Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 sep 0 reacties

Koningin Máxima aanwezig bij congres ‘Kom uit je schuld’

Hare Majesteit Koningin Máxima woont maandagochtend 9 september het congres ‘Kom uit je schuld’ bij in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ook aanwezig en organiseert het congres.

Het congres richt zich op mensen die werkzaam zijn in de schuldhulpverlening. Centraal staat de vraag hoe het taboe op schulden doorbroken kan worden. In mei van dit jaar startte de campagne ‘Kom uit je schuld’ om mensen met financiële problemen aan te moedigen over hun schuld te praten en eerder hulp te zoeken. Gemiddeld lopen mensen vier jaar rond met schulden voordat ze om hulp vragen. De campagne is onderdeel van de ‘Brede schuldenaanpak’ van het kabinet. In deze aanpak werken ruim dertig publieke en private organisaties samen om problematische schulden te voorkomen en terug te dringen. Als mensen toch schulden hebben, moeten zij snel en goed worden ondersteund, bijvoorbeeld door het eenvoudiger te maken om aan te kloppen bij de schuldhulpverlening.

Tijdens het congres spreekt Koningin Máxima met diverse partijen die betrokken zijn bij deze brede schuldenaanpak, waaronder zogenoemde schuldenambassadeurs. Met hun persoonlijke verhalen laten deze ambassadeurs zien dat iedereen in financiële problemen kan komen en hoe belangrijk hulp is.

Mode
Outfit: japon met zwart-wit dessin en klokmouwen
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Ja, oa in Denemarken en Bangladesh

Outfit Natan: 

Een jurk, vijf looks: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments