Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 apr 0 reacties

Koningsdagconcert 2019

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden op maandagavond 15 april in Theater Flint in Amersfoort het jaarlijkse Koningsdagconcert aan. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is bij het concert aanwezig.

Bij het concert staat dit jaar de stem centraal. Onder het motto ‘Alle Stemmen Gelden’ zingen koren over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen. Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir, het Nationaal Jeugdkoor en verschillende koren uit de regio treden op. Daarnaast zingen Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik, de jongenssopranen Tibbe Alkemade en Roy van Vugt en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. De dirigenten zijn Wilma ten Wolde en Daniel Reuss.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.

Mode 
Outfit: midi-jurk met een gepailleteerd lijfje, een uitwaaierende rok en breed ceintuur.
Ontwerper: Claes Iversen
Eerder gedragen: bevrijdingsconcert 2018
Accessoires: Pumps met gouden hak van Salvatore Ferragamo en een Knot-clutch van Bottega Veneta. 


Foto: PPE/Nieboer 

 

Máxima met de jurk in mei 2018:

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

De outfits van voorgaande jaren:


Foto's: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments