Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 nov 29 reacties

Máxima draagt haar favoriete hoed voor de 13e keer

Voor een symposium van het Leerorkest pakte Máxima vanmiddag flink uit. Naast een zijden jurk van Natan en een vilten hoed van Fabienne, kwam er ook een parelcollier in beeld.

Bij een leerorkest leren kinderen tijdens of na school niet alleen een instrument te bespelen, maar leren ze ook vaardigheden als concentreren, emoties verwerken, samenwerken en zelfwaardering. In 2005 begon Marco de Souza het eerste leerorkest op scholen in Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels zijn er bijna veertig leerorkesten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Op het symposium deelde Stichting Leerorkest Nederland de expertise over de sociaalpedagogische aanpak die de afgelopen jaren is ontwikkeld. Na de muzikale opening hield minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming een toespraak over rijksbrede wijkprogramma’s die kinderen een positieve vrijetijdsbesteding bieden. Wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs, Jeugdzorg en Armoedebestrijding deelde haar visie op de sociale betekenis van leerorkesten. Prof.dr. Erik Scherder sprak over muziek en het brein en prof.dr. Geert-Jan Stams over muziek maken, social bonding en zelfcontrole.

Patrick van Emst
PPE/Nieboer

Kinderen van Het Klein Leerorkest, een buitenschools leerorkest, speelden stukken uit de musical Akono over een kind in slavernijtijd, samen met mezzosopraan Tania Kross.

Mode
Outfit: japon met decoratieve plooien op taille- en borsthoogte.
Label: Natan
Eerder gedragen: ja, drie keer

PPE/Nieboer

De jurk is nu met drie verschillende hoeden gedragen.

De grijze relevé van Fabienne Delvigne is Máxima’s meest gedragen hoed. Met vandaag erbij staat de teller inmiddels op 13.

PPE

Heel gek is de voorkeur niet, want niets zo neutraal als grijs. Oftewel: de hoed laat zich makkelijk combinerne. Dat blijkt ook wel uit boven- en onderstaande collage.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Erg mooi en kloppend outfit voor mij. Alles past bij elkaar, zelfs de staart😉

De combinatie van het groen met grijs vind ik ontzettend chique en mooi staan. Mooie sieraden en het grijze suede van de schoenen vind ik ook heel mooi.

Cape coat reactie 1️⃣:
@Josine Droogendijk, is dit mogelijk ook een cape coat? In mijn beleving wel, een korte versie 👇🏼

– Blog van 22/11/23
– Foto 3️⃣ van “De jurk is nu met drie verschillende hoeden gedragen”.

Aha Josine sorry, ik dacht dat het een ander exemplaar was, 😊 dank je wel.

Maxima had er duidelijk zin in. Wat een stralende verschijning. En hoera voor de paardenstaart. Klein gebaar, groot verschil. Deze outfit klopt voor mij voor 100%. Alle onderdelen zijn ook apart uitzonderlijk mooi. Vooral heel veel dragen aub Maxima.

Een plaatje, alles is verzorgd en koninklijk.
Die hoed mag nog vele malen uit het inloopmagazijn komen want is schitterend en staat Maxima super en inderdaad, zoals Josine laat zien, supergoed te combineren met veel kleuren.

Eerste collage, eerste foto. Blijft één van mijn mijn favorieten. Zo mooi die bosbessen kleur met de prachtige hals.
En de outfit van vandaag is ook prima!

Heel mooie outfit, sjiek met cape en donkere parels. Zo leuk voor de kidz als ze zo haar best doet als queen te dressen. En door haar open houding contact te maken.

Ik denk inderdaad dat die kinderen het niet zo erg vinden dat de koningin zich heeft aangekleed als een Echte Mevrouw. Maar ik kan niet in hun hoofd kijken 😉

Kinderen vinden het geweldig om de koningin als een echte super sjieke mevrouw tegen te komen, het is helemaal geweldig voor ze als Máxima per koets in gala langskomt inclusief 👸🏻 😊

Echt niet?🙃🙃

Ja dat is zeker een mooie hoed. 1 van mijn favorieten.

Een oud kloffie en erg ongepast (te overdressed) voor deze bijeenkomst.

Bij ‘oud kloffie’ denk ik aan een overall met gaten erin, niet aan deze prachtige jurk die eruit ziet als nieuw. En hoezo overdressed? Het was een symposium, geen kinderfeestje.

Nee hoor. 🙂

Een hele mooie look, goede combinatie met grijze parels, hoed, cape en pumps, clutch en handschoenen. Ik vind het alleen een saaie outfit voor de bijeenkomst waar ook kids zijn. Dan mag het van mij wat sprankelender en vrolijker qua kleuren vooral en niet zo’n grote hoed.

Oranjefan, helemaal mee eens, ik vind het ook niet geschikt voor deze bijeenkomst, er hangt genoeg ‘vrolijkers’ in de kast.

Erg mooie kleurencombinatie en heur juwelen zijn werkelijk fabelhaft 👌🏼

De relevé van Fabienne Delvigne is Máxima en omgekeerd 🙌🏼

⚖️ De outfit inclusief cape is werkelijk prachtig èn in evenwicht, zonder cape ervaar ik de stof van deze relevé als te zwaar in vergelijking met de zijde van de japon, althans zo komt het via de foto’s op mij over.

En yesss we zien een staart, mooi totaalplaatje koningin Máxima 👍🏼

Woww….wat een charmante verschijning vandaag, onze Maxima!
Het hele plaatje klopt.
Mooie jurk, cape en hoed matchen perfect, prachtige parels!
Dit model hoed staat haar zo chique!
En die stralende, warme lach….
Grijs en groen, ik zou het niet bedacht hebben, maar het geeft een stijlvolle, zachte uitstraling.

Mooie warme kleuren, goede belijnining en wat blijft dat collier een pareltje..chapeau!

Maxima en grote hoeden zoals deze is een perfecte combinatie, heel mooi ook bij deze japon. Heel fijn totaalplaatje en volgens mij vindt ze dit soort bezoeken erg leuk!

Mooie outfit voor deze gure dag. De Relevé staat Maxima zo mooi. Goeie keuze

Mooie jurk, prachtige hoed. Ik vind dit soort royale hoeden Maxima altijd beter staan dan kleine hoedjes. Misschien omdat ze zo lang is.

Deze hoed staat haar eigenlijk altijd mooi! De japon mooi van kleur en materiaal, de plooi voor de kijker rechts vind ik wat raar staan, zo’n letterlijk open eind, dat zal natuurlijk dd bedoeling zijn van de ontwerper maar ik vind het mooier om zo’n plooi ‘uit te laten lopen’. Over ‘t geheel een mooi plaatje!

Ik zou zelf nooit deze 2 kleuren gecombineerd hebben,maar ik ga het steeds mooier en chiquer vinden .
En deze hoed vooraan in de hoedenkast leggen, hij blijft mooi, dus graag nog eens dragen, hij kan bij zoveel kleuren gecombineerd worden.

Blijft een leuke outfit! Alhoewel ik grijs en groen nou niet echt een mooie match vindt qua kleur, ziet ze er fantastisch uit!

Hij blijft leuk! Oogt ook lekker winters, op deze koude dag.