Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 24 okt 24 reacties

Koningin Letizia, hetzelfde als…

In deze vierde blog in de serie Royal van de maand kijken we naar kleding die koningin Letizia heeft geleend, of kleding die een andere Royal ook heeft. Wie vindt je het beter staan?

Koningin Letizia en kroonprinses Victoria in dezelfde gebloemde jurk van Sandro Paris.

>>

Koningin Letizia heeft inmiddels meerdere keren kleding van haar schoonmoeder, koningin Sofia, gedragen. De rode jurk droeg ze zelfs bij de Fashion Industry Awards in 2018. Hoe leuk en gedurfd is dat! Koningin Sofia droeg de jurk overigens o.a. tijdens een officieel bezoek aan Denemarken in 1980.

Deze gebloemde jurk leende koningin Letizia ook uit de kledingkast van haar schoonmoeder.

Drie koninklijke dames droegen dezelfde bordeauxrode jurk van Hugo Boss: koningin Letizia, kroonprinses Mary en prinses Marie.

Hugo Boss is een favoriet merk onder de royals. Dat bewijst ook deze lichtblauwe rok, die gedragen werd door koningin Letizia van Spanje, kroonprinses Mary van Denemarken en prinses Sofia van Zweden.

Insluitcode opvragen

En hier hebben we nog een outfit van koningin Sofia!

Deze wijnrode leren rok van Hugo Boss was ook favoriet. Meghan droeg de rok, evenals koningin Letizia. Voor welke combi zou jij gaan?

Ook deze Hugo Boss plisséjurk werd gedragen door koningin Letizia en prinses Sofia.

En dit gebloemde jurkje van Hugo Boss door koningin Letizia en kroonprinses Mary.

Een rood jurkje van Dandara werd eerst gedragen door prinses Leonor, en later door haar moeder, koningin Letizia.

Tenslotte zien we hier koningin Máxima in een jurk van Nina Ricci. Een aantal jaren later verscheen Letizia ineens in eenzelfde jurk!

Foto ©PPE (links) en Thorton (rechts)

En dat was al weer de maand van koningin Letizia. Onze volgende Royal van de maand: prinses Mary van Denemarken.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wauw Letizia heeft echt een hele leuke stijl. En wat leuk dat ze kleding van Sofia draagt.

Bij het superslanke van Letizia staat alles een slagje beter.
Bloemetjesjurken en andere midi jurken sowieso niet dragen.
Oude spullen van Sofia niet dragen.

En die bordeauxrode jurk moeten we allemaal bestellen!

Daar ben ik het niet altijd mee eens. Ik vind haar vaak te afgetraind. Bovendien heeft ze veel aan haar uiterlijk laten doen, net als koningin Rania.. ik vraag me zelfs af of ze niet dezelfde plastisch chirurg hebben. Ze gaan steeds meer op elkaar lijken. Jaren terug had ze meer lijnen in haar gezicht dan nu. Het is bijna niet mogelijk om geen lijnen in je gezicht te hebben als je 50 jaar bent en zo dun. Ik snap haar ook wel want ik schrik ook wel eens als ik een foto van mezelf zie.. dan word je met je neus op de feiten gedrukt dat je ouder wordt. En er worden natuurlijk heel veel foto’s gemaakt van haar dus ik kan me voorstellen dat je dan iets aan je uiterlijk wil doen zeker als je ook bijna onnatuurlijk dun ben. Het probleem is wel wanneer stop je.. op een gegeven moment moet je toch een keer stoppen lijkt mij.. ziet er vaak vreemd uit, wat oudere vrouwen met een strakgetrokken gezicht.

Dat gezegd hebbende, de kleding 🙃
De eerste jurk vind ik Victoria beter staan. Patroon staat Letizia niet zo.
De rode jurk vind ik fantastisch.. geweldig dat ze die nog een keer draagt. Staat beiden mooi.
De volgende jurk vind ik schoonmoeder en schoondochter allebei mooi staan.
De strakke kokerrok vind ik het leukst bij Sophia van Zweden. Bij de anderen vind ik de rok niet mooi gecombineerd
De rode rok vind ik mooier bij Meghan.
Het gebloemde Hugo Boss jurkje vind ik zelf bij geen van beiden mooi staan.
De Nina Richi jurk: Letizia wint deze met vlag en wimpel.

geweldige blog, dankjewel !
Ik ben zo’n fan van Letizia. Wat een mooie dame is dat toch. En werkelijk alles staat bij haar toch net iets beter dan bij de andere dames.
Ik hoop op nog veel meer mooie foto’s van Letizia.

In de meeste gevallen vind ik het Letizia mooier staan dan de ‘ander’ in bovenstaande foto’s. Maar dit kan ik toch echt niet mooi vinden: https://www.dailymail.co.uk/femail/article-11349903/Queen-Letizia-Spain-displays-toned-figure.html

Oh my

Uggg….Jakkes!! Nee dit is echt geen gezicht! Dit begrijp ik gewoonweg niet!

😜 Nee, dit kan echt niet

Grappig, ze deelt kleding met haar schoonmoeder en met haar dochter. Sommige kleding staat haar fantastisch, maar sommige minder. Ik vind haar een kokerrok vaak prachtig staan.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Leuke blog! Letizia keurig als altijd maar ik vind haar vaak zo nep en ik weet niet goed waar ik dat nu aan vind liggen. Herkent iemand dit envkan die daar haar/zijn licht op laten schijnen? Ik ben benieuwd.

Ik begrijp je volkomen. Ik kan vaak niets negatiefs bedenken als ik naar haar kleding kijk maar toch vind ik het nooit echt mooi. Het is te perfect, te klinisch, ze straalt erg weinig warmte uit, weinig spontaans. Nu weten we allemaal hoe ze eruit zag aan het begin van haar huwelijk. Ik denk dat ze zichzelf extreem naar een bepaald malletje heeft gevormd en dat brengt ze nu ook op een beetje engige stepford wives achtige manier bij haar dochters over naar mijn smaak en zover ik het natuurlijk überhaupt kan inschatten. Het schijnt in Spanje voor de royals ook nogal spitsroeden lopen te zijn, misschien dat dat een verklaring is? Nee ik ben geen fan van haar.

Dank voor je reactie. Dat te perfecte deel ik. En misschien is wat ik nu ga zeggen niet erg netjes maar ik vraag me echt af hoe je zo’n buste kunt houden als je zoveel bent afgevallen. Is mij nooit gelukt!

Zó leuk….! Kijken, vergelijken en daar dan zelf natuurlijk weer van alles van vinden 😉 Mooi blog Petra!
In de meeste gevallen vind ik de getoonde kleding Letizia het mooist staan, afgezien van:
nr. 2, waar ik toch voor de rode jurk van Sofia kies ( ceintuurtje en ketting geven wat meer pit, en tasje plus schoenen staan er leuk bij),
nr. 3 en 6 gaan voor mij ook naar Sofia omdat ik de lichte kleuren beter bij haar vind passen dan bij Letizia. Sofia heeft een zachtere uitstraling dan Letizia.(strikceintuurtje staat ook zo schattig bij de roosjes).
Tenslotte kies ik wat de lichtblauwe rok ( Hugo Boss) betreft voor kroonprinses Mary. Heel stijlvol en smaakvol.

Wat een leuk overzicht en wat grappig om dezelfde kleding bij de Royals terug te zien. Letizia weet toch net door het weglaten van accessoires of juist subtiel toevoegen ervan, bijvoorbeeld het leuke ceintuurtje met de libelle het verschil te maken. Ook de hooggesloten blouses zijn bij haar niet tuttig in combinatie met een strakke (leren) koker rok. Nooit is het te veel van het goede. Uiteraard superleuk dat ze de kleding van Sofia draagt. Wat een elegante vrouw is dat toch ook. Zo zie je maar weer ‘fashion fades, style remains the same’.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat een super leuk blog! Echt jammer dat de maand weer om is, vind het zo leuk dat 1 van mijn favoriete koninginnen zo in de spotlights wordt gezet! Wat heb je dat enorm goed gedaan Petra.
Met uitzondering van de avondjurk met groene rok die ze van Sofia leende, vind ik alles even mooi staan bij haar. Heel leuk trouwens dat ze voor die v8ntages looks kiest van haar schoonmoeder. De rode leren rok droeg ze volgens mij ook tijdens het staatsbezoek in Duitsland op de laatste dag. De combinatie van Meghan vind ik net wat geraffineerder met de rode trui.
En de roze plise jurk staat Sofia van Zweden echt niet…

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Wat een prachtige blog, en wat ziet Letizia er vaak stijlvol uit. Leuk ook dat ze shopt in de walk in closet van haar schoonmoeder. Zo zie je maar dat je stijlvolle kleding jaren na dato nog steeds kan dragen. Dank je wel Petra voor het mooie overzicht.

Petra, wat heb jij een uiterst nauwkeurig waarnemingsvermogen !! En ja, Letizia is een even groot stijl- en mode-icoon als vele van haar collega’s – de moeite van het volgen méér dan waard !

Wat kleed ze zich goed !! Zelfs de jurken van haar schoonmoeder staan haar goed !!

Ik kan enorm genieten van zulk soort blogs. Lekker van links naar rechts kijken hoe iedereen combineert en doet. Dank je wel, Petra! Die blauwe rok van Hugo Boss zou ik ook graag eens zien bij koningin Máxima.