Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 feb 0 reacties

Koningspaar in China – dag 1

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping van de Volksrepubliek China op 7 februari 2018 een werkbezoek aan China. Op 8 februari neemt Hare Majesteit Koningin Máxima deel aan een economisch programma in Peking. Zij worden vergezeld door minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken, die naast het programma met het Koninklijk Paar tevens een gesprek heeft met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.

Woensdag 7 februari
De Koning en Koningin worden op het vliegveld van Peking begroet door een viceminister van Buitenlandse Zaken. Aansluitend worden zij op de residentie van de Nederlandse ambassadeur bijgepraat door een aantal experts over de Chinese politiek, economie en het Belt & Road Initiatief. Het initiatief is een moderne variant van de Zijderoute en richt zich op de bevordering van handel en economische integratie tussen de deelnemende landen. China investeert daartoe in wegen, pijpleidingen, havens, communicatienetwerken en overige infrastructuur die de samenwerking bevorderen. Aan het einde van de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de Chinese premier Li Keqiang. Aansluitend ontmoeten zij president Xi Jinping en zijn echtgenote, mevrouw Peng Liyuan en volgt een delegatieoverleg. Het werkbezoek wordt afgesloten met een diner met de president en zijn echtgenote. China is een belangrijke ‘nieuwe’ wereldspeler op mondiale vraagstukken als klimaatverandering en is de op één na grootste economie ter wereld. Nederland is China’s derde grootste EU-handelspartner. Nederland en China zijn beide afhankelijk van een goedlopende wereldhandel waarin frequent contact en samenwerking noodzakelijk zijn. Het werkbezoek bouwt voort op de goede betrekkingen die zijn opgebouwd tijdens de wederzijdse staatsbezoeken in 2014 en 2015. Het onderhouden van goede betrekkingen met China draagt bij aan de kwaliteit van de bilaterale samenwerking op alle niveaus.

Outfit 1: tijdens de ontvangst draagt de koningin een zwarte pantalon en een gewatteerde gilet van Max Mara. Ook heeft de koningin een camelkleurige mantel bij zich, die ze binnen losjes om haar schouders heeft geslagen. Klik hier voor een video van de Telegraaf. 

Printscreen uit het filmpje:

Afbeeldingsresultaat voor max mara site:modekoninginmaxima.nl

Outfit 2: Na een opfrismoment verscheen de koningin met een andere en nieuwe outfit op de rode loper: een complet (mantel en bijbehorende jurk) met pied-de-poule motief. 

Printscreen uit de video van de Telegraaf:

Outfit 3: tijdens het diner draagt de koningin een nieuwe japon van Claes Iversen. 

Foto links: Sjoerd Den Daas

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments