Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 apr 0 reacties

Koningsdag 2018: Kleding koninklijk gezin

De oranje tompoucen staan klaar, de vlag hangt uit: hieperdepiep, het is Koningsdag! In deze blog lees je meer over de kleding van ons Koningspaar en de drie prinsessen. Moderator Twor praat je in een andere blog bij over de kleding van prinses Laurentien en de Van Vollenhoven-prinsessen. Fijne dag! 

Klik hier voor een terugblik op voorgaande jaren. 

Outfit koning Willem-Alexander: zoals gebruikelijk draagt koning Willem-Alexander een blauw pak. Ditmaal gecombineerd met een blauwe das met toekan-print van Salvatore Ferragamo. Een nieuw exemplaar, dat online te koop is voor 166 euro. 

Outfit Máxima: De koningin draagt een jurk en rode mantel van het Belgische modehuis Natan. De jurk is halflang en heeft dégradé borduurwerk op huidkleurige tule . De mantel met reverskraag is geinspireerd op couture van de jaren 50  en is gemaakt van zachte geweven rode wol. Haar baret kennen we van Koninginnedag 2004, al is hij wel iets vermaakt door modiste Fabienne Delvigne. In 20014 was Máxima ook al in Groningen, dus ik zie dit maar als een modieuze knipoog.  

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Links: Máxima op Koninginnedag 2004. Midden: Máxima vandaag, met de baret. Links: Alexia met het jasje van Máxima. 


Foto: PPE en Jellie J. Tiemersma

Máxima's schoenen en clutch komen ook van Natan, maar zijn niet nieuw. 

Outfit Amalia: Amalia draagt ook een ensemble van Natan. Het bovenstuk met boothals, korte mouwen en basque in zalmkleurige tinten met etnische motieven. Daarbij draagt ze een soepelvallende broek met wijd uitlopende pijpen in poederkleurige zijde.

Ik kan me vergissen, maar volgens mij draagt Amalia ook een jasje van Máxima. 

Net als Máxima doet ze ook aan shoulder robing. 

Outfit Alexia: Als knipoog naar Koninginnedag 2004 draagt Alexia het bekende spijkerjasje van Máxima. Haar zwarte rok is van Ba&sh. 

Outfit Ariane: Ook prinses Ariane heeft gesnuffeld in de kast van Máxima. De kanten jurk die zij er vandaag onder draagt, zagen we eerder bij Alexia. 

Links Alexia met het jurkje:

Afbeeldingsresultaat voor goulandris site:modekoninginmaxima.nl

De cape die ze over het vestje draagt, kennen we ook van het huwelijk van Marianna Goulandris en Filippos Lemos. Ariane was die dag bruidsmeisje. 

Lieve allemaal,

Hartelijk dank voor jullie digitale aanwezigheid en betrokkenheid op Koningsdag. In de afgelopen dagen zijn er veel fijne reacties gepost, ook met welkome opbouwende kritiek. Er zijn echter ook reacties geplaatst die op het randje zijn. Omdat ik het deze week vakantie vier, heb ik geen tijd om elke reactie te filteren en in gesprek te gaan met de mensen achter de verwijderde reacties. Daarom heb ik ervoor gekozen om alle reacties tijdelijk offline te halen. Zodra ik weer wat meer tijd heb, ga ik alles uitpluizen en komt de boel weer online. Excuses! 

Liefs, 
Josine 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments