Het verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja gaat vandaag in volle vaart verder, maar in deze blog blikken wij nog even terug op de japonnen van gisteravond. Er staat al een aparte pagina over de Nederlandse royals online, maar ook dan blijft er nog genoeg moois over. 

Koningin Sonja droeg tijdens het gala een limegroene japon. De Noorse koningin heeft een zwak voor felle kleuren en schuwt zelfs kanariegeel niet. De japon van gisteravond is in die zin dan ook geen verrassing. 

Prinses Mette-Marit droeg een witte japon met broderie en een diadeem die we alleen nog maar eerder hadden gezien als collier. Ook leuk: tijdens het diner besloot prins Haakon even zijn baard te scheren. Met baard verliet hij de zaal en met een gladgeschoren kin kwam hij weer terug. 

Met dank aan http://europeanroyalsfashion.blogspot.com kan ik jullie vertellen dat prinses Martha-Louise een japon droeg van de Noorse ontwerpster Cecilie Melli. 

Van de Noren gaan we door naar de Zweden. Koningin Silvia droeg een japon. De stof lijkt kant, maar is een transparante stof met pailletten. We zagen de creatie eerder op 20 december 2016. 

Prinses Victoria koos ook voor blauw en kijkt vol medelijden naar de dame naast haar. 

Zwangere Sofia koos voor een zwarte japon met een interessante halslijn:

En van de Zweden gaan we door naar de Denen. Koningin Margrethe droeg tijdens de verjaardag een japon van mintgroen kant. 

Prinses Mary droeg een nieuwe japon van Max Mara

Advertentie- 

- Einde advertentie-

En van de Denen wippen we door naar de Benelux. Groothertogin Maria Teresa droeg een zachtroze mantel van YSL. Ze droeg hem in 2001 ook tijdens het huwelijk van prins Haakon en Mette-Marit. Leuk dat ze hem na zestien jaar opnieuw in Noorwegen draagt. 

Erfgroothertogin Stéphanie droeg een japon met watervalhals en franjes:

Koningin Mathilde koos net als de groothertogin voor een bekende robe. De gelaagde japon van Armani zagen we eerder tijdens het staatsbezoek van Jordanië aan België. 

Immer trouw aanwezig: de Griekse royals. Koningin Anne Marie vergezelde in het paleis prinses Mabel in een blauw/paarse japon met lichtroze bloembroche.

Prinses Marie-Chantal is goed bevriend met Valentino, wat ook wel bleek uit haar kledingkeuze van gisteravond. 

De mooie Tatiana verscheen in een japon van de Griekse ontwerpster Celia Kritharioti.

En last but not least kijken we nog even naar Sophie Wessex. De Britse hertogin droeg een groene japon van Suzannah Crabb.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

donderdag 11 mei 2017 - 12:17

Koningin Sonja zal vroeger een hele knappe vrouw zijn geweest want ze is het nóg. Ik doe het haar niet na. Wat betreft de kleding vind ik alleen de Griekse dame in het donkergroen er uitspringen. Wat een jurk en wat staat deze haar geweldig. De rest vind ik nogal voorspelbaar of saai... (Stephanie, Mary, Mathilde). En dan vind ik opeens Mabel er verfrissend en mooi uitzien.

afbeelding van Els

Els

donderdag 11 mei 2017 - 09:55

Vind Haakon met baard veel meer echte man, zonde dat hij hem afgeschoren heeft.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 mei 2017 - 22:06

En de overige dames zijn keurig.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 mei 2017 - 22:04

Tatiana ziet er schitterend uit, koningin Margarethe ook.
De limegroene japon van de jarige is wat erg geplooid vanuit de taille, MM houdt gewoon erg van broderie en bloemetjes, ieder zn meug, haar kapsel zit wat plat bij het hele plaatje. De japon van Mary vind ik te stijfjes. Heerlijk om alles zo vanaf de bank te bekijken.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 10 mei 2017 - 20:28

Wat een weelde aan prachtige avondtoiletten en schitterende juwelen !! Bijzonder fraai vind ik de verschijning van Märtha Louise, Tatiana en Maria-Chantal van Griekenland, Mathilde, Sophie Wessex !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 mei 2017 - 18:40

Goede analyses al gemaakt in deze blog..
Ik vind niet echt iemand eruit springen.
Niet heel bijzonder.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 10 mei 2017 - 13:46

Ik hou helemaal niet van baarden, maar kijkend naar de link hierboven van Mary vind ik dat Hakon zijn baard maar weer snel moet laten staan ;-)

Wat ziet iedereen er prachtig uit, een genot om naar te kijken.
Jammer dat wij de gasten tijdens de verjaardag van WA niet mochten zien.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 10 mei 2017 - 13:15

De blik van Victoria spreekt boekdelen. Ik zie daar geen medelijden in... eerder afschuw. Wat ziet die vrouw er uit...

Waar is het Spaanse huis? En waarom zijn Albert en Paola er niet, Harold en Albert zijn tenslotte echte neven.

Sonja straalt en is het kleurrijke middelpunt. Dat mag ze ook zijn! Deze kleur staat er in ieder geval beter dan kanariegeel. Al zou iets minder ook wel mogen zodat je niet de jurk ziet binnenkomen maar Sonja.
Mette-Marit heeft iets tradioneels en conservatiefs door het wit en borduursel. De 1e communie zou ze er ook mee kunnen doen. Het is misschien iets te wit voor haar. Wel zit haar kapsel en make-up mooi. Het lijkt of ze wat voller in het gezicht wordt en ze oogt ook ontspannen. Dat maakt dat ze er goed uit ziet!
Martha-Louise is inderdaad een beetje prom-achtig, het haar had beter opgestoken kunnen worden voor een wat volwassener look.
Victoria zoals we haar kennen. Bij haar zou ik het haar wel eens minder strak willen zien. De bandjes aan haar jurk vind ik mwah. Net of ze zijn afgezakt. De kleur staat haar erg mooi.
Silvia ziet er verzorgd uit. Maar iets te glitterig naar mijn smaak.
Sofia ziet er zo te zien keurig uit, maar kan er verder weinig van zeggen.
Mathilde kan dit rood goed hebben en dit model staat haar goed. Goed dat ze gekozen heeft voor bescheiden sieraden.
Margrethe is zoals ze is. Maar voor haar doen bescheiden qua kleur. Deze kleur staat haar erg goed. Al vind ik de oorbellen en het collier bij elkaar erg veel, te veel.
Mary is mooi als altijd, maar deze kleur doet niets voor haar en het vloekt met het ordelint. Het oogt wat ongeïnspireerd. Het jasje matched ook niet met de japon, net of ze gauw wat heeft gepakt omdat ze er niet op bedacht was naar het balkon te moeten.
Maria-Teresia ziet er netjes uit, met de orginele japon was het echter meer gala. Nu oogt het wel meer als dat ze haar jas aanhoudt.
Stephanie is netjes maar flets in haar kleurgebruik en oogt daardoor ook wat triestig, zonde van zo'n mooie jonge vrouw.
Marie-Chantal is mooi, maar de print trekt de aandacht en haar haar is misschien iets te blond.
Tatiana is echt een prachtige vrouw met een mooie jurk. Al ogen haar schouders zo wel erg hoekig.
Sophie Wessex haar jurk is mooi van kleur, maar het zit niet mooi bij haar oksel. En inderdaad blote armen zijn misschien niet meer zo'n goed idee voor haar.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

woensdag 10 mei 2017 - 12:01

Grappig om zoveel royals met hun verschillende smaken bij elkaar te zien!

Koningin Sonja: Dat je het lef hebt om zo'n kleur te dragen!
Prinses Mette-Marit: Nee, dit is geen geslaagde keuze. Het staat haar niet. De laatste tijd vind ik haar helaas niet meer zulke mooie kleding dragen. De haren zijn wel mooi!
Prinses Marthe-Louise: Mooi totaalplaatje. Alles past precies bij elkaar. Koningin Silvia: Een mooie japon. Ik vind haar altijd een beetje nep.
Prinses Victoria: Een mooie japon, verzorgde haren maar de oorbellen zijn echt te groot. Ze kijkt wel erg meelevend opzij;)
Prinses Sofia: Heb wat plaatjes gezien. Erg verzorgd! Grappig dat ze al verschillende tiara's heeft gedragen! Een mooie japon en de haren zitten prachtig! Draagt zij niet de japon van Oscar de la Renta, die ze eerder tijdens de Nobel Prize 2015 droeg?
Koningin Margretha: Een beetje té glitterig.
Prinses Mary: Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden. Een apart model.
Groothertogin Maria Teresa: Prima gekleed.
Erfgroothertogin Stephanie: Heel eenvoudig, maar toch heel mooi!
Koningin Mathilde: Rood is niet mijn favourite kleur. Het staat Mathilde wel!
Koningin Anne Marie: Niet mooi
Prinses Marie-Chantal: Een prachtig model en mooie print! Ze is altijd verzorgd!
Prinses Tatiana: In één woord Schitterend! Een prachtige jurk met een mooie kleur.
Hertogin Sophie: Nee dit is echt niet mooi. Wat een vreselijk model. Ook de kleur is het net niet.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 10 mei 2017 - 11:37

Ik vind iedereen er eigenlijk wel goed uitzien. Behalve de mw. naast Prinses Victoria.
Ik mis wil een afvaardiging van Spanje.
De prinsen van Griekenland mogen een voorbeeld nemen aan Prins Haakon en ook hun baard afscheren. Zonde van die leuke koppen. Wat een grappige anekdote trouwens van Haakon. Weddenschap misschien? Al staat bij hem die baard niet verkeerd.
http://www.billedbladet.dk/kongelige/norge/se-billedet-kronprins-haakon-...
Koningin Sonja: past bij haar en ik vind het haar goed staan.
Prinses Mette Marit: originele jurk.
Koningin Mathilde ziet er heel mooi uit! Prachtige jurk en toepasselijk rood.
Prinses Mary... al trek je die een jute zak aan... zal haar ook staan.
Koningin Margrethe ziet er ook weer top uit.
Marie-Chantal: mooie jurk (al maakt hij haar denk breder dan ze is).
Haar schoonmoeders jurk lijkt er één van langer geleden.
Tatiana's ontwerper heeft naar Maxima gekeken met lampenkap mouwen? Mooie jurk.
Maria Teresa kan ook prima voor de dag komen zo. Jurk van Prinses Stephanie is mooi maar mogelijk kan ze inderdaad meer kleur gebruiken.
Mannen zien er ook goed uit trouwens.
En... wat is het balkon mooi versierd!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 mei 2017 - 11:08

Wat een grappig verhaal van de baard van Haakon.

Om heel eerlijk te zijn vind ik dat Mathilde en de Nedrlanse royals er het mooiste uitzagen. Ook Marie Chantal en de Tatiana zien er prachtig uit, maar de dame in de rode jurk.... Nipplegate...
Te knal de jurk van koningin Sonja, terwijl ik de wat fellere kleur bij koningin Margarethe wel prachtig vind. De Zweedse royals zien er niet op hun best uit, Sofia vind ik het mooist. En het gebeurt bijna nooit, maar ik ben niet zo heel erg onder de indruk van de outfit van Mary. Wel een prachtig jasje.
Mette Marit draagt een prachtige jurk maar dat wit staat haar niet heel goed. En de diadeem is niet de mooiste, staat een beetje verdwaald op haar hoofd.
Stephanie van Luxemburg vind ik helaas alweer een grijze muis in deze jurk. Zou haar een goede styliste gunnen die haar wat meer laat sprankelen.

Heel benieuwd naar de kleding van vandaag. Hoop dat we verrast worden.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 mei 2017 - 10:28

Een gevarieerd gezelschap!

Koningin Sonja: Wat een vreselijke kleur. Sorry, ik kan niets anders van de jurk zien behalve de kleur...

Mette-Marit: Mooi! Dat kan je de laatste tijd niet vaak zeggen van haar :)

Martha-Louise: Helemaal niks bijzonders. Beetje Amerikaans, prom-achtig. Ik hou al niet zo van strapless... Ook het kapsel niet bijzonder.

Koningin Silvia: Zij houdt nou eenmaal van glitter. Dit staat haar goed. [grappige tekst in de log: "Koningin Silvia droeg een japon." :) Wat zou ze anders moeten dragen? :) ]

Victoria: De afgezakte schouders zijn zeker niet mijn favoriet. Staat haar niet geweldig. Droopy model. De kleur past wel goed bij haar. Ik krijg gewoon al hoofdpijn als ik alleen maar zie hoe strak het haar is aangetrokken... De dame aan de linkerkant: HORROR.

Sofia: Moeilijk te zien, maar ziet er van afstand chique uit! Revanche ten opzichte van dat vreselijk korte bloemenjurkje dat ze eerder deze week aan had.

Koningin Margrethe: Koninklijk! Hele mooie uitstraling. De jurk krijgt een zilveren glans, in combinatie met de kleur van haar haren :)

Mary: Echt niet mooi. De kleur doet niet veel voor haar. Het model is super-vreemd, met die plooien die onder haar heupen beginnen. Daar zou je toch echt geen 2500 dollar aan uit moeten geven! Het jasje past er ook helemaal niet bij: raar om die kleur jurk met beige te combineren, en dan ook nog allebei zo'n bewerkte stof...

Maria Teresa: Lief gebaar om dezelfde overjas te dragen.

Stéphanie: Saai. Saaie kleur en saai model. Zij heeft, met haar teint, fellere kleuren nodig!

Koningin Mathilde: Heel geslaagd! Feestelijk, en tegelijkertijd niet tè overheersend. Armani is vaak goed voor Mathilde. Mooie kleur ook.

Koningin Anne Marie: Moeilijk te beoordelen, maar lijkt me vrij standaard voor haar. Netjes.

Marie-Chantal: Prachtig model, erg aanwezige print.

Tatiana: Heel mooi! Nog nooit van deze ontwerper gehoord, maar de jurk zit als gegoten. Leuk dat ze een Griekse ontwerper draagt.

Sophie: Elegante japon, maar ik zou geen mouwloos meer dragen als ik haar was.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?