Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 03 jul 34 reacties

Prinses Leonor ontvangt Grootkruis Militaire Verdienste: Felipe, Letizia en Sofia zijn er bij

Prinses Leonor, de prinses van Asturië, voltooide vandaag de eerste fase van haar militaire opleiding in Zaragoza. Zij deed dit in aanwezig van haar ouders en haar zusje Sofia.

Prinses Leonor startte begin van dit schooljaar met het militaire opleiding aan de militaire academie in Zaragoza. Ze heeft vandaag de eerste fase van deze opleiding met succes afgerond. Haar vader benoemde haar tot vaandrig. Dit is een officiersrang voor officieren in opleiding. Ook kreeg ze het Grootkruis van Militaire Verdienste.

Foto’s ©CasaReal

Mode Letizia

Koningin Letizia draagt tijdens deze feestelijke ceremonie een nieuwe witte jurk met bloemetjes van Maje.

Mode Leonor

Uiteraard is er over Leonor, de prinses van Asturië, bij deze militaire ceremonie niet zoveel te vertellen op modegebied. Vanzelfsprekend gaat ze gekleed in haar militaire uniform: een bruin-groen uniform en een zwarte riem. De bijbehorende witte handschoenen en de legerpet maken het plaatje compleet. Hoewel ze een minder indrukwekkende lengte heeft dan haar vader, staat ze er fier bij. Haar haren draagt ze in een donkerbruin knotje.

Mode Sofia

Infanta Sofia draagt een witte jurk met een dun zwart streepje, uit de collectie van Hugo Boss. Sofia droeg de jurk eerder tijdens de uitreiking van de Prinses van Asturië Awards in oktober 2022.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een mooi gebaar die omhelzing van Leonor en haar vader. Letizia en Sophia zien er mooi uit. Spanje is echt ene land van de tradities.

Leonor….wat doet ze het goed!
En haar vader: apetrots op zijn dochter lijkt mij, én terecht!
Toch, ondanks de militaire strakke parade en officiële momenten ook even een korte liefdevolle omhelzing tussen vader en dochter!
Dat raakt me!
Letizia’s jurk vind ik prachtig, en wat kleurt-ie mooi bij het uniform van haar man en dochter.
De jurk van Sofia is leuk, maar mist iets, wat hem uittilt boven het gewone, wat daagse model.
Hij maakt haar wat saai…

Een leuk model jurk draagt Letizia. Ik hou van dit soort jurken. De wit/zwarte jurk van Sofia vind wat saai.

Zo leuk die militaire outfits van pa en dochter! En t eerbetoon.

Bloemetjesjurk snel weg doen, ze kan zoveel beter. Zwart met wit jurkje is lief. Vind haar trouwens altijd lief terwijl haar zus in t zonnetje staat.

Volgens mij is het geen officiële gelegenheid. dus vind ik de leuke, vrolijke jurk van Letizia prima geschikt. Ik denk dat ballerina’s vanwege de voetproblemen/operatie? nu nog te pijnlijk zijn en ze slechts sandaaltjes kan verdragen.
Sofia’s jurk kan me totaal niet bekoren, veel te saai en het doet niets voor haar. Kan veel beter.
Verder vooral ontzettend leuke beelden.

Hou van bloemetjes.
Dit vind ik helaas geen gelegenheid voor bloemetjesjurken.
Sofia haar jurk mag iets meer pit idd.

Even iets anders, Petra: wat houdt de term “infanta” in?
Ik dacht altijd Prinses Leonor en Infanta Sofia.

Volgens mij heb je gelijk. Infanta’s zijn alle kinderen van de Spaanse monarch behalve de troonopvolger.

Asturias (Asturië) is een heel belangrijk prinsdom in Spanje omdat daar ooit de opkomst van de Moren gestopt werd. Er is een Spaanse gezegde: Spanjaard zijn is een titel, Asturiaan zijn is een eer. Vandaar dat de kroonprinses prinses van Asturias is.
Grappig detail: omdat Letizia uit Oviedo komt (hoofdstad van Asturias) werden er destijds bij hun huwelijk kaarten gedrukt met daarop de kathedraal van Oviedo. Om zo aan te geven hoe belangrijk Asturias is en hoe trots men op Asturiaanse roots is.

Last edited 12 dagen geleden by AnnekeM

Dank je wel voor je duidelijke antwoord en informatie.

Last edited 13 dagen geleden by Nina

Tja, gelukkig zit schoonheid ‘m niet in de hakken😳 (de reden is inmiddels toch wel bekend). Geen bijzondere, maar wel leuke jurk met deze veldbloemen en de volants maken het extra Spaans. De jurk van Sofia is netjes, een vrolijke broche zou meer pit geven, maar het draait uiteraard om haar zus en imposante vader.

Die eerste zin houdt mij bezig, want blijkbaar zie ik dat toch anders. Sinds Letizia geen hakken meer draagt, is ze voor mij een beetje stijlicoon-af. Maw: ik vind haar looks opeens stukken minder geslaagd en ook minder formeel. Dus blijkbaar zit de schoonheid bij mij ‘m wel in de hakken. Alhoewel ik de looks van bijv Lonneke Nooteboom echt geweldig vind en die draagt ook vaak plat.

Hoi Josine,
Mogelijk heeft dat met postuur te maken. Letizia 1.70 m, Lonneke 1.74m, dus die 4 cm. kan het verschil niet maken.
Maar waar Lonneke een echte mooie Hollandse meid is 🤩, is Letizia erg frêle en oogt al snel kinderlijk en klein.
Lonneke kan dus eerder platte schoenen dragen dan Letizia, die een “beetje wegvalt” zonder hakken.

Aha, snap wel wat je punt is, uiteraard geven mooie en de juiste schoenen je kleding een oppepper en je houding een lift. Zelf kan ik normaal gesproken tig keer wisselen van schoenen, maar ik ben net hersteld van een gebroken been en ook nog aan de platte schoen, maar ook daarvan heb ik gelukkig genoeg leuke exemplaren in mijn kast staan😁. Denk niet dat we Letizia ooit weer op torenhoge hakken gaan zien, maar er is zovéééél moois te koop, met hetzelfde modieuze effect. Als haar voet en tenen voldoende genezen zijn gaat ze vast weer aan de kittige sling backs of ander kek lager schoeisel. Verder vind ik haar voorkomen gewoon mooi, ze loopt fier en ze ziet er heel ontspannen uit dus ja…..beauty zit ‘m inderdaad niet alleen in hakken….

Last edited 13 dagen geleden by Catherine

Oh Catherine, nog beterschap gewenst met je been. Wat naar, hoop dat het nu beter gaat🙏🏻

Dank je wel Roos, ja hoor, ik loop weer ‘als een kievit op plattere schoenen’😁.

👍🥿

Josine, ze heeft permanente voetproblemen (waarschijnlijk net door het dragen van die hakken) en bovendien dan nog één of meer gebroken tenen door een ongeval thuis. Ze kan op dit moment enkel dit soort sandaaltjes dragen en zelfs geen orthopedische schoenen. Verder vind ik het ook echt niet zo dat je enkel elegant kan zijn met hakken, heel dikwijls is het net omgekeerd. Wanneer gaan vrouwen er eens mee ophouden zich zo te martelen? Waarna de meeste dames dan na hun vijftigste voet-, knie- of rugproblemen hebben. Overigens was het ook zo dat tot ongeveer de 19e eeuw het de mannen waren die hoge hakken droegen! Dus dat idee dat vrouwen hakken moeten dragen is eigenlijk vrij “modern”. Verder heb ik bij andere dames nog enkele commentaren gelezen over de “kritiek in Spanje tegen Letizia en verdachtmakingen”. Er zijn enkele oerconservatieve roddelblaadjes in Spanje die allerlei prietpraat verkopen, maar ik zou jullie op het hart willen drukken dat het overgrote deel van de bevolking het daar helemaal niet mee eens is en Letizia daarentegen waardeert, wegens een moderne frisse wind die ze in het Spaanse koningshuis gebracht heeft. Tot zelfs mijn Spaanse echtgenoot die eerder republikeins gezind is, heeft veel waardering voor haar en ook voor de koning.

Hoi Veerle,
Niet alleen oerconservatieve roddelblaadjes schrijven erover, jammer genoeg ook een ex-zwager😵‍💫
Ik vind ook dat zij en Felipe een frisse en moderne wind door het koningsschap hebben laten waaien, maar feit is dat ze momenteel wel een bak bagger over zich heen krijgt.
Gelukkig gelooft niet iedereen die ellende, ik schreef er al eerder over, maar dat wil niet zeggen dat ik achter die roddels sta, alleen dat ze “onder vuur” ligt.

Ik vindt de gebloemde jurk van Letizia super mooi. De kleurtjes vooral, maar ook de stroken en de stof. De jurk van Sofia is qua model wel leuk, maar een beetje saai, vooral voor een jong meisje. Het militaire uniform met het knotje staan Leonor stoer, maar ook verterend.

Ook mijn gedachte bij deze foto’s.
Het jurkje van Sofia zou opgepimpt kunnen worden met bijvoorbeeld zwart riempe en zwarte broche oid…

Ik vind de jurk van Letizia ontzettend mooi vooral ook de kleuren. Jurk van Sofia ook erg mooi maar met een leuke lange felgekleurde ketting was het wat sprankelender geweest.

Eerlijk gezegd vind ik beide jurken niet mooi. Misschien dat de jurk van Sofia nog wat wordt met de tips die hieronder gegeven worden, maar nu vind ik het maar een saaie jurk. En de jurk van Letizia, sorry maar ik vind het net een bloemetjesgordijn. Ik ben helemaal niet tegen bloemetjesjurken maar door de verschillende lagen wordt het me iets té. Ik vind het ook meer een jurk om mee te nemen op vakantie. Leonor en haar vader zien er prima uit, maar die zitten met die kleding natuurlijk helemaal vast aan allerlei regels en voorschriften.

Letizia vind ik er ontzettend leuk uitzien, heerlijk zomers jurkje. Ik begrijp de slippers(ze is toch aan haar voeten geopereerd)?
Sofia’s jurk vind ik erg simpel. Had wat kleur kunnen gebruiken door leuke oorbellen, een riempje in rood, groen oid erbij te stylen.

Ik ben team bloemetjesjurk. Bij deze is de stofverwerking ook bijzonder waardoor de jurk wat meer heeft dan een random bloemetjesjurk. Het is ook wel zoeken naar kleding die past bij slippers of gympen. Jurk Sofia is oke, t geheel sprankelt niet.

Mooie jurk van Letizia, maar ik vind hem eerlijk gezegd niet formeel genoeg voor deze ceremonie. Ik snap haar keus voor de slippers, maar helaas toont het duidelijk dat het afbreuk doet aan de look.
De jurk van Sofía is leuk maar een beetje saai afgestyled, een brede riem of een opvallend sierraad had het verschil gemaakt.

Voor mijn gevoel is Letizia een beetje haar stijl kwijt nu ze niet meer op torenhoge hakken kan lopen. Haar kledingstijl is anders, minder formeel. De jurk van Sofia vind ik erg leuk en zou ik zelf ook wel willen hebben. Maar dan met een oorbel in een felle tegenkleur.

Ik begrijp niet waarom Letizia niet door een orthopedisch schoenmaker chanel achtig ballerina’s laat maken, die zouden binnen een week klaar kunnen zijn en staan overal bij en hebben koninklijke allure. Ze zou zich zo een nieuwe look aan kunnen meten die meer dan prima is vergelijkbaar met Mary, zie de foto van Mary in deze blog https://www.modekoninginmaxima.nl/maxima-en-platte-schoenen-een-lastige-kwestie/

Tja, daar snap ik ook niets van Linda, hoewel ik deze look wel mooi vind. Maar de look is nogal losjes voor de gelegenheid, hoewel niet storend voor mij.
Misschien probeert ze toch populariteit terug te winnen, niet zo afstandelijk te zijn, ik zie haar ook meer lachen op foto’s.
Ze krijgt dan ook wel een bak kritiek over zich heen in Spanje de laatste tijd🫣

Ha Petra, ik houd ook van bloemetjesjurken, dus ik vind deze ook erg leuk.
Ik snap wel wat Josine bedoeld, dat ze minder formeel is gekleed. Ik denk dat dat inderdaad komt door haar schoenen. Het toont allemaal wat sportiever door die schoenen, een “formele” look gaat dan niet echt werken.
Overigens vind ik het wel leuk, wat minder formeel; op het moment zijn er allerlei geruchten en verdachtmakingen rondom Letizia. Ik denk dat ze hierdoor (ook door haar voetklachten) benaderbaar wordt voor haar landgenoten en niet zo “stijf” en afstandelijk wordt gevonden.
De jurk van Sofia vind ik leuk, maar doet (zeker ook door gebrek aan kleur) weinig voor haar.
Uniformen prima, staat Leonore goed en mooi dat ze deze onderscheiding heeft gekregen.

Absoluut mee eens👍