Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 apr 29 reacties

Koningin Máxima in het rood tijdens werkbezoek Maan Group

In Raalte, een dorp vlakbij Zwolle, bezocht koningin Máxima de winnaar van de Koning Willem l Prijs: Maan Group. Bij aanvang van het programma kreeg ze bloemen….. van mijn dochters.

Maan Group is ontstaan vanuit de lijm- en oppervlaktetechniek. Inmiddels biedt het bedrijf onderzoek, innovatie en technologie middels de drie specialisaties Maan Engineering, Maan Special Products en Maan Biobased Products. Het bedrijf ontwikkelt hotmelt coatingtechniek voor de panelen- en labelindustrie, complexe precisieverbindingen voor de hightechindustrie en duurzame, biologisch afbreekbare producten voor de tuinbouwsector. Voor de tuinbouw ontwikkelde Maan Group bijvoorbeeld Growcoon, een biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug. De komende jaren focust het bedrijf op technologie voor de tuinbouwindustrie, vanwege de stijgende vraag naar duurzame producten binnen deze sector.

Koningin Máxima ging met de directeur en de oprichters van het bedrijf in gesprek over de ambities en de toekomst van Maan Group, inclusief de betekenis van het bedrijf voor het innovatie- en ondernemersklimaat in de regio Salland. Daarnaast kreeg ze een toelichting op diverse marktontwikkelingen en innovaties die Maan Group tot stand brengt om markten te verduurzamen en slimmer te maken. Vervolgens bekeek koningin Máxima tijdens een rondleiding door het bedrijf onder meer een cleanroom, de productiehal en ruimtes waar nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Tot besluit vindt in haar aanwezigheid de presentatie plaats van Nygaia, een nieuw ontwikkeld biologisch afbreekbaar substraat, ofwel voedingsbodem.

(c) PPE/Van Emst

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden- en kleinbedrijf. De Plaquette voor duurzaam ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.

Bloemetje
Zoals ik in de inleiding al schreef, kreeg de koningin bij aanvang bloemen van mijn dochters. Het zit zo. Mijn man, Leon, is een overtuigd republikein. Het koningshuis vindt hij een grote poppenkast en de Willy-filmpjes van LuckyTV waren altijd zijn guilty pleasure. Hoogste tijd dus voor wat tegengas 😉 Omdat Raalte voor ons relatief dichtbij is, kochten ik samen met Lieke (8) en Elle (4) een bloemetje. Het publieksvak was helaas op afstand, maar toen de koningin de bloemen zag, riep ze naar m’n dochters dat ze maar naar haar toe moesten rennen. Een meisje dat naast ons stond met bloemen, liep ook mee. Het resultaat zie je hieronder.

Foto: PPE

Mode
Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis NATAN is de koning van de plooi, en sinds kort ook een prins in het rijk van verantwoorde, duurzame materialen. Zo heeft hij mantels van cactusleer in zijn collectie en koningin Máxima liet ons vandaag ook nog een ander alternatief zien: gewaxt linnen met een heuse leer-look. De top met aangeknipte sjaal hangt ook in het wit in de koninklijke walk-in closet.

Foto: PPE/Van Emst

Wil je de set sterren geven of ben je benieuwd wanneer hij nog meer opdook? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie rewear look. Beetje stoer, beetje chic, beetje speels. Ik houd er van. Supergave rok, fijn dat ie weer eens gedragen wordt. Deze warmrode kleur staat onze koningin altijd goed!

Ohhh Josine, wat leuk voor jouw dochters en natuurlijk voor jou😊
Outfit vind ik erg leuk! Haren; top!

Keurig verzorgde look en stralende Koningin, leuk momentje voor/met je dochters Josine, en fijn dat t derde meisje ook niet teleurgesteld werdt. heerlijk!

Wat een heerlijk geluksmomentje voor jouw dochters(en voor mama). Attent van Màxima om de kinderen te vragen naar haar toe te komen. 🙂

Verzorgde look, eigenlijk niks mis mee, maar de blouse vind ik echt niet mooi, ouwelijk en rommelig met de shawl kraag. Een top met ronde hals in een zachte stof of breisel, dan in het groen, mosterd geel of beige maakt het veel sprekender en minder uniform. (Schattige “mini Josine”.)

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Een mooie look in warm rood, deze stoffen kunnen prima in het vroege voorjaar. Het knotje staat zoveel beter dan de piekerige losse haren en daar hoefde echt geen kapster aan te pas te komen. Een lief gebaar van de koningin, de meisjes met de bloemen even naar voren te halen, dit soort kleine details maken haar zo sympathiek.

Vind deze look erg onflatteus. De rok geen mooi lengte en dat smal toelopende niet zo mooi- te damesachtig voor mij met die huidkleurige panties. De top ook rommelig met die hals zo en die shawl en dan ook weer een strik in de taille.
Als de rok iets gerend was geweest (zoals die Camel rok van massimo dutti met die zakjes) was de balans rustiger geweest. En geen strik op je buik die zo stijf zit)
Kortom… mijn smaak is het niet

Schattige dochtertjes, Josine!
Wat een belevenis voor hen om naar de koningin toe te mogen lopen en een praatje te maken.
In mijn woonplaats was het vandaag wel zonnig, maar met een koude bries, na de nachtvorst.
Maxima heeft een goede keuze gemaakt met deze warmrode outfit, die toch heel fleurig is.
Door de glanzende leerlook van de rok te combineren met de wollen mantel en stoffen blouse krijg je een leuk effect, wat zich herhaalt in de schoenen.
Het keurig verzorgde kapsel met knot maakt het plaatje helemaal af en geeft Maxima een stijlvolle en elegante uitstraling.
En ja, dan gloei ik van blijdschap en trots op onze koningin!!

Mooie outfit, en mooi haar!! Super. Stoffen inderdaad wat winters (leer/wol), maar ik vind het in deze overgangsperiode ook lastig kiezen: te zomers is ook niks met de huidige temperaturen.
Lieve dochters heb je en super voor ze deze ervaring. Wat vond papa er van? 😉

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Een verzorgde, smaakvolle en koninklijke verschijning!

Mooie outfit maar wel winters of voor in de herfst. Hooggesloten, wollen mantel. En dat op deze mooie lentedag… Verder prima, ook het kapsel!

Jij hebt het ook al over een “mooie lentedag”. Doro zei ook dat ze de outfit te winters vond.
Waar wonen jullie? Ja de zon scheen maar het is nog steeds erg koud, onder de 10 graden, koude wind, in veel delen van het land vorst in de nacht, dat is toch geen lente.

De jas heeft ze los over haar schouders en is niet hooggesloten, haar bloes is dat wel.

Bij Amsterdam. Heb de hele middag en tot in de avond op het terras gezeten! Zelfs buiten gegeten! Toen wel een jasje aangedaan maar het was zoo fijn

Dan zit ik vlak bij je, maar dan heb jij andere ideeën van lekker weer dan ik 😄
Laten we zeggen op zijn hoogst 8 graden met wind, dat vind ik geen temperatuur om de hele middag tot in de avond op een terras te zitten. Óf je moet bedoelen een terras wat helemaal met glas omringt is.

Zou ze poll over het kapsel vorig week hebben gezien? Feit is iig dat het haar helemaal top verzorgd zit, icm het rood een krachtig en verzorgd totaalplaatje waar ik blij van word!

Hè, hè, ik hoop dat het kwartje nu eindelijk gevallen is! (Vwb het haar).

Dat vroeg ik me ook af inderdaad. Het zit heel netjes zo!

Maxima in het rood, altijd een goede keuze! En wat super leuk dat je dochters haar bloemen gegeven hebben!

Ben niet echt onder de indruk van deze outfit. Wel een mooie kleur. Vind het totaalplaatje daarentegen wel uiterst verzorgd.

Ik dacht dat ze deze rok al had?
Mooie blouse en jas! En deze gave oorbellen weer.

Ja, klopt hoor, als je in de digitale kledingkast kijkt zie je dat ze de rok al een aantal keer eerder heeft gedragen. Volgens mij heeft ze ook zo’n rok in het groen, maar die is van cactus.

Wat geweldig voor je dochters! 😄
Waren ze opgewonden nadat ze Máxima dus de bloemen hadden kunnen geven?

Mooie rok, en apart materiaal. Josine, je hebt ook al een keer een rok laten zien van Máxima van cactusleer, ziet er soortgelijk uit, beiden mooi zo op de foto in ieder geval.
Ik ben benieuwd wanneer dat ook voor de gewone sterveling 😉 in de winkels komt, ik heb het nog niet gezien namelijk en afhankelijk van hoe het materiaal aanvoelt zou ik er best een kledingstuk van willen hebben denk ik.
Haar haar zit mooi 😄

Wat een geweldige rok!! Hip en een tikje spannend, maar toch koninklijk en verzorgd! En haar haar: top!!

Wat een mooie warme look. De rok vind ik heel gaaf, de top mooi erop maar de “sjaalkraag” vind ik niet zo leuk. Het fladdert er nu maar een beetje bij. Maar verder top.

Een goede look voor vandaag, warme kleuren. Leuk van jou en je dochters, ik had al foto’s ervan gezien op de site van RTV-Oost.

Goed haar! Misschien wordt ze toch nog een zichzelf respecterende royal.
De rok vind ik niet zo mooi bij de materialen van de top en mantel.
@Doro het is nog wel fris buiten… Zou zelf ook graag een keer wat anders willen dan wintertruien, maar het zit er nog niet in.

Heel mooi dit!! Haar lekker in een knot: prima voor de best wel koude wind van vandaag.

Ahhh wat lief!!!!!
Wat een mooie meisjes
Máxima erg winters

Het is dan ook nog steeds een winterse temperatuur van rond de 6 graden overdag, ijskoude wind en vorst in de nacht.