Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 jan 17 reacties

Koningin Máxima weet hoe je moet opvallen in Davos

Koningin Máxima is de komende dagen bij het World Economic Forum in Davos. Om de aandacht op zichzelf -en met name haar boodschap- te vestigen, draagt ze een opvallende kleur: oranje.

Koningin Máxima is naar Zwitserland afgereisd om het belang van digitale inclusie onder aandacht te brengen. Dit is nodig om mensen in achterstandsposities betere kansen te geven op economische ontwikkeling en financiële gezondheid. Het gaat vooral om lage inkomensgroepen, vrouwen, kleine ondernemingen en kleine boerenbedrijven. 

Mede dankzij haar vijftien jaar ervaring weet de koningin als geen ander hoe zij moet opvallen in een gezelschap dat lobbyen tot kunst verheven heeft. Er wordt nog weleens gemopperd op de overdadige aandacht voor de mode van invloedrijke dames, maar Máxima laat zien dat vrouwen op het gebied van mode ook zeker voordelen hebben. Zou een man een feloranje broekpak dragen, dan zou hij -zeker in die wereld- argwanend bekeken worden. Een dame in het feloranje straalt daarentegen iets uit van vastberadenheid en succes.

World Economic Forum
World Economic Forum

Het broekpak komt uit een eerdere collectie van Joseph.

Het broekpak deed eerder dienst in maart en april (zie foto) 2023.

PPE/Nieboer

Praktisch schoeisel vanwege de winterse weersomstandigheden:

Máxima’s ruitmantel komt van Alicia Audrey.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het is een ontzettend leuk pak, maar vreselijk slordig gestyled. Het piekhaar, de lompe laarzen (in een nogal lelijke kleur), en ook de eeuwige shawl is weer van stal gehaald. Ik kan niet meegaan in de enthousiaste reacties. Enfin, Maxima is niet in Davos vanwege de mode.

‘Pittig pakkie’, zelfs de tas met vrolijke kwast is oranje😁.

Heel goed gekozen!
Visitekaartje voor NL!

Ik denk veel lopen van locatie naar locatie en daarom altijd laarzen daar aan?

Oranje boven!
Leve de koningin.
Hoera, hoera, hoera!

Super leuk dit broekpak. Dat zou ik zelf ook wel willen hebben. De schoenen kan ik echt niet waarden, hoe praktisch ze ook zijn maar blijkbaar is Máxima er blij mee

Die andere laarzen stonden prachtig bij het broekpak, ze maakten ze supervrouwelijk. Jammer dat ze nu voor een brede hak heeft gekozen.
Maar mijn grootste ergernis blijft toch haar ‘kapsel’. Hoe komt ze er toch bij dat dit piekerige, dunne, slappe, verwaaide bosje haar een goede look geeft? Nederland heeft ooit wereldkampioenen van kappers voortgebracht. Dit moet gewoon pijn doen in die branche. Echt jammer.

Dit is zo’n goede look!

Máxima fleurt het een beetje op! Goed gedaan en mooi pak.

Yesss mijn favo pak ( waarom noemen vrouwen dit toch een broekpak? ) nummero uno 🧡

📺 Nu bij de Slimste mens – 17/1/24 – een deelnemer (Annemieke aka Mevrouw Stemband ) in m.i. een boekpak voor vrouwen, broek & hes, benieuwd naar evt reacties van medekijkers 🤓

Oh dat wist ik niet, als man, weer wat geleerd 😉

Ik dacht dat een broekpak een broek + bijpassend kort jasje of hes was, voor dames.

Dat klopt hoor. Een broekpak is een broek met bijpassende blazer/ jasje en een mantelpak is een rok met vaak bijpassende blazer cq. Jasje .

Fantastisch oak, stoer en krachtig maar toch vrouwelijk, stoer met de laarsjes eronder

mooi pak, de laarsjes zijn geweldig, heeft ze ook in zwart.

Ja hoor, zo zie ik Maxima graag: “business with a twist”.
Geweldig pak, natuurlijk een kleur die heel goed opvalt tussen de grijze en donkerblauwe mannenpakken en met een verwijzing naar haar Nederlandse familie: super👍

Love it! Power woman!