Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 27 apr 0 reacties

Koningsdag 2022: Kleding Koninklijk gezin

Hieperdepiep hoera, het is Koningsdag! In deze blogs lees je al het nieuws over de kleding van het koninklijk gezin. 

In de andere blog kun je de kleding van Prinses Laurentien en de Van Vollenhoven prinsessen bekijken.

 

Kleding Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander draagt vandaag een grijs pak, een wit overhemd. 

Zijn stropdas met oranje clownvissen komt uit een eerdere collectie van Salvatore Ferragamo. 

Kleding Koningin Máxima

Koningin Máxima gaat gekleed in een creatie van het couture huis NATAN, een jurk gemaakt van crêpe zijde: een model met een 2-delig effect, onderaan uitlopend met een korte cape op de schouders in een weelderige roze zijde. Het groen-roze, wat verschillende koninklijke dames vandaag dragen, is geen verwijzing naar Doe Maar. Het groen staat volgens Edouard Vermeulen voor vrede en harmonie. Het roze symboliseert dankbaarheid.

Máxima's cape komt naar verluid uit het atelier van Valentino, maar daar is geen hard bewijs van. De pumps zijn van Gianvito Rossi, de oorhangers van Juwelier Steltman.

Onze juwelenblogger Edwin heeft meer informatie over de juwelen van de koningin: 

Edwin: "Koningin Máxima draagt om haar rechterpols een bijzonder collier, gedragen als armband en afkomstig van Willem-Alexanders grootmoeder, Koningin Juliana. Kort na de huwelijksdag van toen nog Prinses Juliana en Prins Bernhard werd er in juli 1937 door de hofjuwelier „Van Kempen, Begeer en Vos“ een prijsopgaaf gestuurd naar Paleis Soestdijk. Het betrof hier een opgave voor een prachtig collier gemaakt van rozekwarts. Uiteindelijk is het collier voor Koningin Juliana, dat zelfde jaar kort voor de Kerst afgeleverd. Passend bij het collier zijn er later druppelvormige oorhangers en een gouden broche toegevoegd, ook bestaande uit deze roze-kleurige edelstenen. De prachtige roze rozekwarts heeft vaak een wat wolkig uiterlijk. De steen wordt meestal gevonden in grote brokken, die doorzichtig tot doorschijnend zijn. Uit Zuid-Amerika echter komt prachtige transparante rozekwarts, waarvan je de kristalstructuur met het blote oog kunt zien. Rozekwarts is nog steeds een van de meest geliefkoosde edelstenen voor het maken van sieraden. De edelsteen staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid. De vooral cabochon geslepen rozekwarts, zien we vandaag ook terug zien bij Juliana’s juwelen. Rozekwarts dankt zijn naam natuurlijk aan de roze kleur. De steen wordt vaak ten onrechte rozenkwarts genoemd, maar hij heeft niets te maken met de roos. De naam wordt gebruikt sinds circa 1800. Voor die tijd werd de steen melkkwarts of algemene kwarts genoemd. Juliana heeft het geschenk gedurende haar leven veelvuldig gedragen en het lijkt er op dat haar kleinzoon, Willem-Alexander deze bijzondere juwelenset heeft mogen erven. Zoals we Máxima inmiddels kennen, weet zij de juwelen op een uiterst creatieve manier te dragen."

Kleding Prinses Amalia

Prinses Amalia zien we vandaag in een gestreept linnen broekpak van MaxMara. Amalia's groene clutch komt van Jacquemus

 

Kleding Prinses Alexia

Prinses Alexia draagt een groen broekpak van Tara Jarmon (1 van de favoriete kledingmerken van Prinses Laurentien!). Ook de roze/groene mouwloze top komt van Tara Jarmon. Alexia's roze tasje is een geleend exemplaar van haar moeder. Het tasje komt van Natan.

 

Kleding Prinses Ariane

Prinses Ariane draagt een donkerblauw gebreid rib jurkje van Sandro. Ze heeft een gele clutch van Sophie Habsburg bij zich. Ariane draagt zwarte slingbacks van LK Bennett, met een goudkleurige hak.

 

Deze blog is geschreven door moderator Petra, van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments