Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 09 jan 21 reacties

In beeld: de onconventionele kledingstijl van koningin Margrethe

Tijd om de afzwaaiende koningin in het zonnetje te zetten! En dat doen we met een kleurrijk fotoverslag van haar onconventionele kledingstijl.

Foto ©BSR

De outfit hierboven zullen we niet zo snel bij Máxima en consorten zien, maar wat dacht je dan van onderstaande look? Heeft een koningin er ooit maller uit gezien als Margrethe hier?

Dat Margrethe gewoon haar eigen gang gaat, bewijst ze ook wel met deze kleurrijke regenmantel, gemaakt van een tafelzeil.

Margrethe tijdens een westrijd ringrijden in de zomervakantie op Graasten slot in 2017. Foto ©PPE/Nieboer

En nee, deze is echt niet alleen voor vakanties. Ook bij de viering van de 70e verjaardag van koningin Sonja (2007) in Noorwegen droeg ze de regenmantel.

Foto ©PPE/Nieboer

Op officiele portretten is ze van top tot teen koningin. Is ze op vakantie? Dan heeft Margrethe ook wel wat weg van een gezellig bloemenvrouwtje uit de Jordaan. Hier in beeld: een wijde gele rok met brede, gele riem. Gedragen op vakantie in Cahors, Frankrijk. Let ook even op de sandalen.

2006, foto ©PPE/Nieboer.

Proost!

Foto ©PPE/Nieboer

Margrethe ontwerpt kostuums voor het theater en als ze een mooie lap stof tegenkomt, gaat ze ook voor haar eigen garderobe aan de slag. Jarenlang vormde ze samen met coupeur Jørgen Bender een modeduo. Deze oranje jurk ontwierp ze zelf en kan ook gedragen worden met drie (!) andere bovenlijfjes.

Foto ©PPE

Van haar man en kinderen kreeg Margrethe de afgelopen decennia regelmatig een mooie lap stof cadeau en ook deze groene jurk, gedragen op de trouwdag van kroonprinses Victoria (2010) kreeg ze ooit cadeau. In het boek Dronningens Kjoler zegt ze er het volgende over: “Ik ben bij grote, bijzondere evenementen, waardoor ik het geluk heb dat ik grote jurken mag dragen. Mijn stijl is ook iets meer geworden zoals ik ben. Hoe ouder, hoe schaamtelozer. Op de grote dag van de Zweedse kroonprinses was ik de enige die in het groen was. Ik heb die jurk voor mijn verjaardag gekregen. Toen ik wist dat de bruiloft eraan kwam, wist ik gelijk dat ik hem zou dragen.”

Een opvallende wit met koraalrode japon. Om haar taille een koraalrode ‘ceintuur’.

Foto ©BSR

Een heerlijke grote strik opzij, dat mag ook niet ontbreken bij de opvallendste outfits.

Foto ©PPE/Nieboer

Bont, of in de ogen van velen té bont: een warme wintermantel.

Foto ©PPE/Nieboer

Haar silhouet is in de avonduren groots en dramatisch, terwijl de Deense koningin overdag vaak effen, knielange mantels draagt met een bijpassende hoed.

PPE

Mag die hoed een of twee tikkeltjes onconventioneel zijn? Jazeker!

Foto ©PPE/vd Werf

Op het toneel gaan alle grenzen los. Wat heerlijk toch, dat je als koningin zo jezelf kunt zijn.

Bij de viering van de 75e verjaardag van prins Henrik, droeg koningin Margrethe deze blauwe jurk met aparte schouderpartij.

Foto ©PPE/Nieboer

Als ze op vakantie is, of het nu op Graasten slot is of in Cahors, draagt Margrethe regelmatig een spijkerrok of spijkerbroek.

Margrethe in 2008 in Cahors. Foto ©PPE/Nieboer
In 2015 bij de wisseling van de wacht op Graasten slot. Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens de nieuwjaarsontvangst op 1 januari 2009 droeg Margrethe een goudkleurige japon met rode accenten. Ze lijkt zo te zijn weggelopen uit een sprookje, niet waar?

Foto ©PPE/Nieboer

In mei 2007 droeg koningin Margrethe een gebloemde japon tijdens de contraprestatie ter gelegenheid van het staatsbezoek van Zweden aan Denemarken.

Foto ©PPE/Nieboer

En Margrethes grootste jurk, waar maar liefst 60 (!) meter tule in is verwerkt, mag natuurlijk niet ontbreken in deze blog. Ze heeft hem -uiteraard- zelf ontworpen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind haar stijl niet mooi. De rare kleuren en ontwerpen. En ja ze draagt steeds bont en dat vind ik vreselijk.

🙌🏼 Geweldig mens die Margrethe 👏🏼

De oranje japon doet me denken aan de japon die ze droeg bij de nieuwjaarontvangst. Maar die was van een andere ontwerper. Margrethe is kunstzinnig en creatief en dat straalt ze uit in haar kledingstijl.

Nooit saai met Margrethe, kleurrijk en eigenzinnig, theatraal en uitdagend. Ze doet gewoon wat ze leuk vindt, wars van de standaard en zó authentiek, nou hoe heerlijk is dat. De foto’s met haar geliefde echtgenoot, zijn echt hilarisch, wat een hoeveelheid decorum. Het zuurstok roze jasje, met wit truitje en bijpassende hoed vind ik haar heel mooi staan.

Heerlijk blog om door te struinen.
Opmerkelijk dat koningin Margrethe zo’n veelzijdige uitstraling kan hebben.
Prachtige galajaponnen, klassieke mantelpakjes en jassen, keurige middagjaponnen….en dan ineens een excentrieke outfit die je eigenlijk niet zonder in de lach te schieten kunt bekijken!
Wat zou ik graag geweten hebben welke gedachten de keurige Queen Elizabeth had op de foto waar ze naast Margrethe staat in haar extravagante uitmonstering….!
En die tafelzeil outfit met zuidwester zou enig geweest zijn om destijds met Beatrix een pleziertochtje op de Groene Draek te maken over de woelige baren!
Ik denk dat Margrethe een groot talent op de planken kan zijn en haar rol daar met verve weet te vertolken. Verder lijkt ze mij royaal bedeeld met een flinke portie zelfvertrouwen en humor en dol op experimenteren, waarbij ze zich weinig aan lijkt te trekken van wat men over haar zegt.
Een geheel eigen persoonlijkheid in houding en kleding en daarbij kwistig behangen met juwelen.
Ik hoop dat ze zich nog menig jaar aan al haar hobby’s kan wijden en we haar af en toe nog eens in de publiciteit zullen zien.

Onconventioneel is het zeker. Flamboyant vind ik hier ook wel passen. Kleurrijk is ook een mooie benaming. Vind ik het mooi, …..nee, maar het is zo typisch Margrethe. Het past gewoon bij haar , net als de bontmantels, en het strak naar achter gekapte kapsel. Ik denk dat het een heel sympathieke vrouw is

Schitterend de 60 m tule japon, of misschien meer “robe’. En zo leuk die rok van provencaalse stof.
Leuk als je zo je eigen idee volgt.

Neven a dull moment qua kleding bij Margarethe. Net als Máxima durft ze en is ze lekker eigenzinnig. Mooi vind ik het niet, maar kijk eens naar wat Beatrix in de eighties/ ninetees dat vinden (en vonden) we ook niet altijd geweldig. In ieder geval geod dat ze heel vaak kleding herdraagt.

Haar flamboyante stijl vind ik enig om te zien, er zijn genoeg grijze muizen, zeker van haar generatie. Ik heb bewondering voor haar kunstzinnigheid, eigenzinnigheid én eigenwijsheid. Wel denk ik, dat zij wat dat betreft haar leeftijd mee heeft, dat ‘het volk’ van de jongere generatie koninginnen een meer nuchtere, hedendaagse verschijning verwacht.

Geweldig hoe ze altijd geheel haar eigen stijl trouw is gebleven, waar ieder ander zich niet in zou hebben durven vertonen, heeft zij altijd gewoon gedragen zoals die paarse outfit (foto naast Elisabeth) of die enorme jurken in felle kleuren en het staat haar ook nog eens fantastisch, heerlijk wat een lef en gewoon zichzelf zijn!!

In één woord: heerlijk! Er zit ook echt veel moois tussen: de groene, de gouden, de koraaljurk, om er drie te noemen. Haar postuur heeft ze mee natuurlijk.

De royals van nu dragen eigenlijk allemaal confectie van bekende ontwerpers. Daarom kan het ook zomaar dat ze dezelfde outfits hebben. Koningin Margrethe draagt echt haute couture en ik kan me niet voorstellen dat er meerdere exemplaren zijn van haar creaties. Ik vind ze fantastisch, apart, vol fantasie. Alleen van dit foto in spijkerbroek krijg ik de kriebels en kan me niet voorstellen hoe dat mogelijk is bij deze koningin. Dank voor de mooie reportage.

Leuke vrouw lijkt me, een soort van opgeruimd type. Ik heb een groot respect voor haar dat ze altijd haar eigen kleding heeft gemaakt. Een bezig bijtje dus. En ik vind het niet eens zo erg gek hoor, die creaties, ja dat regenpak met die zuidwester op maar die is gewoon leuk! Geweldig dat die vrouw zo bij zichzelf is gebleven!

Oh wat een heerlijke onconventioneel mens is Margrethe toch, een opvallende koningin. Ik hoop dat ze ons nog lang blijft verblijden met haar creaties.
Is het altijd mijn smaak: nee, maar dat hoeft ook helemaal niet. Haar kleding is eigen en past precies bij haar, dat vind ik echt heel knap voor een koningin.
De gele rok uit Cahors is een typische stof uit de provence. Zie je daar overal in zowel kleding, als placemats, tafelkleden enz.
De regenjas is om te gieren, zo lekker tegendraads met ook nog zo’n zuidwester op haar hoofd😂👍
De groene galajapon vind ik prachtig, ze is altijd lang en slank geweest, dus al die plooien kan ze goed hebben. Geweldige kleur ook.
Ik vind over het algemeen dat haar galajaponnen best meevallen, zijn niet zo verschillend van andere galajaponnen. Gedurfd kwa kleur, of net iets grootser, maar dat mag ook. Lekker uitpakken.
Haar “daagse” kleding is daarentegen veel opvallender en eigengereider.
Haar bruine nertsjas is wat te groot, dat maakt wat “te oversized”. De grijze nerts is prachtig. En ja ik houd van bont en daar mag je tegen zijn van mij, maar geen zinloze discussies hier als je het daar niet mee eens bent 😵‍💫
Als je kijkt naar de foto met goudkleurige japon en Hendrik in zijn “operette uniform” ernaast, dan kom ik niet meer bij. Wat een stel. Vind de opmerking van Zita hieronder helemaal raak👍
Leuk overzicht weer Petra, moet geen straf zijn geweest om door alle foto’s van koningin Margrethe heen te bladeren 😉

Helemaal mee eens. Ze lijkt ook wel flink wat zelf- relativerend vermogen te hebben. Wat kun je dan met kleding veel uitdrukken. Lijkt me echt inderdaad een erg leuke vrouw. Geweldig; al die outfits! Lang niet altijd mooi (de meesten schitterend) maar je wordt er altijd blij van om te zien.

Geweldig dat je als koningin gewoon helemaal jezelf bent en je “los” gaat met kleur en met aparte outfits / avondjurken. Dat is waarom ik haar zo graag zie.

Bijzonder en mooi mens, zo lekker zichzelf ❣️

Tja. T zijn outfits om stil van te worden 🙂 Soms prachtig, soms wat minder prachtig. Je ziet dat ze geniet van kleur en vorm. En tja, als prins Henrik enorme over-the-top uniforme mocht dragen, compleet met een enorme rij medailles zonder ooit een slagveld te hebben gezien, dan valt zo’n over-the-top jurk best wel weer mee.

Schitterend, prima verwoord helemaal mee eens.

Zita: geweldig jouw opmerking over uniform prins Hendrik en over-the-top jurk Margrethe 👏😂