Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 sep 23 reacties

Ken je deze jurk van Máxima al?

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: een zijden japon met kant.

Het kledingstuk kwam in beeld tijdens een herdenking in Waterloo, juni 2015.

© REPORTERS / Pool Reporters / PROD

Omdat er bij de herdenking (bijna) geen Nederlandse fotografen welkom waren, is Máxima’s jurk bij het grote publiek niet bekend. Jammer, want ik vind het een geslaagd ontwerp van Natan. Vooral door de keuze voor ton-sur-ton in combinatie met het glanzende zijde en ragfijne kant.

© REPORTERS / Pool Reporters / PROD

Het is ook een ontwerp waar je eindeloos mee kunt combineren qua hoeden, broches en andere accessoires. Mijn advies? Snel weer dragen, het liefst ook in combinatie met dit mooie kapsel. Waar kies jij voor?

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Veel te tuttig, te ouwelijk en echt niet vlot naar mijn smaak.

Ik ben het met je eens, vind de jurk niet passen bij Maxima. Misschien bij Mathilde, maar hij mag ook best in de zak van Max. Jurk doet me denken aan ouderwets behang.

De pasvorm zou inderdaad iets beter kunnen, maar dit is nou een type understated dress die mooi is om te dragen als de koningin niet de aandacht op haar hoeft te vestigen. Bijv. Naar mijn menin was zo een jurk prima geweest voor Amalia’s bezoek aan de Raad van State eerder dit jaar.

Jaaa Lin90, ik had dezelfde gedachte. Is een heel mooi jurkje. En ook ik vond dat Amalia een beetje werd ondergesneeuwd door de kleding van Máxima bij de Raad van State……

Mooie outfit, maar wel een beetje strak, dus hij tekent iets te veel wat mij betreft. Prima jurk voor een staatsbezoek, bij de ontvangst en bezoek aan Nationaal monument of voor een herdenkingsdienst. Wie weet herdraagt ze m nog een keer, maar eeerlijk.. ze heeft mooiere outfits die ik liever terug zie.

T totaalplaatje is heel mooi, ietsje te strak.
Maar de strakke gezichten begrijp ik niet.
Waterloo, daar boekte onze kroonprins van destijds Willen II toch zn grootste successen? Samen met Wellington?
Dat was zn springplank naar t huwelijk met Anna Paulowna ?
Of gooi ik de geschiedenis door elkaar?

Een mooi geheel, prima afgestyled met het hoofddeksel en accessoires. Enigszins aan de krappe kant, met name bij de mouwen. Ik vind de naden aan de voorkant juist mooi, ze zorgen voor een optische, slanke taille.
Opvallend toch hoe Maxima er nu nog bijna hetzelfde uitziet als in 2015, terwijl Willem-Alexander bijna van jongeman een man is geworden.

Stijlvol geheel. Een ontwerp zonder de Natan plooien spreekt mij meer aan. De kleurencombi met de jurk en het kant is mooi. Minpuntje, het kant bij de zoom van de mouwen, dat valt niet mooi ivm lengte mouw.
Als de jurk nog past zou ik m zeker nog eens herdragen.

Hoedje, kapsel, sieraden, tasje en schoenen zijn prachtig en hoop ik nog eens terug te zien bij een andere outfit.
De stof en het kant van de jurk vind ik mooi, maar de te krappe pasvorm en de grove naden gaven voor mij de doorslag om “Maxima te adviseren” dit exemplaar in de zak van Max te laten glijden.

Mooi stijlvol geheel, zachte warme kleur. Vind ook de schoenen met dat kleine strikje heel elegant, lijken minder hoog dan de exemplaren van de laatste jaren. De jurk zit wel krapjes en denk dat her dragen niet prettig is, maar wie weet…

Een twijfelgeval wat mij betreft, idee is goed maar de japon maakt Maxima onnodig breed in de heupen en ik vind de heel erg zichtbare naden in het voorpand niet mooi. Kortom: Maxima heeft veel mooiere jurken in haar kast hangen dus laat dit twijfelgevalletje maar achterwege in de toekomst!

O nee, veel te tuttig voor Máxima. Wel mooi voor Mathilde.
Gelukkig is de snit van de kostuums van WA tegenwoordige een stuk beter.

Jens, concludeer je daarmee van de japon naar de persoon/personen toe ??
Wat mij betreft : het staat beide (Natan-lievende !) Koninginnen prachtig ! Heb dus “love it” gestemd !

Ja dat klopt, Mathilde vind ik wat braver qua kleding dus deze jurk vind ik prima bij haar passen. Maar misschien gaat het er wel wilder aan toe in het Belgische paleis hè. We weten het niet.
Hoe maak je het Trixedo?

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Ik maak het goed hoor ! Dankjewel, Jens – en ik hoop natuurlijk, jij ook !

Prachtige jurk. Kan ze zeker nog een x herdragen.

Ik zou de jurk vast klaar hangen voor volgend voorjaar😊

De stof en kleur zijn heel mooi, ook het hoedje staat zo heel leuk op het mooie kapsel. Maar ik heb vanwege de pasvorm toch leave it gekozen. Het zit rimpelig, dus aan de strakke kant.

Heel stijlvol !! Mooi verzorgd geheel !!

Dit keer ben ik het met je eens maribrune 😉

Love it! De kantverwerking met dégradé-effect (mag je het ook zo noemen als het verticaal is?) vind ik geweldig. De kleur is prachtig ingetogen, met dat iets groenige grijze kant. Accessoires zijn perfect. De pasvorm van de jurk is matig, maar daar probeer ik vanwege alle pluspunten maar gewoon omheen te kijken.

Van mij mag ze ‘m opnieuw dragen.

Herdragen, en dan ook zo goed gestyld als hier, want dat maakt het plaatje juist zo mooi .
Maar ervaring heeft geleerd dat bij herdragen de kleding vaak veel minder mooi zit en gekreukeld is.
Dus benieuwd of hij dan nog zo mooi zal staan.