Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 11 t/m 17 maart een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

Op 11 maart vertrokken Koning Filip en Koningin Mathilde naar Canada. Bij vertrek ging Koningin Mathilde gekleed in een taupekleurige jurk/rok en mantel en bijpassende accessoires.

Voor de aankomst in Canada lijkt ze zich te hebben omgekleed. Jelka verteld op haar blog www.modekoninginmathilde.be dat de Koningin mantel (en bijpassende rok) 15 jaar geleden voor het eerst droeg, en daarna slechts 1 keer herdragen heeft. Erg leuk dat ze het voor deze gelegenheid nog een keer tevoorschijn heeft gehaald!


Op 12 maart werden ze ontvangen door Julie Payette, de Gouverneur Generaal van Canada. Koningin Mathilde droeg bij deze gelegenheid een rode jurk met opstaande kraag, met een bijpassende cape-mantel. Haar hoed heeft ze eerder gedragen in 2016, tijdens het Staatsbezoek aan Nederland. Mathilde maakte haar outfit compleet met zwarte accessoires en een gouden esdoorn broche, die zo kenmerkend is voor Canada!

Foto

Foto

Foto

Foto

Later op de dag kleedde Koninging Mathilde zich om, zie deze video van VTM. Ze droeg een bekende geruite pantalon met een korte bruine lammy coat!

Foto

Foto

Tijdens het Staatsbanket draagt Koningin Mathilde de Laurel Wreath tiara. En: (jaja, ik voel me best trots) opnieuw haar japon van Jan Taminiau. Wat ons destijds niet opviel is dat de tule van de jurk tot haar halslijn liep. Nu is dat goed te zien, want Koningin Mathilde heeft de japon aan laten passen. Bij de halslijn is nu een soort opvallend collier op de japon geborduurd. Het is echter geen collier, maar borduursel van de halslijn! Wat vinden jullie van deze metamorfose?


Foto

Foto

Wat vinden jullie van de kleding van Koningin Mathilde tot nu toe?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, screenshots video ©Didier Reynders op twitter, screenshots video ©VTM Nieuws

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 16 mrt 2018 - 09:32

Zo'n prachtige JT! En ik vind het extra borduursel erg mooi, zoals op het model, en geeft net wat meer edge. Rode outfit ook heerlijk (wie wil er nu geen rode cape...), alleen houd ik heel stevig niet van rode-zwart. Rood-beige: mais oui! Lammy leuk, ruit in de broek niet. Aankomst en vertrek: smetteloos keurig.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:58

Ik vind dat Mathilde er zeer verzorgd en mooi uitziet. Vooral de kleding die ze draagt als ze het vliegtuig verlaat: beeldig. Wel wat jammer van de zwarte bontlaarsjes onder die waanzinnig mooie cape. Ik vind haar een echte koningin, haar haar zit ook altijd zo mooi.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 15 mrt 2018 - 19:52

De rode outfit vind ik prachtig, het lammy jasje lekker hip.
Kledingadvies voor de dame in zwarte avondjurk met glitterbamden gewenst.

afbeelding van Els

Els

woensdag 14 mrt 2018 - 18:08

Ik vind de extra hals borduursel helaas niet zo mooi. Een beetje te grof. En eenmaal aangebracht op een jurk, kun je het ook niet meer veranderen. Daarom geef ik de voorkeur aan losse halssieraden of borduursel die los gedragen kunnen worden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:51

Was dat even vergeten. Ook zeer mooie set. Staat haar heel goed dat rood.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 23:12

De hoed past qua kleur en model wel erg goed bij Canada. Al houd ik persoonlijk niet zo van zo'n iets scheef model. Het staat haar niet helemaal perfect, al misstaat het mijns inziens ook niet. De fascinator met bladerenpatroon die ze vandaag droeg, vind ik beter staan. Maar daar over later meer ;).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 21:12

De hoed droeg ze ook tijdens het Staatsbezoek aan Nederland. De mantel is anders. Maar, ik vraag me af of ze daar onder niet gewoon dezelfde rode japon draagt, en dus alleen een nieuwe mantel/cape heeft laten maken? Ontwerper is niet bekend, in ieder geval geen Natan. Zal dan wel Armani zijn, of Dior.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 mrt 2018 - 08:25

Wat geweldig dat ze voor de Taminiau avondjurk gekozen heeft. Super mooi met het halsborduursel. De rode outfit vind ik ook prachtig, alleen staat de hoed haar niet. Ook haar kapsel zit vreselijk,wat echt afbreuk doet aan deze mooie outfit. Verder niets bijzonders qua kleding. Het lammy jasje is ook leuk. Volgens mij heeft Máxima een vergelijkbaar jasje.

afbeelding van Marthe

Marthe

dinsdag 13 mrt 2018 - 15:51

Prachtig dat rode, die hoed en het haar staan koninklijk!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 mrt 2018 - 13:55

De vertrek-jas een beetje strak en kort. De aankomst-jas is schitterend. Maar de rode cape-jas overtreft deze. De hoed past goed bij de uniformen van Canada. Ik zag ergens dat ze uggs er onder droeg voor een buitenevent...dat had charmanter gekund. Het korte jasje zoals alle lammies maken je altijd fors. De avondjurk is zeer mooi. De ketting is een beetje gezocht..maar kan goed.. ik begrijp t wel dat zoeken naar .. ..dat gaas vind ik ook niet mooi. Ik neem aan dat er nog een ontvangst bij de Trudeaux staat gepland.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 16:47

Nee, er staat geen ontvangst gepland bij Trudeau, want meneer is op vakantie met zijn gezin. Vind ik persoonlijk niet kunnen als er een staatsbezoek gepland staat. En dan een Duitse vlag ipv een Belgische, er zitten wat minpuntjes aan dit staatsbezoek, en ik las op twitter al berichten dat de Canadezen dit staatsbezoek blijkbaar niet zo belangrijk vinden. Of dat klopt weet ik natuurlijk niet, maar ik vind het wel opvallend, die vakantie. Dat vlaggetje, ok, kan gebeuren, maar is niet zo heel handig natuurlijk.

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:23

De gouverneur generaal is hoger in de hiërarchie dan de premier hoor. De gouverneur generaal is de vertegenwoordiger van de kroon in Canada en de gastvrouw voor het Belgische paar. Een premier is een politieke figuur. Ik zie er niks raars in of onfatsoenlijks aan dat hij met zijn gezin op vakantie is en niet in beeld is bij het staatsbezoek eerlijk gezegd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:24

Ik wist niet dat de gouverneur generaal hoger stond dan de premier, maar toch vind ik het raar. Als hier in NL een staatsbezoek gepland is, dan is het Koningspaar er, maar premier Rutte ook. Zo hoort het volgens de regels.

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:47

Ook onze minister president is bij staatsbezoeken niet altijd aanwezig. Was wel eens in het buitenland ivm zaken met Europa. Ik meen ook ten tijde dat Nederland het voorzitterschap had. Dat kan voorkomen. Maar er is altijd wel iemand anders die de honneurs waarneemt. Dat zal in Canada vast ook wel het geval zijn.

Maar die flater met die vlaggen is natuurlijk heel stom.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:46

Maar dan toch, bij een staatsbezoek verwacht je de politiek bestuurder toch ook een handje te geven en een gesprek mee te voeren. En dan verkeerde vlaggetjes...iemand heeft daar zitten slapen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:12

Dat Trudeau niet aanwezig is vind ik gewoon onbeleefd !

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 13 mrt 2018 - 13:20

Denk dat oorspronkelijk ontwerp voorzien was met de kraaltjes . Oorspronkelijk ontwerp staat mathilde goed, maar de kraaltjes doen te erg aan collier eenken en matchen hierdoor minder met tiara en mooie oorbellen.
Ik zou dus persoonlijk het decollete behouden hebben en een passend collier gekozen hebben ook al vermoed ik dat "kluis" mathilde minder uitgebreid is dan de "kluis" van maxima. Een mooi diamanten collier zou tevrns een mooie link geweest zijn naar de diamantindustrie waar belgie steeds mee uitpakt.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:03

Dat van die 'kraaltjes' klopt, Maribrune ! Het oorspronkelijke ontwerp van Jan Taminiau vertoonde inderdaad dat soort 'halsborduursel', maar bij het Belgische staatsbezoek (eind nov. 2016) heeft Mathilde dit vervangen door een kostbaar en prachtig collier : zie de foto's in http://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-ontwerpers/staatsbezoek....

Mathilde eerde toen haar collega en vriendin met dit Nederlandse ontwerp, terwijl Máxima haar schitterende, alomgekende groene strapless jurk (van Valentino) uit de kast had gehaald !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 12:46

Mathilde in Jan Taminiau! Opnieuw! Ze heeft de halslijn van de japon aan laten passen. Wat vinden jullie er van?

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 13 mrt 2018 - 12:21

Vind rood ensemble met czpe fantastisch mooi. Had ook met zwarte laarzen gemogen ipv pumps.
Lammy coat met mouwen staat haar eveneens goed. "Verzwaard " figuur mi minder dan de coat van maxima.
Wat mij opvalt bij vergelijking mathilde en maxima : mathilde heeft een duidelijk minder figuur dan maxima, zij heeft ook eerder moeilijk haar maar toch is het totaalplaatje bij mathilde meestal beter dan bij maxima.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 13 mrt 2018 - 13:43

Op een andere site kun je zien dat ze er laarzen onder droeg. Helaas, die waren te kort, ruim onder de knie, waardoor ze m.i. vreselijk stonden. Ook de hoed vind ik helemaal niet bij haar passen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:19

Mathilde heeft als Kroonprinses heel vaak (net als Máxima) heel chique, echt schitterende knielaarzen (in verschillende kleuren, alle van Natan) gedragen, en zelfs heel onlangs, bij heel koud weer, nog een keertje; die had ze ook hier en nu beter aangetrokken !

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 13 mrt 2018 - 11:11

Mooie en stijlvolle outfits!!!

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 13 mrt 2018 - 10:58

WoW die rode outfit. Alleen de hoed doet een beetje afbreuk. Als ze een klein zwart hoedje op had gehad was het er nog meer uitgesprongen.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 13 mrt 2018 - 10:02

Inderdaad, de rode outfit vind ik ook geweldig mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 13 mrt 2018 - 09:37

Lammy coat is erg leuk voor de gelegenheid, de rode outfit vind ik prachtig! Wat vinden jullie?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?