Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 apr 0 reacties

Koning en Koningin bezoeken RIVM in Bilthoven

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben vrijdagochtend 3 april een werkbezoek gebracht aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. Het bezoek vond plaats in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19).

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spraken tijdens hun bezoek met Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, over onder meer de coördinerende rol van het RIVM bij de bestrijding van de coronapandemie en de maatregelen om de verspreiding van het virus te kunnen controleren en kwetsbare groepen te beschermen. Tijdens het werkbezoek kwam ook de werkwijze van het Outbreak Management Team aan bod en de totstandkoming van operationele richtlijnen en adviezen aan zorgprofessionals. De Koning en Koningin Máxima bezochten de afdeling Modellering van Infectieziekten, waar met de meest actuele feiten en cijfers de verspreiding van het coronavirus in kaart wordt gebracht. Afsluitend gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in gesprek met de medewerkers van het laboratorium waar op COVID-19 wordt getest en waar onderzoek en diagnostiek plaatsvindt.

Het RIVM richt zich op de volksgezondheid en een veilige en gezonde leefomgeving. Dit gebeurt door wetenschappelijk onderzoek en door het verzamelen en toepassen van kennis. Het instituut heeft een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma’s. Iedere dag publiceert het RIVM actuele cijfers over de situatie van het coronavirus in Nederland. Door gegevens te verzamelen en te analyseren wordt in kaart gebracht hoe de verspreiding van het coronavirus verloopt en of de getroffen maatregelen effect hebben.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Mode
Outfit: japon met asymmetrische roklengte + mantel met één geruit voorpand. 
Label: Oscar de la Renta 
Eerder gedragen: Ja, januari 2020. 

Afbeeldingsresultaat voor oscar de la renta site:modekoninginmaxima.nl"

Máxima met de outfit in januari 2020: 

Máxima's laarzen komen van Paris Texas: 


Winactie 
Met het Royal Raadsel van gisteren kun je tot morgenavond kans maken op een gratis exemplaar van Vorsten, maar ik gooi er gelijk nog een tweede winactie tegenaan. In deze bizarre tijd kunnen we een extra lichtpuntje altijd wel gebruiken, niet waar? Wat kun je winnen? Onderstaande lapis oorbellen van Justine Marcella, die naast hoofdredacteur van Vorsten ook sieraden verkoopt via haar webshop. Met de kortingscode IKDENKAANJE krijg je 20 procent korting op de gehele collectie, dus als je jezelf of je naasten wilt verrassen met een presentje, kun je bij Justine's Choice altijd je slag slaan. Hoe maak je kans op onderstaande prijs? Stuur een mailtje naar [email protected] en vermeldt daarin een koninklijk onderwerp waarover je graag iets meer zou willen weten. Wie weet zie je jouw input binnenkort terug in Vorsten! Maandag wordt de winnares bekendgemaakt. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments