een jas dragen.
Ik vind het ook een beetje alsof ze op het punt staat om weg te gaan al met haar jas aan en de mensen gauw moeten vertellen waarom ze zijn gekomen en dan wegwezen.

Hahaha Ina , je weet het weer goed te zeggen😉

Uhm ja, dat gevoel krijg ik er bij 😄

Maar wat ik vergat te zeggen, net zoals de meeste anderen hier, ja een leuk initiatief van ze.

Heel fijn dat ze op deze manier een luisterend oor bieden! Prima outfit. Was het op paleis Noordeinde?