Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 jun 0 reacties

Koningin Máxima bij G20 top in Osaka – avondprogramma

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt vrijdag 28 en zaterdag 29 juni de G20 top in Osaka, Japan. Koningin Máxima is aanwezig in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en erevoorzitter van het 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20.

Koningin Máxima houdt op uitnodiging van minister-president Abe van Japan een korte toespraak bij het G20 side event ‘Women Empowerment’. Goede toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en digitale betalingen biedt vrouwen betere kansen op economische ontwikkeling. Wereldwijd is er nog altijd een kloof tussen mannen en vrouwen wat betreft toegang tot financiële diensten, 9% in ontwikkelingslanden en 7% in ontwikkelde landen (Global Findex 2017). Koningin Máxima gaat ook in op het belang van de W20. Deze ‘engagement groep’ van de G20 bestaat uit internationale vrouwelijke leiders uit de publieke en private sector en het maatschappelijk middenveld. Het heeft als doel om inclusieve economische groei voor vrouwen te bevorderen. Op woensdag 5 juni sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van de W20 op Paleis Noordeinde (zie RVD-persbericht, nr. 131). Koningin Máxima heeft verder en marge van het G20-programma bilaterale overleggen met regeringsvertegenwoordigers van landen die actief zijn met de verbetering van toegang tot financiële diensten.

Sinds 2009 zet Koningin Máxima zich wereldwijd in als UNSGSA om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Als erevoorzitter van de GPFI zet zij zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.

Mode 
Outfit: midi-jurk met asymmetrische halslijn, wikkelrok en volants
Ontwerper: Elie Saab
Nieuw: Ja 
Materiaal: (zware) crêpe 
Kleur: Rood. Een verwijzing naar de Japanse vlag? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments