Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 mrt 0 reacties

Koningin Máxima bij Global Money Week

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdagochtend 30 maart in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank in Amsterdam een korte toespraak ter gelegenheid van de Global Money Week, de internationale versie van de Week van het Geld. Het evenement richt zich op kinderen van 10-16 jaar en wordt georganiseerd door de Child & Youth Finance International (CYFI) in samenwerking met platform Wijzer in geldzaken en Aflatoun International.

Tijdens de Global Money Week wordt onder meer op scholen in Nederland en in veel andere landen aandacht besteed aan verstandig omgaan met geld. Het thema van dit jaar is 'learn-save-earn'. Bij het evenement in de Nederlandse Bank gaan circa 80 kinderen met elkaar in gesprek over het nut van sparen voor hun toekomst. Tijdens de workshop 'Trip around the World' delen de kinderen uit Nederland en andere landen via videoboodschappen hun ervaringen met elkaar over goed omgaan met geld.

Koningin Máxima woont ook één van de workshops bij en neemt het document 'Safer Payment Procedures for Minors – guiding minors towards financial autonomy' in ontvangst. In dit document van CYFI, Mastercard en andere partners zijn richtlijnen voor financiële instellingen opgesteld voor het veilig maken van betalingsproducten voor jongeren. Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Zij is ook speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en beschermvrouwe van het Global Partnership for Financial Inclusion van de G20 (GPFI).

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende japon met dierenprint van modehuis Natan. 

 

Máxima heeft de outfit tweemaal eerder gedragen.

Ontwerp van Natan:

Máxima's collier is niet zomaar een 'ketting', maar een peperduur juweel van Van Cleef & Arpels: een prestigieus Parijs' juweliershuis. In de collectie van Van Cleef en Arpels zijn meerdere juwelen te vinden met een klavertje vier, waaronder Máxima's collier. Elk deelblad van het klavertje staat ergens voor: geluk, gezondheid, voorspoed en liefde. 

Achter het vervaardigen van de iconische juwelen schuilt een hoop vakwerk. Op de website van van Cleef en Arpels is een uitgebreide video te zien van het proces. 

De start van het proces: het verzamelen van perfecte materialen. 

Het materiaal – in dit geval parelmoer- wordt vervolgens geslepen in de vorm van een klavertje vier. 

Ondertussen wordt het goud gesmolten en gebruikt voor het collier en de hanger. 

Elk collier wordt vervolgens nauwkeurig gecontroleerd en elke pendant wordt in de perfecte vorm geslepen. 

Als alles is goedgekeurd, wordt het parelmoer in de pendant geplaatst en is het collier af. 

Het collier van koningin Máxima is gemaakt van parelmoer en onyx en zagen we in 2011 voor het eerst in Monaco. Sindsdien heeft ze het kostbare juweel nog twee keer gedragen. 

Foto's met dank aan:

Van Cleef & Arpels 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments