Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jun 0 reacties

Koningin Máxima bij ondertekening convenanten Méér Muziek in de Klas Lokaal in Zevenaar en Ittervoort

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 27 juni 2018 aanwezig bij de ondertekeningen van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs in de Liemers (Gelderland) en in de provincie Limburg. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

De convenanten vloeien voort uit het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie heeft tot doel dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. Het project Méér Muziek in de Klas Lokaal draagt hier aan bij door regionale partners te stimuleren om een officiële samenwerking aan te gaan. Hiermee kan muziekonderwijs duurzaam verankerd worden. In november 2017 werd het eerste convenant getekend in de stad Groningen.

Zevenaar
’s Ochtends is Koningin Máxima aanwezig bij de ondertekening van het convenant waarin verschillende samenwerkingspartners in Gelderland beloven dat 9000 basisschoolkinderen in 2020 structureel muziekonderwijs krijgen. De basis hiervoor is gelegd door culturele organisatie Kunstwerk!. Deze organisatie is tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op de basisschool waardoor 75% van de Liemerse basisscholen nu muzieklessen krijgen. Voorafgaand aan de ondertekening wordt ze voor theater Het Musiater ontvangen door duizend Liemerse kinderen met een speciaal lied uitgevoerd door het Liemers Jeugdorkest, een kinderkoor en musici uit de regio.

Ittervoort
Koningin Máxima woont ’s middags in Ittervoort een tweede ondertekening van een convenant bij. In het convenant staan de afspraken vermeld en laat zien hoe het muziekonderwijs in de provincie Limburg de komende jaren structureel een plaats krijgt op alle basisscholen. In de provincie Limburg heeft DOOR!, de Limburgse campagne voor muziekonderwijs, er voor gezorgd dat deze afspraken gelden voor alle schoolkinderen, waaronder 77.800 basisschoolkinderen in de hele provincie. De ondertekening vindt plaats in Adams Muziekcentrale waar Koningin Máxima een SamenDOOR!concert bijwoont met bijdragen van onder andere de philharmonie zuidnederland, een kinderkoor en Pabo-studenten.

Outfit: Voor de ondertekening heeft koningin Máxima een bekend, donkerblauw jumpsuit van modehuis Natan uit de kast gehaald. 

Máxima met de outfit in Washington, april 2018.

Jumpsuit van Natan:

Máxima's clutch komt vermoedelijk van Glorinha Paranaguá:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments