Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 jul 0 reacties

Koningin Máxima aanwezig bij organisatie Roverway 2018 Scouting Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 10 juli 2018 aanwezig bij scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg voor een bijeenkomst van de organisatie van Roverway 2018. Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd.

Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4.000 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Koningin Máxima wordt ontvangen door twintig internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van Roverway 2018. Na een introductie over het project worden diverse scouts en hun coaches geïnterviewd over de organisatie en de betekenis van Roverway 2018 voor hun persoonlijke ontwikkeling. Aansluitend geeft Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die de scouts eind juli gaan volgen door Nederland.

Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de bijeenkomst een blouse van lichtroze zijden crêpe en een geplooide midi-rok van opengewerkte katoen. Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 


Foto: José 

Máxima heeft de rok inmiddels vier keer publiekelijk gedragen. Tweemaal met de oudroze blouse en tweemaal met een top van dezelfde stof. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments