Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 apr 0 reacties

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan zorgorganisatie Sensire

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag 3 april 2019 een werkbezoek gebracht aan zorgorganisatie Sensire in Varsseveld. Bij het bezoek stond zorginnovatie centraal.

Sinds 2017 krijgen chronische longpatiënten in Oost-Nederland de behandeling zo veel mogelijk thuis. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld worden de patiënten op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Het is een initiatief van het Slingeland Ziekenhuis, zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis.

COPD InBeeld richt zich op zelfmanagement van patiënten. Via apps houden zij zelf hun gezondheid in de gaten. De waarden worden op afstand gecontroleerd door (long)verpleegkundigen van Sensire’s Medisch Service Centrum NAAST en het Slingeland Ziekenhuis. Indien nodig kan de patiënt nog dezelfde dag worden beoordeeld via beeldcontact in het Medisch Service Centrum van NAAST. Hierdoor kan sneller worden ingegrepen en gaan cliënten minder vaak naar het ziekenhuis voor controles en behandelingen. Menzis heeft de financiering van de zorg overgenomen van het Slingeland Ziekenhuis en Sensire. Daarmee wordt de innovatieve longzorg vergoed voor alle longpatiënten in de regio die er baat bij hebben.

Koningin Máxima sprak met de betrokken organisaties over de totstandkoming van Beeldzorg in de Achterhoek. Aansluitend bezocht zij het call center, waar het serviceteam in contact staat met cliënten. Koningin Máxima sloot haar bezoek af met een gesprek met verpleegkundigen en cliënten.

Outfit: eerder gedragen japon en jasje van Natan

 

 

 

Foto's ©SENSIRE/Wiebke Wilting

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments