Een broek voor Prinsjesdag
19-09-2023 Prinsjesdag. (c) PPE/Nieboer

Een broek voor Prinsjesdag

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (46 stemmen, gemiddeld: 3,28 van de 5)

Op Prinsjesdag 2023 gooit Máxima het over een andere boeg. In plaats van een klassieke koninginnnejurk, draagt ze een pantalon en lange mantel. De Rijksvoorlichtingsdienst omschrijft het geheel als een “abrikooskleurig ensemble, gemaakt van deadstock (overschot stof). De zijden mantel heeft een geborduurde schulprand en is voorzien van een digitale print van handgeschilderde bloemen. Ze (de koningin, red.) draagt een bijpassende handgeschilderde bloem als haaraccessoire.”

Nu ben je natuurlijk nog wel benieuwd wie de bedenkers en makers van al dat moois zijn. Claes Iversen tekende voor de kleding, Berry Rutjes voor de hoed.

Gelegenheden:
1. Prinsjesdag, 19 september 2023 

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (46 stemmen, gemiddeld: 3,28 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
3 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Broekpak leuk, maar niet op Prinsjesdag. En zoals zij op hier de foto staat oogt het niet elegant, het is leuk voor een werkbezoek. Geldt ook voor de jas. Haar dochters hadden het beter begrepen. Zeker Amalia, de jurk stond haar prachtig. Alleen het hoedje maakte haar ouder., een mooi haarsieraad was mooier geweest.

…en het mooie, veelkleurige ordelint zorgt bovendien voor een fraai ‘brekende’ toets op het broekpak-ensemble ! Dus ja, het (altijd zo veeleisende) oog is gestreeld !

Ik vond het eerst maar niks (warempel : een broek op Prinsjesdag !?), maar bij nader toezien en enige ‘oog-gewenning’ vind ik het toch wel (niet het minst ook vanwege de zachte kleur) een heel chique, zelfs oogstrelende en vrouwelijk blijvende outfit ! Het getuigt ook wel van een zekere lef, maar dat gun ik Hare Majesteit wel ! En de ‘lapjesmantel’ bekoort me minder, zodat het broekpak me sowieso het betere deel lijkt !