Stof uit Turkije
30-04-2013 Abdicatie koningin Beatrix. (c) PPE/Nieboer

Stof uit Turkije

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (33 stemmen, gemiddeld: 3,79 van de 5)

Voor de abdicatie van haar schoonmoeder gaat Máxima langs bij de couturesalon van NATAN. In haar tas zit een lap geborduurde stof, die koningin Beatrix tijdens een eerder bezoek aan Turkije mee naar huis had genomen als souvenir. Edouard Vermeulen, de hoofdontwerper van het Brusselse modehuis, weet er wel raad mee. Hij ontwerpt een jurk met een rechte rok, die door middel van een breed ceintuur verbonden wordt aan een top met pofmouwen tot de enkel en een grote, riante strikcorsage op de rechterschouder. Zelf omschrijft de ontwerper zijn creatie als volgt: “Korte, luchtige jurk van poederkleurige gazan. Het onderstuk van het kleed is van geborduurde zijde met kristallen lovertjes in poederroze en zilver.”

Gelegenheden: 
1. Abdicatie koningin Beatrix, 30 april 2013

Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (33 stemmen, gemiddeld: 3,79 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vermoed dat de pofmouwen tot de elleboog komen, niet tot de enkel 🙂
Lief gebaar van Máxima om een cadeau-stof van haar schoonmoeder bij deze gelegenheid te dragen. Ik vind het best wel een mooie outfit. Perfect voor de gelegenheid, waarbij niet Máxima in het middelpunt moest staan, en tegelijkertijd wel heel feestelijk.
Ik denk dat het deze outfit was die mij overhaalde om ook een jurk met een fikse strik op de schouder te kopen. Ik vind ‘m nog steeds prachtig zoals hij aan mijn kledingrek hangt. En daar hangt hij dus al járen zonder dat ik een goeie gelegenheid wist te bedenken om ‘m te dragen. Geen schoonmoeder die koningin is, dat moge duidelijk zijn 🙂
Soms vraag ik me weleens af hoe Beatrix denkt over Willem-Alexander en Máxima. De lichaamstaal is hier heel liefhebbend. Maar Willem-Alexander en Máxima lijken hun leven toch behoorlijk wat meer jet-set te hebben ingericht dan Claus en Beatrix. Denkt Beatrix dan: ‘leuk, geniet vooral’ of ‘nee zeg, doe even een beetje normaal’. Maar goed, dat zullen we nooit weten.

Last edited 5 maanden geleden by zita