Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 mei 0 reacties

Koningin Máxima opent Jeroen Pit Huis

Koningin Máxima opent vandaag Het Jeroen Pit Huis in Amsterdam.

Het Jeroen Pit Huis biedt een nieuwe vorm van zorg aan chronisch ernstig zieke kinderen en hun gezinnen. Het is een plek voor het gezin om tot rust te komen na een ziekenhuisopname en waar ouders leren hoe zij het beste om kunnen gaan met de ziekte van hun kind. Zo wordt de overgang van ziekenhuis naar thuis makkelijker, veiliger en bestendiger.

Kinderen die chronisch ernstig ziek zijn, bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte, stofwisselingsziekte of een ernstige vorm van epilepsie, liggen vaak en lang in het ziekenhuis. Ze zijn permanent afhankelijk van medische en verpleegkundige zorg. Als deze kinderen vanuit het ziekenhuis naar huis mogen, is het van belang dat ouders vertrouwen krijgen in de zorg die zij thuis zelf moeten geven of regelen. In Het Jeroen Pit Huis worden ouders getraind in deze vaak moeilijk verpleegkundige handelingen die van levensbelang zijn voor hun kind. Daarnaast kunnen ze er na een intensieve periode in het ziekenhuis op adem komen en de gezinsroutine in het dagelijks leven onder de nieuwe omstandigheden terugvinden. Het Jeroen Pit Huis biedt plek aan acht gezinnen die tijdelijk hun intrek nemen in een eigen appartement. Daarnaast is er ook een gezamenlijke keuken en woonkamer, zijn er werk- en speelplekken en heeft het huis een snoezelkamer, fysioruimte, aangepaste badkamer en speeltuin.


Foto: PPE


Foto: PPE

Mode 

Outfit: Nieuwe top en rok met asymmetrische volants 
Label: Natan
Nieuw: Ja
Pumps: Gianvito Rossi 
Tas: Natan

De haarband van de koningin komt uit het atelier van Berry Rutjes. Dutch Design dus! Alle zijden bloemen zijn met de hand gemaakt.  

De inspiratiebron: 

Máxima kreeg de oorbellen -voor haar huwelijk al- van Willem-Alexander. Vervaardiger: juwelier Steltman. 


Foto: RVD

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments