Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 sep 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Verenigde Naties in New York – dag 2

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagmiddag 24 tot en met woensdag 26 september New York ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Dinsdag 25 september neemt Koningin Máxima deel aan een door Mastercard georganiseerd ontbijt met bedrijven over de rol die zij kunnen spelen bij het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Veilige en betaalbare toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen draagt bij aan de economische en sociale ontwikkeling van mensen in armoedesituaties, aldus de Wereld Bank Groep (WB). Nog altijd kunnen 1,7 miljard volwassenen, hier geen gebruik van maken (Global Findex 2017).

Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in januari jongstleden, is op uitnodiging van Koningin Máxima, het ‘CEO Partnership for Financial Inclusion’ voor het eerst bij elkaar gekomen. Dit is een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven (Ant Financial, AXA, Bharti Airtel, Mastercard, PayPal, PepsiCo, Rabobank, Santander Bank, Telenor, Unilever). De CEO’s ervan spraken af dat zij hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar gaan delen en gaan samenwerken. Naast de plenaire bijeenkomst heeft Koningin Máxima bilaterale overleggen met enkele CEO’s.

In de namiddag is Koningin Máxima bij een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Dit initiatief, onder supervisie van de WB, richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Zeventig procent van deze vrouwen kan geen betaalbare formele lening aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van hun bedrijf. Investeren in vrouwelijk ondernemerschap gaat verder dan investeren in een succesvol bedrijf met werkgelegenheid. Uit onderzoek van de WB blijkt dat met name vrouwen hun inkomsten investeren in het welzijn en de toekomst van hun kinderen en familie. In juli 2017 hebben de leiders van de G20 in Hamburg ingestemd met de oprichting van We-Fi.

Koningin Máxima neemt tijdens de bijeenkomst deel aan een discussie onder leiding van de WB president dr. Jim Kim. Andere deelnemers zijn H.E. Reem Al Hashimy, minister voor Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten en Ivanka Trump, Advisor to the President of the Unites States of America (tbc), die sinds de oprichting nauw betrokken is bij We-Fi.

Outfit 1: Voor het ontbijt in New York haalde Máxima een rode japon met bijzonder gevormde pailletten van Natan uit haar koffer. Wat mij betreft een fantastische keuze. De kleur rood straalt kracht uit, door het vestje kan ze haar armen bedekken en de bijzonder gevormde pailletten geven het geheel ook een feestelijke touch. 

Meer lezen over de jurk met bijzonder gevormde pailletten? Klik dan hier

Máxima droeg de jurk van Natan twee keer eerder:

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Outfit 2: Later op de dag kregen we ook nog een tweede look te zien: een jacquard japon met snijgarens van Natan. 

Máxima droeg de outfit twee keer eerder, in oktober 2017 en januari 2018. 

Foto's: Twitter en PPE 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments