Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 10 sep 43 reacties

Hoeden worstelen bij huwelijk Prinses Maria Laura

Vandaag is het de trouwdag van de Belgische prinses Maria Laura. De 34-jarige dochter van prinses Astrid en prins Lorenz, trouwt vandaag met William Isvy. Beiden wonen en werken in Londen. Prinses Maria Laura vond het echter belangrijk om als Belgische prinses te trouwen in Brussel.

Het paar trouwde vanochtend voor de wet in het Stadhuis op de Grote Markt in Brussel. Prinses Maria Laura droeg daar een ivoorkleurige crêpe plissé jurk van wol en zijde van Gucci. Ook haar pumps komen van Gucci.

Bij het burgerlijk huwelijk waren ook koning Filip en koningin Mathilde aanwezig. Koningin Mathilde droeg een bekende rode kanten jurk van Natan.

Koningin Mathilde bij het burgerlijk huwelijk in een rode jurk van Natan. screenshot video ©VRT news België

Kerkelijk huwelijk

Het kerkelijk huwelijk vond plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Hierbij waren zo’n 500 gasten aanwezig. Prinses Maria Laura’s bruidsjapon is een ontwerp van Vivienne Westwood.

10-09-2022 © PPE/Nieboer

De tiara is afkomstig van het huis van Savoye-Aosta, waar haar vader van afstamt. De sluier is ook gedragen door koningin Paola, prinses Astrid, koningin Mathilde en prinses Claire tijdens hun huwelijk. Heel bijzonder! Ze draagt dezelfde Gucci pumps als tijdens de burgerlijke ceremonie.

Prinses Maria Laura en haar vader prins Lorenz bij de Cathedraal in Brussel. Foto ©PPE/Nieboer.

De bloemenmeisjes zijn: Anna-Astrid van Oostenrijk-Este (dochtertje van prins Amedeo en Lili) en haar broertje Maximilian van Oostenrijk-Este, Maria-Thereza Droste zu Vischering von Nesselrode, Josephine McKenzie, Alvaro de Orleans-Borbon, Aurora Peters en Eulalia Peters.

Prinses Maria Laura en haar bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Astrid, de moeder van de bruid, draagt een opvallende outfit van Gucci. Ook haar tasje en pumps komen van Gucci.

Prinses Astrid. Foto ©PPE/Nieboer

Op onderstaand screenshot van VRT News (helaas is er geen foto beschikbaar) zijn ook prinses Luisa Maria en prinses Laetitia Maria te zien. Prinses Luisa Maria draagt een jurk van Alémais.

Prinses Luisa Maria, prinses Astrid, prins Amedeo, prins Joachim, prinses Lili en prinses Laetitia Maria. screenshot video ©VRT news Belgium

Prinses Lili, de vrouw van prins Amedeo gaat gekleed in een donkerrode japon met felrode bloemen. Haar bijpassende pumps en haarband maken het plaatje compleet. We zien hier ook prinses Maria Laura’s oma, koningin Paola. Zij draagt een gebloemde japon met een hoed gemaakt van natuurlijk plantenvezel. De hoed en de Hepburn handtas, gemaakt van bananenvezel, zijn een ontwerp van van Fabienne Delvigne.

Koningin Paola, koning Albert, prins Amedeo, prinses Lili en prins Joachim. Foto ©PPE/Nieboer

Op onderstaande foto zien we prinses Elisabeth in een rode japon met franjes en sjaal van Carolina Herrera. Haar bijpassende rode hoed en clutch zijn een ontwerp van Fabienne Delvigne. Konigin Mathilde draagt een witte japon met bloemen, een ontwerp van Natan. Het leuke is, dat zij hier de hoed draagt, die ze eerder droeg bij het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire! De hoed is een ontwerp van Maison van den Borne. Prinses Eleonore draagt een mintgroene jurk van Meer Couture. Ze droeg de jurk eerder tijdens de Nationale Feestdag van 2021.

Prinses Elisabeth, prins Gabriel, koningin Mathilde, koning Filip, prins Emmanuel en prinses Eleonore. Foto ©PPE/Nieboer
Prinses Elisabeth worstelt met haar hoed. Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Claire worstelde flink met haar hoed. Omdat die bijna wegwaaide, tot groot plezier van 1 van haar zoons 😉, hield ze hem op de foto maar voor zich. Claire draagt een japon met bladerprint van Natan. Haar dochter, prinses Louise draagt een knalroze jurk van Rodarte. Wat een plaatje, zo met de bloemen haarband van Fabienne Delvigne.

Prins Laurent, prinses Claire, prins Aymeric, prinses Louise en prins Nicolas. Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Delphine droeg een rode japon. Daarbij zocht ze een hoedje uit, dat ook bij de jurk van haar dochter past, qua kleur. Overigens twijfelde ik even of prinses Elisabeth daar stond, maar dat is de dochter van prinses Delphine. Delphine heeft sinds 1998 een relatie met James O’Hare (rechts op de foto). Samen hebben ze 2 kinderen: prinses Josephine (2003) en prins Oscar (2008). Prinses Josepine, die wat mij betreft zoveel op prinses Elisabeth lijkt, draagt een blauwgroene jurk met knopen.

Prins Oscar, prinses Delphine, prinses Josephine en James O’Hare. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Prins Felix en prinses Claire van Luxemburg waren ook aanwezig bij het kerkelijk huwelijk. Prinses Claire draagt een gebloemde jurk. Jammer dat haar schoenen er niet echt bij passen.

Prinses Claire en prins Felix van Luxemburg. Foto ©PPE/Nieboer

De bruid is prachtig!

Foto ©PPE/Nieboer

Uit de kerk was er een flinke stortbui. Zo goed en zo kwaad als het ging werden er toch nog wat foto’s gemaakt.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Info mede met dank aan de site van onze Belgische collega blogger GarderobeRoyale.be (van harte aanbevolen om eens een kijkje te nemen).

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wel naar mijn mening was dit een van de minder geslaagde modemomenten van onze koninklijke familie. Bij de bruid stoorde mij het enorm dat het wit van de sluier en de losse sleep veel witter was dan de japon. Mathilde vind ik nooi mooi in pastelle bloemenjurken en zeker niet als ze zo vormeloos zijn. Ook Prinses Elisabeth, die normaal een feiloze smaak heeft in kleding vond ik dit keer in haar rode ponch jurk er niet mooi. De zusjes van de bruid en bruidsmeisjes droegen allemaal fleurige bloemen jurken dus dit lijkt me afgesproken te zijn. Vond die van Prinses Lili de mooiste. De jurk van Prinses Eleonora was echt kinderachtig en die ballerina’s mogen echt wel eens achterwege gelaten worden. En dan de moeder van de bruid…. Ze zag er vreselijk gelukkig uit maar wat een waardeloos ensemble. Ik heb hier en daar wat van een papegaai gehoord…ja, ik kan ze geen ongelijk geven. Ik vond het echt allemaal vreselijk! Van de zilveren schoenen en tas tot de groen en roze kant en dan die vreselijke pluimen…..

Wat een bont geheel, dit gezin van de bruid. Was dat misschien juist de dresscode? Druk, veel kleur… Prinses Astrid spant wel de kroon met al die veren, het lijken wel pollen gras. Het jasje is ook wel heel druk van stof.
De bruidsjurk had ik de bruid mooier vinden staan als de halslijn wat hoger was geweest. Ze is wel heel slank en dan toch zo’n diepe hals.. De sluier is prachtig. Jammer dat haar kapsel veranderd is, het hoog opgestoken kapsel van eerder op de dag had naar mijn idee ook heel mooi gestaan bij de sluier.
Prinses Delphine, met wat voor mal hoedje is zij op komen dagen zeg. Blijft toch een ‘vreemde eend in de bijt’.
Het mooist gekleed vind ik prinses Elisabeth en prinses Louise!

Ben benieuwd naar de dresscode…

De antieke bruidssluier van geklost Brussels kant werd voor het eerst in 1877 gedragen door Laura Mosselman du Chenoy de Belgische grootmoeder van Koningin Paola. Zij trouwde dat jaar een Prins di Ruffo Calabria. Toen haar zoon de vader van Koningin Paola trouwde leende ze de sluier uit aan haar schoondochter, de moeder van Koningin Paola. Paola droeg de sluier zelf op haar huwelijk in 1959 et voila….
De sluier is inmiddels 2x gerestaureerd.

Wat leuk om te genieten van deze uitgebreide fotoreportage!
Ik zie een groot gezelschap van ontspannen, vrolijk ogende gasten, die hun kleding uit een bont kleurenpalet en diversiteit aan stijlen gekozen hebben en zo met elkaar als het ware een fleurig ‘boeket’ vormen rond het stralende bruidspaar.
En wat een mooie traditie om deze prachtige sluier van de ene op de andere bruid over te laten gaan.
Ik hoop dat ze een fijne dag hadden en wens het bruidspaar een gelukkig en gezegend huwelijk toe.

Wat een prachtige bruid. Zowel de mini- als de trouwjurk vind ik geweldig, evenals de schoenen. Het model van de tiara en het kapsel vind ik niet passen bij haar gezicht, een hoger opgemaakt geheel had beter gestaan denk ik. Astrid doet mij aan Laurentien denken, te bedacht en dan ook nog die toef andijvie op heur hoofd – wat ook geldt voor Delphine’s hoofddeksel en schoeisel. De Belgische kroonprinses ziet er geweldig uit in het rood,

Wat ziet de moeder van de bruidegom er overigens jong en prachtig uit. Wel jammer van de witte schoenen (nooit een goed idee). Suede lichtbruin was zoveel mooier geweest.

Ik moet echt lachen, de familie zal blij zijn, dat geloof ik zeker. Maar wat zien ze eruit. 🙈

Prachtige bruid! De jurk doet mij denken aan Carrie in SATC. Ook Westwood, een classic.
Volgens mij draagt de bruid helaas niet de klassieke horsebit schoenen. Zowel niet bij het burgerlijks huwelijk als t kerkelijk huwelijk. Gelukkig niet bij de Westwood, dat past er niet bij. Bij de korte jurk zou t top zijn geweest
Louise en Lilli prachtig!

Doro, goed kijken🧐, bij het burgerlijk huwelijk draagt ze echt de horsebit shoes.

Zowel de Vivienne Westwood als de Gucci mini jurk staan haar heel mooi. Zeker geen dertien in een dozijn, toont durf. De Gucci horsebit schoenen zijn zo tijdloos en altijd goed, zou voor Maxima ook eens leuk zijn, zit denk ik ook fijner dan die smalle Rossetti torenhoge pumps. Zie verder vooral een hele blije familie en daar gaat het om.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Prinses Astrid rocks! M’n nieuwe favoriete royal. En dan de bruid: wat een plaatje! Sowieso top mode feestje deze bruiloft.

Een Vivianne Westwood bruid. Ik zag het gelijk. Dit is een model wat deze ontwerpster vaak gebruikt. Staat mooi bij slanke maar ook bij vollere bruiden. Boeket is wel mooi maar ik houd veel meer van bruidsboeketten met kleur en van deze bloem heb je zulke mooie kleuren.
Ik snap nooit zo goed waarom je , als je op dezelfde dag zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk hebt, twee jurken draagt. Wat een toestand om te verkleden.
De best geklede vind ik de jonge prinses Louise. Moeder van de bruid ziet er altijd een beetje ‘off’ uit. Alsof ze apart wil zijn maar er net naast zit. Kleur groen niet zo geweldig en dan die roze mouwen en de veren. Wordt zo snel papegaaiig. Maar ze is heel blij zo te zien en dat maakt alles ook mooier.

Mooi en stralend bruidspaar! Daar laat ik het voor nu bij 😉

Wat een leuke hippe verschijning is deze prinses! Haar outfit van het burgerlijk huwelijk vind ik geweldig met die sixties look. En wat een prachtige bruidsjurk. Maar ook prinses Astrid ziet er heel goed uit. Leuk koningin Paola weer eens te zien, blijft een mooie vrouw. Ik weet niet goed wat ik van de outfit van Elisabeth moet vinden, leuke kleur maar het model doet niet veel voor haar. Van princes Claire had ik meer verwacht. Zo’n mooie vrouw.

Mag ik hier prinses Louise een dikke 10 geven. Wat een leuk geheel vind ik dat. En de moeder van de bruidegom ziet er ook prachtig uit. En idd, een prachtig bruidsboeket. Lijkt wel Lathyrus, dan ruikt t ook nog lekker.

Ach ja, nu valt als ik goed kijk de moeder van de bruidegom me pas op, ik dacht eerst dat het een vriendin betrof 😊, complimenten dus.

Leuk dat U en ik het dik eens zijn wat betreft prinses Louise 👌🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Het hoedje van delphine is -vermoed ik- een eigen creatie. Haar kunstwerken zijn vaak in felle kleuren en meestal met veel tekst.
De kleurverschillen van de bruidsjurk zie ik niet zo direct maar het is best mogelijk . Mss heeft de stortbui er zelfs iets mee te maken. De sleep zou afneembaar zijn geweest en voor 4 m werd mogelijks een lichtere stof gebruikt ifv gewicht. De sluier is een historische sluier nog van het huwelijk van paola, dus ja kleuren kunnen idd verschillen.

Maribrune, ik herken idd ook de stijl van de kunstenaar Delphine, ik blijf het een carnavals feestartikel vinden ook goed te gebruiken op het strand 🌞

👰🏼💘🤵🏼‍♂️ Een bonte bruidsstoet van het Belgische Hof deed gisteren Brussel aan, waar tevens een blik nazaten van de familie Von Trapp was opengetrokken en waarbij Julie ‘Maria’ Andrews zich liet representeren door prinses Laetitia Maria in haar frisse eigentijds gedragen dirndl.

Prinses Delphine was eveneens wederom van de partij als boegbeeld van de plaatselijke carnavalsvereniging en droeg een matchende halsband voor ‘je weet maar nooit’.

Prins Laurent moest prinses Claire stevig vasthouden anders verdween ze inclusief haar sombrero met de noorder wind, en prinses Astrid in diverse Gucci groenen – perfect matchend met de vele nodige paraplu’s – straalde als trotse moeder van de bruid.

Prinses Elisabeth, gekleed in een rode XL poncho, worstelde zichtbaar ook om haar hoofddeksel niet kwijt te raken die ze later tijdens de feestavond ook nodig bleek te hebben toen ze met tante Claire op de planken stond als samba-duo De Sombrero’s, wanneer tevens de beentjes van het gehele feestelijke gezelschap van de vloer mochten gaan.

Het bruidsboeket was idd prachtig, de sleep indrukwekkend en de trouwjurk qua kleurencombi in verschillende roomwittinten actueel super hip.
Het bruidspaar oogt op de foto’s waarachtig blij en gelukkig, al met al ondanks de wind en hoosbuien een zeker zeer gezellig ogende boel.

👉🏼 Er was m.i. echter één jongedame die stralend en fier met kop en schouders boven iedereen in een jurk uitstak, de jonge prinses Louise! 👌🏼

Op dit laatste moment van schrijven is het de day after; ook iedereen die niet genoemd is, zal gisteren en wie tot in de late uurtjes een heerlijke bonte avond/nacht ervaren hebben, het is het vrolijk overkomend gezelschap meer dan gegund!

Lang leve het bruidspaar 👰🏼💘🤵🏼‍♂️

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Haha 😄

😄

Wat jammer dat de bruidsjurk twee kleuren heeft; de jurk zelf is warmer van kleur dan de sleep en de sluier. De sleep vind ik ook niet zo mooi bevestigd, een beetje slordig. Ook de entourage van de bruid komt wat rommelig over met de verschillende tinten geel. Alsof er iemand kleurenblind was tijdens het samenstellen. Als ik mag gokken is dat prinses Astrid…

Prinses Louise is de topper voor mij, echt een plaatje!

De troonopvolgster van België is een mooie verschijning en vind ik er erg mooi uit zien. Mathilde haar jurk vind ik erg vormloos en Prinses Astrid vind ik absoluut niet. De bruid ziet er mooi uit maar ik vind haar zo mager. De rest vind ik niet mooi er uit zien.

Josine, petra, ik weet niet of ik het goed zie, maar ik denk dat de schoenen in de nmd andere schoenen zijn dan die in de vmd.. in de nmd zijn het schoenen met een “verhoogde ” zool lijkt mij …

Dank voor de overzichten!
Ik vind de mini jurk van t burgerlijk huwelijk gedurfd en staat haar goed.
Gave schoenen ook!

Mss ben ik de enige, maar ik vind alle kledij mooi en stijlvol. Ook de bloemen mogen er zijn. Alleen het haarstuk van astrid bij de kerkdienst. valt tegen alsook de schoenen van laura voor de kerkdienst.
Mooi ook dat de kerkdienst begon met een gedachte aan “the queen”.

Je bent zeker niet de enige die de kleding mooi en stijlvol vindt. Belgen hebben, wat dat betreft, smaak. Het enige wat deponeert is het hoedje van Delphine.

de echtgenoot van laura heeft oa de britse nationaliteit en beiden wonen in london.
Er is nog een historische link tss het koningshuis van belgie en groot brittanie gezien leopold 1 van saksen coburg ( 1830) de weduwnaar was van de toenmalige prinses of wales, een prinses die eerst verloofd was met willem van oranje die later met anna palowna is gehuwd.

Leopold I was ook de oom van Koningin Victoria en van haar man Prins-Gemaal Albert

Dank voor de nuttige aanvulling.

De jurk van het burgerlijk huwelijk vind ik te kort, de bruidsjurk is prachtig met die superlange sluier en ik ben weg van de pumps. Verder ben ik positief over de outfits van Luisa Maria (ik vind het een romantische jurk), Astrid (prachtige stoffen en kleuren, alleen had ze de veren weg mogen laten, ook die op haar hoofd), Mathilde (ook met zachte kleuren en bloemen), Louise (mooie kleur roze en bloemen in het haar), de moeder van William. Ik wil verder nog het hoedje van Delphine benoemen: erg lelijk, past totaal niet bij deze gelegenheid.

Een bont gezelschap aan bruiloftsgasten, geweldig. A wel he, smaken verschillen dat zie je maar weer. Het bruidspaar geniet en straalt. Mooie foto trouwens van het kersverse paar op het bordes (1e),
Wat ziet koningin Mathilde er leuk uit! Deze zachte kleuren staan haar goed. De outfit van dochter Elisabeth staat haar supergoed en dan die mooie hoed, chapeau. Eleonore ziet er netjes uit in t mintgroen maar ik vind haar deze kleur niet geweldig staan. En ik mis een haardecoratie of iets dergelijks.

Mooie bruid! Voor mij springt prinses Elisabeth met haar rode CH jurk eruit. Lekker jong en erg elegant.

Wat een vertoning van wansmaak. Maar het ziet eruit als een geslaagde dag

Nou, nou, nou: wansmaak? Niet uw smaak blijkbaar.

Jazeker, ik blijf erbij, wansmaak. Prinses Delphine, haar dochter, prinses Astrid, prinses Laetitia Maria, need I say more? Als het doel was om meer op te vallen dan de bruid… dan is dat gelukt.

Dat de jurk van letitia maria op een dirndl is geinspireerd moet niemand verbazen. Lorenz is een habsburger , de dirndl is de nationale klederdracht van oa oostenrijk en variaties worden in oostenrijk wel meer op offciele gelegenheden zoals huwelijken gedragen. Bovendien staat het haar …

Tja. Mathilde is in de Belgische “koninklijke” familie wel de uitzondering heb ik het idee. Maar inderdaad, het boeket van de bruid is heel mooi 😂

Ik vind het boeket van de bruid erg mooi.

Nog moeilijk om te beoordelen, wat betere foto’s afwachten, maar eerlijk gezegd schrik ik ervan hoe mager ze is .

Op het eerste gezicht een mooie japon en wat een trotse vader!! Alleen haar schoenen?! Misschien even wat meer foto’s afwachten voor ik die beoordeel:-)