Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mei 0 reacties

Koning en Koningin bezoeken Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg – dag 1 avond

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden maandagochtend ontvangen bij de Staatskanselarij van Mecklenburg-Voor-Pommeren door minister-president Manuela Schwesig en haar echtgenoot Stefan Schwesig.

Na het kennismakingsgesprek vertrekken zij naar de Orangerie van Schloss Schwerin, waar een lunch wordt aangeboden door de minister-president. Koning Willem-Alexander en de minister-president houden hier een toespraak. Vervolgens brengen zij een bezoek aan de Landtag, het deelstaatparlement.

Kustbescherming 
Aansluitend bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Leibniz Institut für Ostseeforschung Warnemünde (IOW). Het IOW maakt deel uit van de Leibniz-Gemeinschaft, een netwerk van Duitse onderzoeksinstellingen. Tijdens het bezoek vinden workshops plaats in samenwerking met Nederlandse partners, onder andere de Universiteit van Utrecht en Deltares over verschillende aspecten van kustbescherming. Centraal in het onderzoeksprogramma van het IOW staat de vervuiling van de kust door macro- en microplastics bij de Oostzee. Het project “PlasticSchool” is een onderwijsprogramma waaraan vele middelbare scholen uit Duitsland deelnemen. Tijdens het bezoek ondertekenen het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Forschungszentrum Jülich (PtJ) en het eerdergenoemde IOW een intentieverklaring voor meer Duits-Nederlandse samenwerking ter versterking van een klimaatbestendig kustbeschermingsbeleid.

Maritieme industrie 
Maandagavond 20 mei vindt in het Kurhaus in Warnemünde een handelsdiner plaats met de deelnemers aan de maritieme handelsmissie en andere programmaonderdelen als kustbescherming en landbouw.


Foto: PPE/Nieboer 

Mode

Outfit: Blauw-witte midi-jurk met ruches bij de mouwen
Ontwerper: Johanna Ortiz. De jurk is exclusief te koop bij de webshop Moda Operandi, dus Máxima is weer online wezen shoppen. 
Nieuw? Ja
Accessoires: denim sandaletten van Gianvito Rossi
Meer info volgt zsm

Sandaletten van Gianvito Rossi: 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Nieuwe ring: 


Foto: PPE/Nieboer 

Nieuwe oorhangers: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments