Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 jun 0 reacties

Koning Willem-Alexander geinstalleerd als Stranger Knight in de Orde van de Kouseband

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen maandag 17 juni een bezoek aan Windsor in het Verenigd Koninkrijk.

De Koning wordt door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II geïnstalleerd in de ‘Most Noble Order of the Garter’. Tijdens een jaarlijkse ceremonie in St. Georgekapel, Windsor Castle, wordt hij geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’. De Koning is tijdens het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan het Verenigd Koninkrijk op 23 en 24 oktober 2018 door Koningin Elizabeth II tot ridder in deze Orde van de Kousenband benoemd. Ook Zijne Majesteit Koning Felipe VI van Spanje wordt tijdens de ceremonie op 17 juni geïnstalleerd als ‘Supernumerary Knight of the Garter’. Die benoeming ontving hij tijdens een staatsbezoek in 2017.

De Orde van de Kousenband is in 1338 door Koning Edward III opgericht en daarmee de oudste en hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth staat aan het hoofd van de orde. Naast leden van de Britse Koninklijke Familie telt de orde vierentwintig ridders en dames, die door Koningin Elizabeth zijn benoemd vanwege hun bijzondere verdienste voor het algemeen belang. Daarnaast maken enkele buitenlandse staatshoofden deel uit van de orde: de Supernumerary Knights and Ladies. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is sinds 1989 lid van deze orde.

Mode Máxima 
Outfit: robe manteau met smoking-revers en breed ceintuur
Ontwerper: Claes Iversen
Materiaal: 

Japans technische stof met zijde/satijnen details

Outfit van Claes Iversen:

Máxima's hoed lijkt sterk op die van Prinsjesdag 2018, maar ik zie wel wat verschillen. De hoed zou dus vermaakt kunnen zijn, maar ik sluit ook niet uit dat dit gewoon een nieuw exemplaar is. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments