Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 nov 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt MBO Utrecht

Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 19 november een werkbezoek gebracht aan MBO Utrecht. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronapandemie op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten.

Door de coronamaatregelen kunnen ruim 500.000 studenten van het middelbaar beroepsonderwijs maar beperkt naar school. Zij krijgen veelal online les en praktijkonderwijs vindt in aangepaste vorm plaats. Ook is er door de uitbraak van COVID-19 in een aantal sectoren een tekort aan stageplaatsen ontstaan. Koningin Máxima bracht een bezoek aan MBO Utrecht, een kleinschalige regionale mbo-school met een breed aanbod aan opleidingen in sectoren als techniek, zorg, eventindustrie, communicatie en zakelijke dienstverlening.

Koningin Máxima woonde bij aanvang van het bezoek een online les bij en sprak met de schoolbestuurder, docenten en studenten over hun ervaringen met onderwijs op afstand. Vervolgens ging zij tijdens een praktijkles ICT met docenten en studenten in gesprek over manieren waarop praktijkgericht onderwijs toch doorgang kan vinden.

Aansluitend ontmoette Koningin Máxima een aantal medewerkers van de facilitaire ondersteuning die zorgdragen voor het aanpassen van de locatie en leslokalen aan de coronamaatregelen.

Tenslotte bracht zij een bezoek aan een ‘stagesimulator’ voor de studenten van de opleiding podium-en studiotechniek. In de kantine van de school is een mobiele studio gecreëerd waardoor studenten toch ervaring kunnen opdoen. In de studio werd een rondetafelgesprek gehouden waaraan via videoverbindingen onder meer een leerbedrijf en docenten en studenten van andere mbo-scholen deelnamen. Tijdens het rondetafelgesprek werd ingegaan op de uitdagingen en ervaringen van het mbo tijdens de coronaperiode en het tekort aan stageplaatsen in een aantal sectoren.

Mode 
Na de rode look van gisteren, koos Máxima vandaag voor goud en lichtblauw. Een wonderlijke combinatie, maar Máxima laat zien dat de kleuren elkaar prima kunnen verdragen. De top met lurex komt uit de wintercollectie 2013 van NATAN, de pantalon is nieuw. 

Voor het eerst met matchend mondkapje: 

Bekende outfit:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments