Groene japon met geborduurde bloemen

Groene japon met geborduurde bloemen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (89 stemmen, gemiddeld: 2,35 van de 5)

Van veruit de meeste galajurken is de ontwerper wel bekend, maar de maker van deze groene japon met borduurwerk is helaas nog steeds niet bekend. Máxima heeft hem ook slechts één keer gedragen, in 2006, toen ze net voor de derde keer zwanger was.

Gebruikte tags
Er zijn geen tags gekoppeld.
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (89 stemmen, gemiddeld: 2,35 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het model is nogal heel erg druk. Er gebeurt van alles: rimpels, volants, een ingezet lappie bij de boezem. En de stof is ook druk. Er gebeurt van alles: twee stoffen, diverse kleuren, bloemmotief, en dan ook nog paillettenborduursel.
Naar mijn idee moet je één van de twee doen: een bewerkelijk model of een drukke stof. Nu komt zowel het model als de stof niet tot z’n recht. (Voor de stof vind ik dat persoonlijk niet zo’n ramp, want die heeft iets wel van de jaren ’70-tuinkussens die mijn oma had.)
Het collier zit benepen hoog, en daaronder komt dan weer heel veel huidoppervlak.
De kapper had in die tijd blijkbaar de slag nog niet zo te pakken, want haar haar zit een beetje tuttig. Al denk ik dat bij meer uitbundigheid wel de hele tiara zou verdwijnen.
Nee, ik word van dit totaalplaatje niet zo blij.

Ik vind m wel mooi, was tijdens ontvangst Australische Gouverneur generaal, eind September 2006, een maand voordat ze naar “down-under” gingen, heeft niemand een idee van wie deze creatie is, evenals de onbekende paisley die ze een maand later in Hobart droeg?

Het totaalplaatje is mi verzorgd, kapsel is mooi, geen overdaad aan juwelen en armbanden, de jurk past. Het collier is mi geen echte meerwaarde gezien dit druk bloemenpatroon.
Deze jurk is mss niet de jurk der jurken, maar het kan mi slechter. Het decollete (waterval) is netjes afgewerkt met een geborduurd (?) middenstuk. Onder de borst komen de panden gefronst samen , de rok valt ter hoogte van de knie open met volants . Het dessin is wel erg druk, maar ik verkies deze jurk boven de recentere “sevilla-avondje uit ” jurk die ze ook in indonesie droeg en die ook een erg druk en mi somber patroon had .

Dank voor uw technische uiteenzetting, deze doet me denken aan zeer vakkundige en leerzame posts van Hennie64, is zij nog aan boord?

Indien U verwijst naar andere jurken aub een link toevoegen indien mogelijk; voor andere lezers is er dan tevens de mogelijkheid om ‘uw keuze tussen twee’ eventueel ook te maken.

De toegevoegde juwelen slaan hier wat mij betreft de plank totaal mis; ik ervaar dit niet als een “juwelenjurk”.
Het is ook zeker geen ‘randje-geval’ want daar kunnen we inclusief mitsen & maren nog van genieten. 😉

H

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Hierbij link ivm jurk sevilla/indonesie
https://pin.it/37DMBCI

Interessant toch alle onder ons verschillende smaken. Maribrune, ik vind deze ‘Sevilla-jurk’ werkelijk waar prachtig! Zwierig, luchtig, mooie schoenen, oorhangers en ceintuur inclusief goed kapsel 👌🏼
In een eerdere post van Josine over bloemetjesjurken – en dus geen groene gordijnen 😉 – waardeerde ik dit exemplaar ook met een positieve waardering, waarschijnlijk door het zwierig luchtige ervaar ik deze jurk totaal niet als somber of te donker, in tegendeel.
Ik zie ‘m graag weer terug inclusief opvallende ceintuur 👍🏼

Pk 020 graag gedaan, maar denk dat hennie nog veell meer zou zien in deze jurk. Ben maar een amateur terwijl hennie een prof is, voor zover ik ooit begrepen heb.

Een goede amateur is ook niet weg 👍🏼zeker nu we de prof lijken te missen.

Dit vind ik echt 1 van haar minst mooie avondjurken. De print lijkt haar ouwelijker te maken.

Ohhhh, idd niet best Gerardine. Ik krijg associaties met oude, verjaarde gordijnen die nodig aan vervanging toe zijn 🫢

Of tuinkussens ?
Dit is het niet, en al helemaal niet met een tiara .