Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 jul 0 reacties

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan GGZ Noord-Holland-Noord in Schagen

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 2 juli een werkbezoek gebracht aan een locatie van geestelijke gezondheidszorginstelling Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) in Schagen.

Het bezoek stond in het teken van enkele specialisaties van GGZ NHN, namelijk het behandelen van mensen in hun eigen omgeving (ambulantisering), de inzet op herstel en eigen regie en het verlenen van digitale zorg en preventie. Tijdens gesprekken werd onder andere ingegaan op de mede door GGZ NHN ontwikkelde Integrale Gezinsteams Jeugd en de Herstelondersteunende Intake.

Koningin Máxima sprak tijdens drie gesprekken met betrokken behandelaars, ervaringsdeskundigen en bestuurders over deze vormen van zorg waarbij GGZ NHN de behandeling afstemt op de wensen en mogelijkheden van de cliënten. Bij voorkeur helpt de instelling mensen in hun eigen omgeving, maar ook online hulp wordt ingezet om cliënten zelf te laten bepalen wanneer en waar zij willen werken aan hun gezondheid. Tijdens het bezoek werden de zogenoemde Herstelondersteunende Intake en de Herstelwerkplaatsen toegelicht, waarbij de inzet van ervaringsdeskundigen een grote rol speelt. Cliënten kunnen hier cursussen volgen, ervaringen over het omgaan met psychiatrische klachten delen en leren hoe ze actief kunnen werken aan hun doelen.

Daarnaast werd tijdens het werkbezoek van Koningin Máxima ingegaan op de inzet van gezinsteams. Bij deze aanpak staan niet de verschillende betrokken hulporganisaties, maar de gezinnen zelf centraal. Rondom elk gezin met een meervoudig complexe hulpvraag wordt een integraal, multidisciplinair specialistisch team gevormd. Zoals bij elke behandeling werkt GGZ NHN ook hier nauw samen met het netwerk van cliënten, zoals familie, buren, school, sport en gemeente. Een intensieve behandeling als deze moet opname voorkomen en het risico op het overbrengen van gezinsproblematiek van generatie op generatie verminderen.

Mode 
Outfit: Gestreepte wit/blauwe japon met plooien bij het rokgedeelte
Ontwerper: Edouard Vermeulen van NATAN 
Eerder gedragen: Ja, oa op de Antillen 

In de witte stof zit een subtiel patroontje. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments