Vandaag wordt in Luxemburg de voormalige Groothertog Jean begraven. Hij stierf vorige week op 98-jarige leeftijd. Groothertog Jean was getrouwd met de uit de Belgische Koninklijke familie afkomstige Josephine-Charlotte, waardoor de Luxemburgse familie verbonden is aan de Belgische. Jean was de vader van Groothertog Henri van Luxemburg, Prins Guillaume, Prins Jean, Prinses Marie-Astrid (die door haar huwelijk weer verwant is aan de Oostenrijkse familie) en Prinses Margaretha (die door haar huwelijk verwant is aan de Liechtensteinse familie). Al met al betekent dat dat er van veel verschillende landen afgevaardigden aanwezig zullen zijn. Zo ook onze Prinses Beatrix, evenals Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon - Parme. In deze blog wordt de livestream geplaatst en worden er af en toe wat beelden toegevoegd. 

 

http://www.rtl.be/videos/live/les-funerailles-du-grand-duc-jean/13609.aspx

Prinses Beatrix:

Foto

Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon-Parme:

Foto

De Princess Royal met enkele andere Britse Koninklijke familieleden, zoals Prinses Alexandra:

Jordanie:

Koning Juan Carlos en Koningin Sofia van Spanje:

Prins Albert van Monaco:

Erfprins Alois en Erfprinses Sophie van Liechtenstein:

Koning Filip en Koningin Mathilde, Prinses Elisabeth, Koning Albert en Koningin Paola, Prinses Astrid en Prins Lorenz, Prins Laurent, Prinses Lea van Belgie:

Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen:

Koningin Margrethe van Denemarken:

Koning Carl Gustaf van Zweden:

Daarnaast waren er ook nog een aantal onbekendere en niet regerende Royals aanwezig, evenals (voormalige) presidenten.

Namens de Groothertogelijke familie waren aanwezig:

Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa

Foto

Erfgroothertog Guilaume en Erfgroothertogin Stephanie:

Foto

Foto

Prins Felix en Prinses Claire:

Foto

Prins Louis met Prins Gabriel en Prins Noah:

Foto

Prinses Alexandra en Prins Sebastien:

Foto

Prinses Marie Astrid en Prins Carl Christian:

Foto

Prins Jean (rechts op foto) en Diane de Guerre (2e foto, 2e dame van links op de foto):

Foto

Foto

Prinses Margaretha en Prins Nikolaus:

Foto

Foto

Prins Guillaume en Prinses Sybilla:

Foto

Foto

Ook Tessy de Nassau, ex-vrouw van Prins Louis was aanwezig.

Foto

Foto ©Wim DeHandschutter

De kist met het lichaam van Groothertog Jean is na de begrafenisdienst bijgezet in de crypte onder de Notre-Dame Kathedraal van Luxemburg-Stad. Daarbij was alleen de naaste familie aanwezig. Ook Koning Albert en Koningin Paola waren daar, als zwager en schoonzus van Groothertog Jean, bij aanwezig.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Beelden: screenshots ©RTL.lu

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 04 mei 2019 - 22:57

Mooi zo,n inkijkje.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 04 mei 2019 - 16:53

Toch graag een correctie op bericht twor:
de overleden groothertog jean is de schoonbroer van koning albert van belgie via zijn zus josephine charlotte, de echtgenote van groothertog jean..
de overleden groothertig jean is de oom van koning filip. Koning filip van belgie en de huidige groothertog henri zijn neven.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 04 mei 2019 - 18:07

Dat staat er toch ook? Wat is er niet correct dan?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 19:29

Ik zie ook niet wat er verkeerd is eerlijk gezegd, ik heb dat ook zo geschreven. Kunnen jullie vertellen wat er precies niet goed staat?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 19:32

Ik snap het al. In de log staat het goed. Ik heb me in een reactie vergist, door per ongeluk Albert ipv Filip te noemen. Maar kort daarna noem ik Albert wel als zwager ;). Dus gewoon een vergissing ;).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 04 mei 2019 - 16:48

Stijlvolle koninklijke uitvaart. Grote opkomst. Mathilde kiest altijd goed met rouwkleding. Marie Astrid ook. Onze Beatrix ook keurig gekleed.
Ik hoop dat Maxima realiseert hoe koud t is in NL vanavond.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 04 mei 2019 - 15:46

Wat een koninklijke uitvaart met al deze (voormalig) staatshoofden. Prinses . Beatrix ziet er als altijd stijlvol uit, net als Mathilde, Maria Teresa, Margarete en Claire. Er zullen wel nauwe banden zijn met het Belgische koningshuis dat Elisabeth er ook bij is. Mooi ziet zij eruit. Hopelijk is het voor de familie een goed afscheid geweest.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 16:19

Groothertog Jean was een oom van Koning Filip. Zijn echtgenote Groothertogin Josephine Charlotte was een zus van Albert. Daarnaast is Stephanie natuurlijk ook weer een Belgische en zijn Aartshertog Carl Christian en Aartshertogin (Prinses) Marie Astrid ingelijfd in de Belgische adel. Dus ja, ik denk ook dat de banden sterk zijn. En blijkbaar willen ze dat laten zien door zo'n grote afvaardiging en ook door Elisabeth daarbij al weer min of meer in te zetten. Zo kan zij de Luxemburgse familie ook alvast wat beter leren kennen.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 04 mei 2019 - 18:51

Groothertog Jean was de schoonbroer van Albert want gehuwd met wijlen Joséphine Charlotte, die de oudere zus was van Boudewijn en Albert. De moeder van Groothertog Jean was Groothertogin Charlotte. Groothertog Henri van Luxemburg en Koning Filip van België zijn wat ze in het frans noemen "des cousins germains" want ze hebben dezelfde grootouders. De grote afwezige van de Belgische koninklijke familie was Prinses Claire, de vrouw van Prins Laurent en ook Prinses Maria Esmeralda, de halfzus van Joséphine-Charlotte, Boudewijn en Albert. Prinses Léa, de vrouw van wijlen Prins Alexander, halfbroer van JC, B en A, was wel aanwezig. Destijds was de voltallige Luxemburgse familie aanwezig op de begrafenissen van Boudewijn en Fabiola.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 19:31

Dat weet ik. Ik zie dat ik in de reactie had staan dat Jean de oom was van Albert, en net daarachter had ik staan dat hij getrouwd was met Josephine Charlotte, de zus van Albert. Komt door de drukte, dan maak je wel eens foutjes, als je zoveel schrijft/plaatst/screenshots maakt enz. Natuurlijk was Jean de oom van Filip, excuus.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zondag 05 mei 2019 - 08:35

Hallo TWOR : Groothertogin Joséphine Charlotte was de echtgenote van Groothertog Jean, niet zijn moeder.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 15:18

Ook Tessy was aanwezig las ik op twitter. Foto, zie de log.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 04 mei 2019 - 14:04

Wat ziet Mathilde van Belgie er prachtig chique uit zeg! Uitermate chique hoed en mooie speld op het rever. Mooie snit ook in de halslijn. Tres chique! Ik hoop onze koningin vanavond ook zo te zien. Idd. goede gedoseerde opleiding voor Elisabeth ter voorbereiding op ... .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 mei 2019 - 13:43

Ik voeg de belangrijkste Luxemburgse Royals zo toe. Voor wie heel graag alle kleinkinderen en namen van de achterkleinkinderen ed wil weten, die mag even op mijn eigen website rond komen neuzen. Daar heb ik nl vrij uitgebreid geblogd daarover. Maar ik neem aan dat daar hier wat minder animo voor is, en dan wordt de blog ook wel heel erg vol. Ik heb het op mijn eigen site verspreidt over 2 blogs. Zie hier de link naar de blog met alle familieleden, mocht je interesse hebben: https://theworldofroyals.weebly.com/luxemburg/liveblog-begrafenis-prins-...

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 04 mei 2019 - 13:21

Geweldig dat de Belgische royals princes Elisabeth meenamen, ze is uiteraard familie maar ik vind dat ze haar zo goed en gedoseerd opleiden tot het koningschap. Ze ziet er ook nog eens prachtig gekleed uit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?