Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 feb 0 reacties

Koningspaar bezoekt Duitsland – dag 3 dagprogramma

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari 2017 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.

De Koning en Koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de economische betrekkingen. Zij worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die gelijktijdig een handelsmissie naar de deelstaten leidt. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is aanwezig bij de onderdelen waarbij de sector Watermanagement centraal staat.

Donderdag 9 februari – Saksen en Saksen-Anhalt
Energie – wonen – ondernemen – Leipzig

n de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar de European Energy Exchange (EEX), de grootste energiebeurs van Europa. Hier worden onder andere elektriciteit, aardgas, kolen en CO2 emissie-certificaten verhandeld. Bij het bezoek is onder andere aandacht voor de zogenaamde Energiewende, waarbij op de lange termijn een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening gerealiseerd moet zijn. Tennet geeft een toelichting op de aanleg van een hoogspanningsnet in Duitsland.
Vervolgens bezoekt het paar Grünau, een van de grootste 'Plattenbau'-wijken in de voormalige DDR. In de jaren tachtig woonden hier bijna 90.000 mensen in flats, het aantal inwoners is nu rond de 40.000. De wijk is een symbool voor de DDR en de moeilijke periode na de hereniging. Het paar spreekt onder andere met bewoners in het wijkcentrum.
In de voormalige katoenspinnerij (Baumwollspinnerei) is een start up accelerator ingericht, waar jonge ondernemers en culturele instellingen samenwerken. Het Koninklijk Paar woont een evenement bij waar alle betrokken partijen zijn samengebracht: hogescholen, bedrijven, sponsoren, start ups en investeerders. In het voormalige stadhuis van Leipzig biedt minister-president Tillich van Saksen een lunch aan, waarbij de Koning en de minister-president beiden een toespraak houden.

Handelsmissie Biobased Chemie – Leipzig
Tijdens het bezoek aan Saksen vindt een bijeenkomst plaats waar rond de 60 Nederlandse en Duitse experts uit de sector 'green chemistry' elkaar ontmoeten. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij de ondertekening van twee samenwerkingsovereenkomsten, onder andere met het Nederlandse Biobased Delta. Daarin staan investeringen centraal waarbij biomassa (waaronder hout) wordt omgezet in hoogwaardige chemische grondstoffen. Het Koninklijk Paar spreekt met verschillende experts en vertegenwoordigers van bedrijven over technische toepassingen. Op het terrein van het onderzoeksinstituut stond ook een munitiefabriek waar 500 Nederlandse dwangarbeiders moesten werken. De Koning en Koningin bezoeken het informatiecentrum om hier bij stil te staan.

500 jaar Reformatie – Wittenberg – Saksen-Anhalt
In de middag bezoekt het paar de Slotkerk van Wittenberg. Zij krijgen een rondleiding door de kerk waar Luther zijn 95 stellingen openbaarde en waar zijn laatste rustplaats is. In de avond biedt minister-president Haseloff van Saksen-Anhalt een diner aan in het raadhuis van Wittenberg, waar de Koning en de minister-president een toespraak houden.

Outfit koning Willem-Alexander: koning Willem-Alexander draagt een donker pak en een bekende das -met vismotief- van Salvatore Ferragamo. Ik ben blij dat de koning, die normaal net als zijn vader zijn jas thuislaat, dit bezoek zijn overjas wel draagt. 

Afbeeldingsresultaat voor salvatore ferragamo stropdas site:modekoninginmaxima.nl

Outfit Máxima:  Koningin Máxima draagt een zijden japon met klokmouwen van modehuis Natan en een bekende beige pillbox.


Tekening: Linda Zoon


Foto: Tirza van der Graaf 

De japon is nu viermaal gedragen. 
1. Ontvangst Hollande. 
2. Viering 200 jaar Koninkrijk NL 
3. Staatsbezoek Japan. 
4. Bezoek Duitsland. 

 

Bekende tasvan Natan: 

Máxima's schoenen met t-bandje komen van Jan Taminiau:

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments