Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jun 0 reacties

Koningin Máxima verricht officiële opening Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht dinsdagmiddag 5 juni 2018 de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Samen met patiënten opent Koningin Máxima het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum. Na de opening volgt een programma met toespraken en muziek en krijgt zij een rondleiding door het gebouw. In het centrum is alle zorg en onderzoek voor kinderen met kanker geconcentreerd. Het gebouw kent speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals ouder-kind kamers waar ouders en kinderen dag en nacht dicht bij elkaar kunnen zijn en tegelijkertijd beiden beschikken over een eigen ruimte met voorzieningen. Sinds 2014 verleent het Prinses Máxima Centrum zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker en sinds 2016 voert het centrum eigen onderzoek uit.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Om het sterftecijfer omlaag te krijgen namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Outfit: Voor de opening heeft koningin Máxima een nieuwe japon van Edouard Vermeulen van modehuis Natan uitgezocht. Volgens de catalogus kost de japon van organza en geborduurde bloemen 3890 euro. 

Máxima's hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne. Materiaal: kaki bananenvezel. 

Foto met dank aan Thea:

Een jurk die je in beweging moet zien: 

 

Outfit van Natan:

Máxima's oorclips komen van het Amerikaanse sieradenmerk Seaman & Schepps,  dat via juwelier Steltman te koop is in Nederland. 

Máxima's nieuwe relevé (een hoed met opgeslagen rand aan de voorzijde) is gemaakt van bananenvezel en komt van Fabienne Delvigne. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments