Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 feb 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt les van IMC Weekendschool on Tour in Haarlem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 1 februari 2017 een les bijgewoond van IMC Weekendschool on Tour in het gebouw van de Internationale Taalklas in Haarlem. Op woensdagmiddag vult IMC Weekendschool on Tour de reguliere taallessen aan met onderwijs dat jongeren introduceert in de Nederlandse samenleving. De leerlingen, tussen negen en veertien jaar, zijn nieuw in Nederland, vluchtelingen- en asielzoekerskinderen met een verblijfsstatus.

Koningin Máxima werd ontvangen door Heleen Terwijn, oprichter/directeur van IMC Weekend-school, Anouk Tijnagel, initiatiefneemster van IMC Weekendschool on Tour, Lenneke Grobbe, plaatsvervangend directeur van de Internationale Taalklas en burgemeester Jos Wienen van de gemeente Haarlem. Zij spraken over het initiatief van de weekendschool, het effect op de leerlingen en de maatschappelijke steun die het initiatief genereert.

Daarna woonde Koningin Máxima een deel van de les geneeskunde bij. Twee artsen van de Spaarne Gasthuis Academie vertelden de leerlingen over de anatomie van de menselijke organen. Onder begeleiding van Weekendschool alumni, studenten geneeskunde, werd de opgedane kennis in praktijk gebracht door organen op T-shirts te tekenen. Daarnaast beantwoordden de alumni vragen over anatomie in het bijzonder en de geneeskundestudie in het algemeen. De les werd afgesloten met presentaties van de leerlingen over hun opgedane kennis en hun toekomstdromen in Nederland. IMC Weekendschool on Tour is een initiatief van de bestaande IMC Weekendschool, die tien locaties heeft in Nederland. De school, niet verbonden aan de overheid, werkt samen met ruim 100 financiële partners en 3.500 vrijwilligers.

 

Outfit koningin Máxima: koningin Máxima draagt een zijden japon van modehuis Natan. 

Afbeeldingsresultaat voor nieuwjaarsontvangst site:modekoninginmaxima.nl

Bekende jas:

Afbeeldingsresultaat voor eerste schooldag site:www.modekoninginmaxima.nl

Pumps van LK Bennett:

Afbeeldingsresultaat voor lk bennett site:modekoninginmaxima.nl

 

Clutch van LK Bennett:

Afbeeldingsresultaat voor lk bennett site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments