Avatar foto Door Moderator Petra
België 30 mrt 11 reacties

In beeld: Mathildes kleurrijke modemaand

Koningin Mathilde koos deze maand voor kleurrijke kleding. Wij pikten er een aantal outfits uit, die we graag aan jullie willen laten zien.

Een mooi groen broekpak van Dries van Noten. Koningin Máxima heeft een vergelijkbaar broekpak, in een iets andere kleur, eveneens van Dries van Noten.

Foto ©Koninklijk Paleis

Eerder deze maand schreven we al een blog over koningin Mathilde, die een bezoek bracht aan Ivoorkust. De beelden vind je hier.

Bij een bezoek aan een tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, droeg koningin Mathilde een jurk met een wijnrood patroon. Label: Gabriela Hearst. Op dezelfde dag lunchten koning Filip en koningin Mathilde naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouw, met een aantal genodigden uit de academische en bedrijfswereld.

Persoonlijk ben ik fan van deze prachtige groene capemantel die koningin Mathilde droeg bij een provinciebezoek aan Oost-Vlaanderen. Vooral de kleur is favoriet bij mij.

Samen met koningin Camilla ontving koningin Mathilde vrouwen tijdens een receptie voor Internationale Vrouwendag. Koningin Mathilde droeg een felroze jurk van Bernard DePoorter.

Foto ©BSR

Koning Filip en koningin Mathilde dineerden met 24 Belgische topatleten, coaches en andere sport gerelateerde personen. Mathilde droeg een petroleumblauwe pantalon van ribfluweel met een strikblouse in dezelfde kleur. Beide komen van Natan.

Foto ©Koninklijk Paleis

Halverwege maart bezocht koningin Mathilde de kinder- en jongerenafdeling van het psychiatrisch ziekenhuis Het medisch centrum Sint Jozef. Mathilde droeg een grijze pantalon en grijze trui, met een zachtroze mantel.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een schitterende capemantel draagt Mathilde. Ook de wijnrode jurk van Gabriella Hearst en de petrolblauwe set vind ik toppers.

De petrolblauwe outfit is prachtig 😍 van kleur en oogt mooi en modern, benieuwd naar duidelijker beelden.

Het groene pak vind ik op zichzelf heel mooi, maar bij Mathilde is het jasje te lang. De jurk met wijnrood motiefje nogal tuttig. De petrol look daarentegen heel gaaf! Zo’n broek zou ik zelf direct aantrekken. De groene capemantel ook heel mooi alleen het lijkt alsof de rok er aan de onderkant net onderuit piept, ik zou dan de zoom van de rok gelijk hebben gemaakt met de zoom van de mantel.

Wat ziet ze er weer mooi uit. Die groene cape is favoriet! Ik zag dat ze gisteren een leuk groene jurkje droeg met mooie cognac reptiel print pumps. Plaatje! Het jurkje van Gabriella Hearst vind ik ook een 5opper.

De petrol look: prachtig! De felroze jurk vind ik te nauw. De capemantel look is ook mooi. De rest is prima.

Het pak vind ik niet mooi. Het staat haar ook niet, de verhoudingen kloppen niet en past niet bij haar persoonlijkheid.
De groene cape en groene jurk beide subliem.

De outfit met de groene capemantel staat bij mij op nr. 1.
Wat een prachtige kleur.
Een heel elegante en chique combi.
Ook heel geschikt model om nog eens met een grote hoed te dragen.
Eens met Roos dat een broekpak bij Mathilde mooier uitkomt met een wat langer jasje, ivm haar lange benen en korter bovenlichaam.
De roze jurk, gedragen bij het bezoek aan koningin Camilla vind ik Mathilde niet flatteren.
Voor mijn gevoel zit hij ook wat te strak.
De jurk met het wijnrode patroon zou ik mooier vinden wanneer de hals iets lager zou vallen. Dit oogt wat stijfjes.
Mathilde kan diverse kleuren goed hebben.
Zachtgroen en oudroze doen het prima bij haar, maar krachtige kleuren zoals bv kobalt blauw en rood staan ook prachtig.
Alleen geel en lichtbeige kan ik niet zo waarderen bij de Belgische vorstin.

De kleur van de capemantel is inderdaad heel erg mooi, prachtige zachte kleur groen die je niet vaak ziet. De mevrouw naast Queen Camilla, is dat niet the Duchess of Clouchester? Haar man is toch een neef van wijlen The Queen?

Ps. Ik vind dat Mathilde zich heel mooi kleedt. Passend bij de gelegenheid en net dat tikkeltje extra chique erbij 👌

Mathilde in “mannenpak”, niet bij haar verwacht, maar staat haar goed. Lekkere 70-ties vibe met grote overhemdkraag over het revers heen.
Wat ook meteen opvalt is dat door het langere jasje, de verhouding beter wordt. Mathilde heeft lange benen (top!), maar ook een korter bovenlijf. Zo is het mooi in evenwicht.
Bij veel van de andere kleding zie je dat het verschil alleen maar geaccentueerd wordt (hoge taille, blouse in pantalon) en dat geeft een onevenwichtig beeld.
De lindegroene mantel is prachtig. Kleur helemaal van nu en supergoed te combineren met andere kleuren.
De combi in petrolblauw is mooi, maar niet goed uitgevoerd. Mouwen te kort, of bedoeld als driekwart; dan hangen ze nu te lang (tip: mouwophouders). Blouse over de pantalon en taille creëren met ceintuurtje. De kleur vind ik haar supermooi staan.
De felgroene jurk gedragen in Ivoorkust is een toppertje🤩