Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 09 nov 20 reacties

Prinses Beatrix bezoekt Curaçao

Ze komt er graag en dat zíe je. Op 7 november begon prinses Beatrix met een brede lach en een welgemeende zoen het bezoek aan Curacao. In deze blog lees je alles over de onderwerpen en koninklijke outfits die aan bod zijn gekomen.

Het bezoek staat in het teken van het werk van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en sociaal-maatschappelijke initiatieven op de eilanden. De Prinses is beschermvrouwe van DCNA.

Dinsdag 7 november: Landhuis Savonet en Nationaal Park Shete Boka

Dinsdagochtend bracht prinses Beatrix een bezoek aan landhuis Savonet. Het landhuis uit 1662 bezat een van de grootste plantages van het eiland. In 2010 en 2018 is het gebouw grondig gerestaureerd. Het omliggende park is in beheer bij DCNA-partner Carmabi (Caribbean Research & Management of Biodiversity Foundation). Prinses Beatrix volgde een korte rondleiding door het museum in het landhuis. Daarnaast woonde zij met een aantal basisschoolleerlingen een les natuureducatie bij. De kinderen leren hier over de gevaren van zwerfafval voor de natuur op het eiland. Vervolgens informeerden medewerkers van Carmabi de prinses over het klimatologische belang van het omliggende Christoffelpark en over opvang van dieren in de omgeving. Aansluitend bezocht de prinses Nationaal Park Shete Boka voor een toelichting op de natuur en de kustlijn aldaar.

Sinds een jaar of drie heeft prinses Beatrix haar kokerrok tot over de knie omgeruild voor een pantalon. Op de eerste dag van het bezoek combineerde ze een donkerblauw exemplaar met een bloemenblouse in diverse blauwtinten.

Woensdag 8 november: Hòfinan Ser’i Otrobanda en diner bij gouverneur

Prinses Beatrix bezochtt in de ochtend Hòfinan Ser’i Otrobanda. Dit initiatief creëert buurttuinen in Willemstad om zelfredzaamheid en gezonde eetgewoontes van buurtbewoners te bevorderen. Het idee ontstond tijdens de coronacrisis toen families werden ondersteund met voedselpakketten. Door stadstuinen aan te leggen kunnen mensen zelf groente en fruit verbouwen, komen mensen met elkaar in contact en ontstaat er meer bedrijvigheid in de buurt. Het project wordt ondersteund door het Oranje Fonds. De Prinses kreeg een toelichting op het ontstaan en het belang van de buurttuinen en ontmoet vrijwilligers.  

Vervolgens bezocht prinses Beatrix Rif St. Marie en Hermanus, twee natuurgebieden die op initiatief van Carmabi met elkaar verbonden zijn via een brug. Hier kreeg de prinses een toelichting op de opvang van watervogels en over het moerasgebied en de zoutpannen.

NLbeeld/Tim van Dijk

Voor een mooie tulpenblouse is de prinses altijd wel te porren. Niets zo Nederlands als de tulp, niet waar? Op dag twee van het bezoek kwam er een blouse met roze tulpen voorbij. Uiteraard gecombineerd met een donkere pantalon en platte schoenen. (Hakken zijn op deze leeftijd écht niet meer nodig, niet waar?)

8 november – avondprogramma

In de avond werd Prinses Beatrix voor een diner ontvangen op het Gouvernementspaleis door gouverneur Lucille George-Wout.

Op de donkere top draagt de prinses een bladbroche met losse parel. Ik ben nog op zoek naar een scherpe foto. To be continued!

Vandaag gaat het bezoek verder op Aruba.

PS. ben je benieuwd hoe vaak de prinses al op Curacao is geweest en waarom? Neem dan een kijkje in deze blog, waar al haar bezoeken aan het Caribisch deel van ons koninkrijk in woord en beeld aan bod komen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Kleding Beatrix haar style en smaak. Ik vind het leuk dat ze zo een eigen smaak. Maar het is niet mijn smaak.

Hoe leuk ik het ook vind en haar een vakantie op de Cariben van harte gunt, vind ik het niet kunnen dat hiervoor het regeringstoestel wordt gebruikt.

Volgens mij is het geen vakantie, maar een werkbezoek.

dat vakantie was sarcastisch bedoeld

He…fijn om weer de verzorgde oud koningin te zien. Fijn dat zo kan genieten na, en wellicht ook nog wel, zorgelijke- en verdrietige tijden die ze heeft meegemaakt. Sterke vrouw die respect verdient.

Erg leuk om ook de filmbeelden te zien, Josine ! Zoals je weet ben ik op Curacao, maar de 2 afgelopen dagen heel druk met verhuizen hier; Op deze manier heb ik het toch een beetje meebeleefd. Leuk dat de prinses even wuift naar de mensen, vanaf het balkon van het Gouvernementspaleis in het Fort Amsterdam. Masha danki!

Heel erg mooi om te zien hoe ze geniet. Er is soms zelfs sprake van wederzijdse genegenheid, dat zíe je.
Met de jaren zie je haar minder afstandelijk worden. Ze durft meer zichzelf te zijn. Prachtig.
Onze oud Koningin,❣️Wat kleding betreft, keurig verzorgd.

Ze is volgens mij een lieve, hartelijke vrouw met veel belangstelling voor de eilanden en wat de mensen daar bezighoudt.

Ha fijn, ook een blog over Prinses Beatrix in Curacao.
De genegenheid komt van beide kanten….hartverwarmend om te zien hoe Beatrix daar ontvangen wordt en overduidelijk geniet!
Petje af voor het drukke, intensieve programma wat ze op haar leeftijd nog afwerkt.
Keurige kleding; de blauw gebloemde blouse komt helder en fris over, terwijl de tulpenblouse een warme uitstraling heeft.
De zwart/goud gekleurde blouse oogt chique als avondkleding.
Haar “eigen” kapsel toont keurig en vertrouwd en overal heeft de prinses wel een passend sieraad bij gekozen.
Leuke tasjes, makkelijke en toch nette schoenen….kortom tiptop verzorgd!

Wat heerlijk, deze foto’s. De tulpenblouse is mooi! Vind het altijd zo fijn om te zien hoe losjes ze daar is, hoe ze gewoon geniet.

Wat mooi om de prinses te zien: zo in haar element! De tulpenblouse vind ik haar prachtig staan! 👌🏼

Net de beelden op RTL Boulevard gezien.
Wat blijft het toch een feestje om haar te zien. 85 Jaar en zo vief 👏
Lekker sportief gekleed en toch echt Beatrix.
En ze is overduidelijk zo blij om weer op de eilanden te zijn.
Hoop dat ze nog lang bij ons zal zijn in goede gezondheid en nog vaak op de eilanden mag komen.

Ik sluit me hier ook bij aan Roos en de gouverneur ervaar ik iedere keer weer als een zeer charmante me/vrouw.

Mooie wensen, daar sluit ik me helemaal bij aan.

Charmant als altijd; m’n complimenten. En leuk de prinses zo te zien stralen en vol belangstelling.

Voor haar zelf leuk! En goed voor t koninghuis en Nederland om de band te onderhouden.

Heerlijk om haar zo bezig te zien, en dat op die leeftijd, top hoor! Je ziet haar genieten en dat gun ik haar zo na alles wat ze in haar leven mee heeft moeten maken en inderdaad tot in de puntjes verzorgd geheel in haar zo vertrouwde eigen stijl, mooi!

Wat mooi dat prinses Beatrix deze reizen maakt. En wat zie je haar genieten. Ze ziet er altijd pico bello uit. Kapsel strak in de lak en ze blijft haar eigen stijl trouw. Ze ziet er heerlijk relaxed uit

Super leuk om te zien hoe actief prinses Beatrix is. Altijd die lach, altijd betrokken. Heel fijn dat ze dit soort reizen nog steeds kan maken.

Wat fijn dat ze dit nog zo kan doen, want het is wel een druk programma, ze geniet er duidelijk van en lijkt me heel ontspannen.
En wat ziet ze er toch steeds verzorgd uit, heerlijk om zo oud te mogen worden.