Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 mrt 0 reacties

Koningin Máxima opent World Horti Center in Westland

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart 2018 het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center in Westland. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig.

De Nederlandse (glas)tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Een belangrijk deel van deze sector is geconcentreerd in regio Westland, waar het World Horti Center zijn deuren heeft geopend. Dit centrum vormt een internationale etalage voor de glastuinbouw waarin onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.

World Horti Center is een samenwerking van Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland.

Outfit: Koningin Máxima draagt een  japon met een fluwelen lijfje en een zijden rok met ruit van modehuis Natan. Haar bibi (klein hoedje) is gemaakt van dezelfde stof als de top en overtrokken met voile. 


Foto: Yvonne van Woudenberg 

 
Foto: Yvonne van Woudenberg


Foto: Yvonne van Woudenberg
 

We zagen de outfit eerder tijdens het staatsbezoek van Belgie in november 2016. 

De broche die Máxima vandaag draagt, kregen we voor het eerst te zien tijdens de ontvangst van de president van Mozambique in mei 2017. Inmiddels hebben we het juweel in vijf verschillende uitvoeringen gezien. Vandaag draagt ze hem namelijk zonder pendant. Een bijzondere keuze, als je het mij vraagt. 

De margriet-oorbellen droeg Máxima in 2002 met grote regelmaat. En nu zijn ze dus terug. Nooit erg!  Klik hier voor een blog over de diamanten oorstekers. 

De pumps van Máxima komen van Gianvito Rossi. Bij de outfit van vandaag droeg Máxima de vorige keer fluwelen pump in de kleur van de top, maar daar is haar keuze dit keer niet op gevallen. Zou ze de schoenen of het overzicht kwijt zijn? 😉 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's clutch is gemaakt van ponyhaar en komt van modehuis Natan. 

Afbeeldingsresultaat voor clutch natan site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments