Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 jan 0 reacties

Koningin Máxima in Davos – dag 3 en 4

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 20 tot en met donderdag 23 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het programma in Davos bestaat uit het bijwonen van een aantal plenaire sessies. Daarnaast voert Koningin Máxima bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen en functionarissen van centrale banken uit onder meer Ethiopië, Ghana, Italië, Nigeria en Pakistan en spreekt zij met vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven over de stand van zaken van verbetering van toegang tot financiële diensten. Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard mensen geen toegang tot basale financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima woont maandagavond het 2020 TIME 100 Davos Dinner bij. Aan de hand van het thema Next-Generation World: Shaping the Future bespreken deelnemers hoe hun activiteiten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie volwassenen.

Dinsdag 21 januari houdt Koningin Máxima een korte openingstoespraak bij de lunchbijeenkomst Smallholder Finance as Asset Class van het International Trade Initiative (IDH). Woensdagochtend 22 januari opent Koningin Máxima de workshop Financial Inclusion Beyond the Individual: The Role of MSMEs. Digitale financiële diensten spelen een belangrijke rol in de ontwikkelingsmogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast heeft zij woensdag een overleg met het CEO Partnership for Economic Inclusion. Dit informele samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven werkt aan projecten die financiële diensten voor hun klanten beter toegankelijk maken en daarnaast ook het marktpotentieel vergroten. De CEO’s van Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor en Unilever kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Donderdagochtend 23 januari neemt Koningin Máxima deel aan een sessie van het Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems waar zij sinds 2016 lid van is. Ook is zij bij een werklunch van de Washington Post en Foreign Policy.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als UNSGSA wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Het gaat in het bijzonder om lage inkomensgroepen, vrouwen, kleine- en middelgrote bedrijven en kleine landbouwbedrijven.

Mode woensdagavond 
Outfit: Nieuwe rode japon met strikkraag. Naar de ontwerper wordt gezocht. 

Nieuwe tas van Valentino:

Mode donderdagmorgen
Outfit: Bekende bloemenmantel van Oscar de la Renta, een nieuwe witte blouse met aangeknipte sjaal van Natan, en een beige pantalon met wijde broekspijpen van Natan.
Klik hier voor een foto van het totaalplaatje. 


Copyright by World Economic Forum / Benedikt von Loebell

Een rode versie van deze blouse met aangeknipte sjaal heeft Máxima ook in haar bezit: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments