Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 feb 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Indonesië voor toegang tot financiële diensten

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 11 tot en met dinsdagavond 13 februari de Republiek Indonesië in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Indonesië heeft in het najaar van 2016 een ‘nationale strategie voor inclusieve financiering’ gelanceerd om de toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen te bevorderen.

Met de nationale strategie wil de regering onder meer bereiken dat eind 2019 75% van de volwassenen toegang heeft tot een bankrekening. Goede toegang tot financiële diensten draagt bij aan de economische en sociale ontwikkeling van mensen en armoedevermindering aldus de Wereldbank. Koningin Máxima was in augustus 2016 ook voor de VN in Indonesië. Zij adviseerde toen onder meer om een Nationale Raad voor Inclusieve Financiering in te stellen voor de coördinatie van de uitvoering van de strategie. Deze raad is inmiddels actief onder toezicht van president Joko Widodo. Tijdens dit bezoek richt Koningin Máxima zich op de voortgang van de uitvoering van de strategie. Aandachtspunten zijn de realisatie van meer bankagentschappen, vernieuwende digitale financiële diensten en mobiel bankieren om bankfaciliteiten dichter bij de bevolking te brengen. De geografie van Indonesië kenmerkt zich door vele duizenden eilanden. Mede hierdoor is de toegang tot bankzaken moeilijk te organiseren en beperkt. Een ander aandachtspunt is de financiering van het landbouw en het midden- en kleinbedrijf. 

Maandag 12 februari brengt Koningin Máxima op het eiland Sumatra een werkbezoek aan de provincie Lampung die zich kenmerkt door landbouw. Zij spreekt onder meer met kleine boerenbedrijven over structurele verbetering van de landbouwopbrengsten door waardeketenfinanciering (value chain finance). Dit is de financiering van activiteiten in de keten van producten en diensten bij een productie- of leveringsproces en de waardevermeerdering die tijdens deze processen plaatsvindt. Via sociaal ondernemerschap ondersteunt het bedrijf Vasham de ontwikkeling van kleine boeren door het verstrekken van leningen, advisering over bedrijfsvoering en bemiddeling voor eerlijke prijzen. Aan het einde van de middag neemt Koningin Máxima deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de agri-sector om te praten over waardeketenfinanciering.

Outfit: Koningin Máxima draagt op de eerste dag van haar verblijf in Indonesie een grijze midirok en dito top. Beide kledingstukken zijn nog niet eerder publiekelijk gedragen. Naar de ontwerper wordt gezocht.

Máxima's slippers komen van Zeus + Dione.

Afbeeldingsresultaat voor slippers site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's schoudertas komt van het Italiaanse merk Bottega Veneta, dat bekent staat om vernuftig vlechtwerk, dat ook wel intreccatio wordt genoemd. Prijs: 1950 euro. 

Hoed van Tula:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments