Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 jan 0 reacties

Koningin Máxima opent tentoonstelling Basquiat – The Artist and His New York Scene

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 31 januari de tentoonstelling Basquiat – The Artist and His New York Scene in SCHUNCK museum in Heerlen.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het werk en leven van de jonge Basquiat en tijdgenoten uit zijn periode in New York tussen 1978 en 1982. Tijdens de tentoonstelling is vroeg werk te zien van Basquiat en zijn tijdsgenoten, waaronder poëtische graffititeksten en grote canvassen.

Jean-Michel Basquiat werd geboren in New York en kreeg bekendheid als een van de leden van SAMO, een gelegenheidsduo van twee graffitikunstenaars dat eind jaren zeventig de muren van de Lower East Side van Manhattan beschreef met raadselachtige teksten. In enkele jaren ontwikkelde Basquiat zich van graffitiartiest naar internationaal erkend kunstenaar. Hij overleed op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis.

Basquiat en zijn sociale en artistieke context spiegelen het postindustriële en streetwise karakter van Heerlen. De sluiting van de mijnen bezorgde de stad drugs-, prostitutie- en leegstandsproblemen in de jaren tachtig en negentig. Tegelijkertijd was deze achtergrond een voedingsbodem voor een levendige graffiti-, hiphop- en breakdance-scene, net als in het New York van de vroege jaren tachtig.

Outfit: nieuwe japon van Natan. 
Hoed: vilten borsalino van Fabienne Delvigne. (eveneens nieuw) 


Foto: PPE/Vd Werf

Het collier, waarvan de ontwerper onbekend is, kregen we eerder te zien in Vietnam, 2011.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments