Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 jan 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt ElanArt

Koningin Máxima brengt woensdag 8 januari een bezoek aan Stichting ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen.

De Stichting is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2019, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. ElanArt biedt jongeren uit asielzoekerscentra de kans contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten.

Stichting ElanArt heeft tot doel jonge asielzoekers in contact te brengen met diverse mensen en organisaties. Dit doet zij vanuit het idee dat kunst en cultuur ingrediënten zijn om de kloof tussen nieuwkomers en de samenleving te verkleinen. De circa tachtig vrijwilligers van de stichting willen met dans, theater, muziek en kookprojecten de integratie van de jonge vluchtelingen in Nederland bevorderen en ze in contact brengen met diverse mensen en organisaties. De nauwe samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zorgt voor ontmoetingen tussen studenten en nieuwkomers. Koningin Máxima spreekt tijdens het werkbezoek met vertegenwoordigers van ElanArt over de aanpak en de ontwikkeling van de stichting en zij woont enkele presentaties bij van deelnemers aan de projecten. Tot slot gaat Koningin Máxima in gesprek met hen en enkele vrijwilligers over wat het initiatief voor hen betekent.

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2019 was dit De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Tijdens de uitreiking van de Appeltjes in mei 2019 op Paleis Noordeinde benadrukte Koningin Máxima in haar toespraak de positieve aanpak van ElanArt.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mode
Outfit: Wollen mantel met één geruit voorpand + bijpassende japon met asymmetrische rok, waar beide materialen ook in terugkomen. 
Ontwerper: Oscar de la Renta.
Materialen: tweed en boucle (de ruit)
Nieuw: Ja, de kleding en de laarzen
Accessoires: Bamboe-tas van Üterque, goudkleurige creolen en nieuwe crocolaarzen van Paris Texas. 
 

Meer beeldmateriaal volgt zsm.

Mantel van Oscar de la Renta, info met dank aan Heaven. 

De bijpassende jurk: 

Beter zicht op de bamboe-tas:

Afbeeldingsresultaat voor uterque site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's nieuwe laarzen van Paris Texas hebben een croco-motief, maar zijn gemaakt van kalfsleer. 

Geinig detail: naast haar horloge van Cartier draagt ze ook een fitbit. De koninklijke passen worden dus bijgehouden 😉 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments