Avatar foto Door Moderator Petra
België 11 mrt 23 reacties

Koningin Mathilde brengt bezoek aan Ivoorkust

Onlangs zagen we koningin Máxima in Colombia voor een VN-bezoek. Ook andere Royals brengen geregeld werkbezoeken voor hun VN-functie. Zo ook koningin Mathilde. Zij bracht vorige week een werkbezoek aan de Ivoorkust.

Op de agenda van het Belgische koninklijk huis staat dit bericht: “Koningin Mathilde brengt een werkbezoek aan Ivoorkust in haar hoedanigheid van VN-Pleitbezorgster voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DOD’s) van de Verenigde Naties. Doel van de missie is om de DOD’s te promoten en ervaringen op vlak van duurzame ontwikkeling uit te wisselen met Ivoriaanse partners: het belang van de DOD’s in het nationaal beleid, prioritaire sectoren, concrete realisaties en de uitdagingen die tegen 2030 moeten worden aangegaan. De Koningin houdt hierbij halt in Abidjan, de economische hoofdstad, en in Grand-Lahou en San Pedro, twee steden ten westen van Abidjan. Ze legt verschillende terreinbezoeken af rond de volgende thema’s: gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid en de economische onafhankelijkheid van vrouwen, de impact van klimaatverandering en waardig werk in de cacao-industrie.”

Mode

Bij aankomst droeg koningin Mathilde een camelkleurige broek en top (op onderstaande foto lijkt het meer okergeel), met daarop een kleurrijke mantel van het label Aarong. Aarong is een label dat afkomstig is uit Bangladesh, waar het vorige VN-werkbezoek van koningin Mathilde plaats vond.

Foto ©BSR

Mathildes oorbellen komen van Sézane.

De clutch van Mathilde komt van Clio Goldbrenner.

Wedges van Penelope Chilvers.

Op de eerste volledige dag van het werkbezoek heeft koningin Mathilde een ontmoeting met de president. Ze draagt een roze gebloemde jurk van Oscar de la Renta.

Foto ©BSR

Oorbellen van Carolina Herrera.

Mathildes clutch komt van het Belgische handtassenlabel Delvaux.

Op de tweede dag van het bezoek aan Ivoorkust bezocht koningin Mathilde o.a. een school. De Belgische koningin was gekleed in een nieuwe maxi jurk van Ba & Sh.

Foto ©BSR

Oorhangers van Gas Bijoux.

Loafers van Tods.

’s Middags ontmoette koningin Mathilde een aantal jonge atleten. Samen met de jongelui trapte ze een balletje. Mathilde ging gekleed in bekend beige pak en haar sneakers van Veja.

Foto ©BSR

Op de laatste dag van het VN-werkbezoek aan Ivoorkust, bezocht koningin Mathilde een cacaoplantage in een appelgroene jurk van Diane von Furstenberg (zie kopfoto voor een foto van Mathilde met deze jurk).

Andere loafers van Tods.

Wat vinden jullie van koningin Mathildes kledingkeuzes tijdens dit 3-daagse werkbezoek?

Info met dank aan ©GarderobeRoyale

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zonet gezien op garderobe royale ( collega van josine) : obama is in belgie en werd ontvangen door koning filip en dochter elisabeth. Wat een mooie kans en een goed initiatief om haar te introduceren en haar vertrouwd te maken met haar toekomstige taak! Goed gedaan filip en mathilde !

Mooi broekpak van elisabeth . Kleur staat haar goed.

Super mooie outfits, perfect voor de gelegenheid. Ook j7welen en kapsel . Zeer verzorgde totaalplaatjes.

Voor dit werkbezoek heeft Mathilde naar mijn idee makkelijk draagbare en leuke kleding gekozen.
De roze gebloemde stof vind ik zo mooi, maar jammer dat het model van de jurk niet flatteert en geen goede maatverhouding heeft.
De appelgroene jurk vind ik Mathilde nog iets leuker staan dan de maxi-jurk, maar ik denk dat dit komt door de breedte werking van die stofprint die Ba&Sh gebruikt heeft en wat fors doet lijken.
De loafers vind ik niet chique, maar wel comfortabel, en toch wat fijner dan sneakers, al staan die bij het witte pak wel goed.
En oh ja, ik vergeet bijna de veelkleurige mantel, die prima staat.
Ik zou hem nog wel eens terug willen zien met een gladde rok eronder.

❣️

😲 Ohhhh wat is Mathilde deze reis goed op – werkmode – dreef zeg, Wow 🤩

– Aankomst outfit helemaal 👌🏼 Van mij mogen top + broek meer okergeel zijn, geweldig mooi!

– Maxi jurk van Ba & Sh leuk, zou Máxima ook kunnen dragen.

– Het beige pak met de geweldige Veja’s vind ik super goed staan, samen met de aankomst outfit mijn favorieten 👏🏼👏🏼

👉🏼 Verder, de gifgroene 🐸 jurk doet ‘t ‘m niet echt voor Mathilde en de gebloemde Oscar de la Renta “de modemisser” van de reis 🫣
Al met al goed gekozen werkoutfits deze reis, onder de indruk hierro 👍🏼

Wat een super leuke outfits draagt ze tijdens dit bezoek. De toppers vind ik het gele pak en de jas bij aankomst, het beige pak en de roze gebloemde jurk. Hopelijk heeft ze veel inspiratie opgedaan!

Mooie ja, verder jurken en een pak dat haar peima staan. Maarrrrr, voor mij is maar weer eens bewezen dat loafers ieder kkedingstuk doodslaan.

Mooi en gepast. De Oscar de la Renta mag meteen weg; zonde v/h geld. Niet mooi.
Prachtige mantel van Aarong, maar ik had hem graag gezien op een witte top & donkerblauwe broek.

Uiterst verzorgd, charmant en betrokken. Mooiste outfit bij aankomst; prachtige mantel en goed gecombineerd. Het beige pak met de sneakers staat haar ook zeer goed en het haar wat sluiker gekapt mag ze van mij vaker doen.

Die roze jurk vind ik niks, maar verder vind ik alles mooi en kleurrijk (oké, het safaripak is natuurlijk niet kleurrijk). Ik snap alleen de keuze niet om loafers onder dit soort jurken te dragen, die passen er m.i. niet bij. Ik zie dan liever wedges, slippers (al dan niet met hak) of sneakers.

De combinatie met de jas van Aaron staat haar heel goed, enig.
Ze kleedt zich tijdens dit bezoek makkelijk, netjes en verzorgd, zonder overdrijving, En ze laat zien dat loafers (geen slippers 😉) ook goed staan, mits correct gecombineerd. Compliment.

Aankomst set is heerlijk kleurrijk, maar door de effen basis niet kakelbont. Staat haar bijzonder goed.
De roze Oscar de la Renta mag ze in razende vaart naar myLimaLima sturen. Nooit meer dragen, dit model is helemaal verkeerd voor haar figuur. Taille te hoog, rokgedeelte te kort (verhouding is helemaal zoek), kleur te flets makend. Zo ontzettend jammer. De tas en andere accessoires zijn natuurlijk prachtig.
De japon van ba&sh is heel leuk, staat haar zoveel beter dan die van Oscar de la Renta.
De klapper vind in de gifgroene japon van Diane von Fürstenberg. Luchtig, zwierig, jong. Toppertje majesteit 👍🤩

Vergeet ik helemaal het leuke beige safari pak!
Staat prima en leuk met sneakertjes eronder. Prima gekozen voor een “dagje voetbal”.😉

Oh wat ziet ze er leuk en mooi uit zeg, daar wordt ik blij van, echt Koninklijke allure 👌. Elegant. Kapsel zit steeds goed 👍, Zou willen dat Máxima eens goed kijkt naar haar collega.

Het is gek, maar ik vind Mathilde er steeds beter uitzien in vergelijking met Maxima! Hopelijk neemt Maxima er een voorbeeld aan!

Wat doet Mathilde dit weer goed, niet overdreven, maar fleurig en passend gekleed, en op eenvoudige wijze ook weer heel verzorgd.
Complimenten hoor.

Bij de jurk van Oscar de la Renta vind ik de taille te hoog zitten voor Mathilde, en appelgroen vind ik niet zo haar kleur, maakt haar bleek. Verder ziet ze er weer uit om door een ringetje te halen. Het mooist vind ik de mantal uit Bangladesh. Wat een prachtig kledingstuk!

Gepaste kleding voor de gelegenheid en voor Ivoorkust. De gekleurde mantel is een toppertje, vooral met dat gele pak.

De jurk van Oscar de la Renta vind ik niet zo, maar de rest is fantastisch!

Ik heb geen commentaar, alleen complimenten! Mooie vrouw, elegant, mooie keuze kleding en accessoires.

Mooie draagbare kleding die lange jurk zou ik zelf ook graag dragen. De lange groen vind ik minder en de kleur staat haar ook minder goed.