A work of art
22-11-2023 Symposium Leerorkest. (c) PPE/Nieboer
18-02-2017 Dordrecht Queen Maxima during the opening of the exhibition ‘’ A royal paradise – Aert Schouman and the imagination of nature’’ at the Dordrechts museum. © PPE/v.d. Werf
15-03-2018 Opening Endometriose in Balans. (c) Yvonne van Woudenberg
09-11-2022 Staatsbezoek Italië. (c) Josine Droogendijk

A work of art

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (49 stemmen, gemiddeld: 2,61 van de 5)

Máxima’s lievelingskleur is groen, maar dit is niet terug te zien in haar garderobe. De koningin draagt met name rood, bruin en zwart, aangevuld met de modekleuren van het seizoen.
Rood en zwart worden in de kleurenleer gezien als formeel en autoritair. Gezien Máxima’s functie geen onverstandige keuze. Tegelijkertijd moet Máxima als koningin herkenbaar zijn in de menigte en dan zijn zwart en bruin weer minder ideaal. Met behulp van een kleurendeskundige zou de koningin dus nog wel het een en ander kunnen verbeteren aan haar uitstraling. Toch blijkt uit Máxima’s kledingkeuzes wel dat er bij bepaalde gelegenheden goed wordt nagedacht over kleur. Zo droeg de koningin bij de opening van een expositie in het Dordrechts Museum een olijfgroene japon. De kleuren van Máxima’s kleding waren in perfecte harmonie met het behang waar ze bij moest poseren. ‘She’s a work of art’ kopt de Daily Mail.

Gelegenheden: 
1. Opening expositie in Dordrechts Museum, 18 februari 2017
2. Opening Endometriose in Balans, 15 maart 2018 
3. Staatsbezoek Italië (inkomend), 9 november 2022 
4. Opening symposium Leerorkest, 22 november 2023

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (49 stemmen, gemiddeld: 2,61 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
4 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige japon (ik ben van de glim-glim) en mantel èn hoed!

Natan experimenteert soms met naden en plooien. En niet altijd slaagt hij erin om de coupe zo te modelleren dat er een mooi kledingstuk uit ontstaat, dat zich vormt naar het lichaam. Eén van de doorlopend naden in deze jurk moet bijdragen aan de waterval halslijn. Maar het is een rommeltje. En niet alleen op deze foto. Overigens is de kleur en de stof prachtig. En ziet Maxima er mooi uit. Nog iets… zelf zou ik smaragdgroen nooit combineren met zilvergrijs.

Het is super moeilijk om nu een eerlijk oordeel over deze jurk te geven. Omdat de hoek van de foto (helaas maar 1 beeld) niet de meest positieve is, kun je deze outfit lastig op waarde schatten.Heb zo’n vermoeden dat in real live of met de juiste fotografie deze japon veel mooier is. Goede foto’s zijn echt key op dit platform. Desalniettemin vind ik de kleur en de glas prachtig.

Eén van haar mindere jurken, en die glimmende stof…..brrrrr