Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 mei 0 reacties

Koningin Máxima opent nieuwe werf Feadship in Amsterdamse haven

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 16 mei de nieuwe werf van Feadship in de haven van Amsterdam. Feadship is een samenwerkingsverband van scheepswerven Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag.

Met de komst van de nieuwe werf in Amsterdam kunnen de scheepsbouwers langere en grotere jachten tot een lengte van honderdzestig meter bouwen en onderhouden. Het ambacht, de innovatie en de werkgelegenheid die bij de jachtbouw komt kijken, is tevens een versterking van de Amsterdamse haven en regio.

Feadship is in 1949 opgericht om de export van Nederlandse jachten te bevorderen. In totaal werken er 1800 medewerkers in verschillende vakgebieden, zoals ontwerp, scheepsinterieurbouw en werktuigbouw. Het samenwerkingsverband heeft daarnaast een hightech ontwerp- en engineeringsbureau en een eigen opleidingsinstituut voor diverse vakgebieden.

Tijdens de opening wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de familiebedrijven en het belang van de jachtbouw voor de Nederlandse economie. Jaarlijks worden vijfentwintig Nederlandse jachten van meer dan dertig meter naar het buitenland geëxporteerd, waarvan twintig procent wordt ingebracht door Feadship. Koningin Máxima wordt tijdens haar bezoek rondgeleid langs de kade waar de Heritage Fleet ligt, een selectie van historische jachten. Zij krijgt een toelichting op de geschiedenis van Royal van Lent en spreekt met medewerkers over de verschillende ambachten waarvoor zij zijn opgeleid op de Feadshipacademie. Daarnaast is er aandacht voor duurzame en innovatieve toepassingen in de scheepsbouw.

Outfit: Organza japon met bloemendessin (effet dévoré)
Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan
Eerder gedragen: Opening Prinses Máxima Centrum, 5 juni 2018
Accessoires: Relevé van kaki bananenvezel, oorbellen van Seaman & Schepps


Foto: PPE/Vd Werf


Foto: PPE/Vd Werf

Máxima met de japon tijdens de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum: 

Outfit van Natan: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments