Volantjurk van Lanvin

Volantjurk van Lanvin

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (85 stemmen, gemiddeld: 3,44 van de 5)

Vanwege de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ bezoekt prins Albert van Monaco op 3 juni 2014 Paleis het Loo. Bij de opening van de tentoonstelling is er nog geen spoor van Máxima te bekennen, maar later op de dag geeft ze wel acte de presence bij het diner. En hoe! Gekleed in een groene crêpe japon met brede volants trekt Máxima alle ogen naar zich toe. Naadloos sluit de avondjurk aan bij haar extraverte karakter en temperament.
Wie aandachtig naar alle details kijkt, ziet een interessante mix van stijlen en details. Denk aan een hoge split tot ver boven de knie, een opgenaaide zichtbare rits en historische juwelen.

Wat ook gelijk opvalt is Máxima’s keuze voor Lanvin. Prinses Gracia droeg bij belangrijke momenten eveneens kleding van het Franse modelabel, waardoor Máxima’s japon opeens geïnterpreteerd kan worden als eerbetoon aan prinses Gracia en indirect ook aan prins Albert. Aan het hof komen dergelijke verwijzingen vaker voor. Zo droeg Máxima in Denemarken kleding van Claes Iversen, terwijl koningin Mathilde voor het staatsbezoek aan Nederland een japon bestelde bij Jan Taminiau.

In de meeste gevallen komen de symbolische kledingkeuzes van de royals tot stand dankzij een stylist. Maanden voor een officieel bezoek van start gaat, gaan de modekenners al op zoek naar kleding die op een of andere manier verwijst naar het land dat zal worden bezocht. In tegenstelling tot haar collega’s maakt Máxima hier echter geen gebruik van. Het liefst houdt onze modekoningin de touwtjes zelf in handen. Een unicum in koninklijke kringen.

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (85 stemmen, gemiddeld: 3,44 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze jurk is het net niet voor mij. De volants te opzichtig en te strak bij de heupen.

Staat haar heel goed! Deze jurk past echt bij Maxima. Zelf had ik het misschien mooier gevonden als de lengte tot op de grond was.

Heel mooie keuze van Maxima deze Lanvin (ietsje te strak om de heupen) en ik vind het echt geweldig dat ze dit zelf doet zonder hulp van stylistes. Een echte fashionista geeft dat natuurlijk niet uit handen. Chapeau majesteit 👏

De betekenisvolle keus voor de ontwerper is mooi. De bovenhelft past inderdaad bij haar extraverte stijl. Maar ik vind het oerlelijk zoals die bij de heupen en benen zit.

Prachtig!

Wat een beauty van een japon, heb wel altijd idee dat de rits binnenstebuiten zit. Maar kan mijn gevoel zijn

Na Juni 2014 nog een keer gedragen tijdens diner Raad van State op Paleis Noordeinde in 2017 https://www.newmyroyals.com/2017/09/king-willem-and-queen-maxima-attend.html

Zonder tiara veel en veel mooier, ik ga voor juni 2014 👌🏼

Eens, maar zonder tiara is de versie van 2017!