Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 jan 0 reacties

Koningin Maxima in Davos – dag 2 en 3

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdagavond 22 tot en met donderdag 24 januari het World Economic Forum (WEF) in Davos. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima heeft onder meer bilaterale gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast woont zij een aantal plenaire sessies bij waaronder de ontbijtbijeenkomst Financial Inclusion: Minding the gap op woensdag 23 januari. Donderdagochtend 24 januari is zij aanwezig bij de Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting waar zij sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Woensdagochtend 23 januari heeft Koningin Máxima een overleg met het CEO Partnership for Inclusion. Dit is een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven uit verschillende sectoren (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever). De samenwerking heeft tot doel om de kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar delen en de samenwerking op dit terrein te intensiveren. De CEO’s kwamen in januari 2018 op uitnodiging van Koningin Máxima voor het eerst bijeen tijdens het WEF.

Aansluitend aan het overleg is er een open paneldiscussie Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Koningin Máxima is hier gastvrouw van, samen met het CEO Partnership. De discussie richt zich op de rol van internationale bedrijven in het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat dit kan betekenen voor het uitbreiden van hun marktpotentieel. Hoewel de afgelopen tien jaar ruim 1,2 miljard meer volwassenen toegang hebben gekregen tot financiële diensten, moeten nog steeds 1,7 miljard het zonder stellen (Global Findex 2017). Volgens onder meer de Wereld Bank Groep (WB) belemmert dit hen in hun economische ontwikkeling.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Als lid van de ‘Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems’ vraagt zij aandacht voor inclusieve financiering. Andere experts in dit kader zijn regeringsvertegenwoordigers, vertegenwoordigers van centrale banken en private instellingen.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van dit jaar is ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

Outfit 1: Op 23 januari kregen we allereerst een grijze pantalon en top met drapering van Natan te zien. Deze outfit komt aan bod in de voorgaande blog. Na een kledingwissel verscheen de koningin vervolgens met een bekende rode pantalon en dito top van Natan ten tonele, zie onderstaande foto. 

Máxima met de outfit op 6 december 2018: 

Outfit 2: Op de derde dag van haar verblijf in Davos draagt de koningin een donkerblauwe blouse en een geruite pantalon. Het zou mij niet verbazen als de blouse eerder in beeld is gekomen op Prinsjesdag 2016, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. De broek is in ieder geval een nieuw ontwerp van Natan. 

Foto via de RVD:

Pantalon van Natan: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments