Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 feb 0 reacties

Koningin Máxima bij conferentie Fintech for Inclusion

Hare Majesteit Koningin Máxima woont vrijdagochtend 8 februari in het Gemeentemuseum in Den Haag de Fintech for Inclusion Summit 2019 bij. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. De conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse ontwikkelingsbank (FMO) in samenwerking met de internationale non-profitorganisatie voor inclusieve financiering ACCION en investeringsmaatschappij Quona Capital.

Tijdens de conferentie wordt gesproken over de wijze waarop technologie de financiële wereld beïnvloedt en hoe technologische toepassingen kunnen bijdragen aan betere toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten in met name ontwikkelingslanden. Nog altijd hebben wereldwijd 1,7 miljard mensen wereldwijd geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen (Global Findex 2017). Dit belemmert hen in hun economische groei aldus de Wereldbank. Ruim 250 nationale en internationale bankiers wisselen tijdens plenaire sessies, rondetafelgesprekken en workshops hun ervaringen uit. Na afloop spreekt Koningin Máxima nog met enkele CEO’s van fintech-organisaties.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) van de G20.

Outfit: grijze pantalon en top van modehuis Natan. Leuk detail: de degradé geborduurde peplum. 
Nieuw: Nee, eerder gedragen tijdens een video-opname voor de Muziekshow. 
Accessoires: Zilveren plexi-pumps van Gianvito Rossi, druppelvorminge oorstekers van Natan en een zwarte clutch waarvan de ontwerper helaas nog steeds onbekend is.


Foto: PPE/Vd Werf 


Foto: PPE/Nieboer 

Door het degradé borduurwerk ligt de nadruk dit keer op haar heupen. 

Pumps van Gianvito Rossi: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments