Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 27 jul 25 reacties

Hier shopt prinses Claire graag

Claire is onze Royal van de Maand. Moderator Petra heeft daarom de favoriete shopadressen van de prinses op een rij gezet. Naast Natan en Scapa komen er ook minder bekende namen voorbij.

Modehuis Natan

Het moge duidelijk zijn dat de Belgische prinses Claire graag en regelmatig bij modehuis Natan shopt. Wat ze privé draagt is niet bekend, maar voor haar koninklijke activiteiten kiest ze graag iets uit bij Natan. Op onderstaande foto’s zie je Claire tijdens de troonswisseling van koning Albert naar koning Filip. Ze draagt hier een mouwloos jurkje van Natan, gecombineerd met een geel jasje en een fascinator. Later op de dag droeg ze alleen de jurk, en combineerde ze het met een capeline.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Ook op de nationale feestdag in 2018 was prinses Claire aanwezig. Ze droeg hier eveneens een outfit van modehuis Natan. Haar schotelhoed – met borduursel – komt van Fabienne Delvigne. Persoonlijk vind ik dit een heel mooie outfit, de fleurige gebloemde mantel op een witte broek.

21-07-2018 Parade Belgium royal family during the traditional military parade in front of the Royal Palace on Belgian national day in Brussels. Princess Claire ©PPE/Nieboer
21-07-2018 Parade Belgium royal family during the traditional military parade in front of the Royal Palace on Belgian national day in Brussels. Princess Claire © PPE/Nieboer

Bij het huwelijk van prinses Maria Laura van België zagen we prinses Claire in een jurk met bladerprint van Natan. Claire droeg er een enorme groene hoed bij. Haar zoons kregen spontaan de lachkriebels, toen de wind er met de hoed vandoor wilde gaan.

Foto ©Royalduo

Stijn Helsen

Herinneren jullie je nog dat Claire op de Nationale Feestdag van 2008 verscheen in een jasje dat geïnspireerd was op het werk van Mondriaan? Het ensemble dat Claire destijds droeg, was een ontwerp van Stijn Helsen. Een heel mooi en opvallend ontwerp.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Modehuis Scapa

Regelmatig wordt Claire ook gespot in kleding van modehuis Scapa. Hoe leuk is dat, vooral om het feit dat haar dochter, prinses Louise, onlangs een weekje stage liep bij Scapa in Brussel. Zou ze bij haar aankopen geholpen zijn door haar eigen dochter? Overigens is Scapa hofleverancier; het modehuis levert al meer dan 10 jaar kleding aan de koninklijke familie.

screenshot video ©Wim DeHandschutter

Brigitte Ganne en de Ikea fruitschaal

Herinneren jullie je nog de ‘ophef’ om de omgekeerde Ikea fruitschaal die prinses Claire op haar hoofd gezet zou hebben? De grappen daarover waren op social media althans niet van de lucht. In werkelijkheid bleek prinses Claire de hoed gekocht te hebben bij ontwerpster Brigitte Ganne uit Brugge. De hoed werd vervaardigd uit Abaca zijde, wat afkomstig is van bananen bomen. De rok komt overigens, zoals jullie waarschijnlijk wel verwachten van Natan.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Ik vraag me echter af of het een rok is of een jurk met een top er over heen. Op een ander moment droeg Claire namelijk een volledig gestreepte jurk van deze stof.

Bernard DePoorter

Naar verluidt vindt Claire de nationale feestdag een moment om een Belgische ontwerper in het zonnetje te zetten. In 2010 koos ze voor een creatie van de Belgische ontwerper Bernard DePoorter. Wat een plaatje, deze jurk!

Claire tijdens de nationale feestdag van 2010. Foto ©PPE/vd Werf

Mademoiselle Lucien

Dit is misschien wel de meest spraakmakende outfit van prinses Claire. Is het Delfts blauw? Of is het eigenlijk beddengoed? Het broekpak dat prinses Claire op onderstaande foto draagt, werd gemaakt door het Belgische duo achter Mademoiselle Lucien. En ja, de stof wordt normaal gesproken inderdaad gebruikt voor beddengoed, tafellakens ed. Prins Laurent vond de stof blijkbaar leuk, en koos naar verluidt de stof voor deze outfit. Info met dank aan Jelka van Garderobe Royale, waarvoor dank!

Grappig detail: op een ander moment combineerde Claire het jasje met jeans.

Foto ©PPE/Nieboer

Tim van Steenbergen

In 2008 droeg prinses Claire tijdens nationale feestdag een opvallend jurkje. Dit keer koos ze voor de ontwerper Tim van Steenbergen. Terzijde: Laurent en Claire gaan dan al jaren naar de modeshows van Tim van Steenbergen.

Foto ©PPE/vd Werf

Van welke ontwerper zouden jullie nog wel een keer kleding bij prinses Claire willen zien?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De Natan creaties vind ik bij Claire het mooist, vooral de mouwloze jurk tijdens de troonswisseling en de jurk met groene bladerprint. Ook de jurk van Tim v Steenbergen vind ik geslaagd, het mooie hoedje en tasje passen er alleen niet bij. Een misser is voor mij de outfit van Stijn Helsen, wel een prachtig jasje, maar voor de rest een rare combinatie.

De mouwloze jurk met geel jasje en fascinator vind ik Claire goed staan.
Ook de capeline hoed staat prima.
De jurk met groene bladerprint doet het ook best in mijn beleving, behalve de giga gesp vlak onder de buste.
De daarbij gedragen grote groene luifel vind ik als hoed buiten proportioneel. Hoe val ik op?!
Wat een leuk Mondriaan jasje van Stijn Helsen!
Zoals hier al eerder opgemerkt zou ik dit liever combineren met een andere rok die beter bij de strakke stijl past van het jasje en dan van gelijkwaardige stof (zwart of rood).
Het geplooide stukje bruidssluier op haar hoofd zou ik vervangen door een chique grote hoed of pittige dop met een strakke garnering opzij (soort ganzenpen bv)
De zg. Ikea fruitschaalhoed met kleurige outfit is leuk!
De al eerder getoonde ontwerpen ga ik niet over in herhaling vervallen.
Tenslotte vind ik het verfijnde ontwerp van het Tim van Steenbergen japonnetje Claire ook goed staan, maar het dopje met tulen paashaasoortjes zou ik graag vervangen door een elegante bijpassende blauw gekleurde hoed.
Leuk om zo mee te denken met de ontwerpen uit dit blog, en ja, ik vind Natan er toch wel positief uitspringen voor Claire.

Dag Petra, het ensemble van Mademoiselle Lucien is niet geïnspireerd op Delfts blauw of beddengoed maar op de de Franse meubel en gordijnstof , toile de Jouy genaamd. Courant in chique interieurs van de 18de eeuw. Peter Sarens, lifestyle journalist

Terecht, al wordt het “beddengoed” ook wel aangepast aan het beroemde behang. Frankrijk heeft – als geen ander land en historisch mede bepaald door hun koningen – een gans gamma van wat op vandaag gerust “super de luxe” producten kan genoemd worden of het nu om kaarsen, kristal, tapijten, stof , behang , porselein , juwelen , dranken , enz gaat.
Trouwens claire heeft oog voor detail : ook haar pumps zijn aan het mademoiselle lucien broekpak aangepast en bij het mondriaan jasje draagt zij een tasje -als ik het goed zie – in de vorm van belgie.

Klopt, het tasje is een uniek ontwerp (beperkte oplage?) van onze nationale trots DELVAUX, onze Belgische HERMES. Ontstaan in 1829! DELVAUX is hofleverancier. Hun handtassen in dik leder kosten 3.000 à 6.000 euro. Rijke Aziaten zijn dol op DELVAUX’s discrete luxe en sterren zoals Riannah werden ermee gespot… DELVAUX Parijs is pracht locatie. Heeft Nederland een boetiek in de PC Hooftstraat?

Last edited 10 maanden geleden by peter

Hoi Peter,
Voor zover ik weet is Delvaux niet in Nederland te koop.
Ik ben zelf in het bezit van een Delvaux, maar die heb ik 2e hands in Brasschaat gekocht (tip: Ludiek in Brasschaat!).
Delvaux is nota bene het oudste nog bestaande luxe lederwarenmerk in de wereld.

Dag Roos.. Wat leuk dat je in Brasschaat die Delvaux aan de haak sloeg :)… Brasschaat is dus het Antwerpse equivalent van jullie Blaricum, Wassenaar… Heel wat gefortuneerde Nederlanders in Brasschaat! Ook in Knokke is er een Delvaux boetiek, zelfs Cartier.

👍

Bernard Depoorter!

Wat een mooi …en chic overzicht ! Jij bent, net als Josine, een ware ‘mode-detective’, Petra !!

De outfits van Natan vind ik heel mooi staan. vooral dat eerste jurkje. De grijze jurk van Bernard DePoorter is ook heel sjiek, beetje jaren vijftig, alleen zou ik die in een andere kleur willen.

Tim van Steenbergen graag meer van, al ben ik bang dat hij gestopt is, op zijn website staat als laatste de spring/summer collection van 2021. Verder zie ik projecten voor toneel, opera e.d. Geweldige ontwerpen. Maar een outfit ontwerpen voor een prinses zou ertussen moeten kunnen, hoop ik.
De “Ikea” hoed is geweldig.
Het “Mondriaan”jasje is super, maar m.i. verkeerd gecombineerd met de ballonrok en “fluf”hoed. Mondriaan staat voor strak en primaire kleuren; ik had daar liever een strakke hoed bij gezien (zoals de hoed van nationale feestdag 2018 in primaire kleuren) en een zwarte rok (strak of superwijd). En dan als enige zachtere lijnen het superleuke tasje en graag andere schoenen.
Bernard DePoorter is een geweldige jurk, alleen de kleur vind ik weinig voor Claire doen, maar wel een super ontwerp dat Claire mooi staat.
Natan is prima en staat haar goed.
Het pak van Mademoiselle Lucien heb ik al eerder besproken, leuk dat er nu een foto van is met jeans en het jasje.

👉🏼 Wat betreft Tim van Steenbergen, mijn eerste gedachte was ‘het ontwerpen van een nieuwe collectie kost muchos 💶, wie weet heeft de coronatijd ook meegespeeld? 🤔💭

💻 Toch nog even gespeurd op het www en zie hier, nieuws van 30/05/23

👉🏼 Hij ervaart zichzelf als een ‘hybride’ kunstenaar/ontwerper….
👉🏼 Idd blijkt ook het blijven kunnen financieren van collecties een reden.
(Wij als buitenstaanders kunnen denken van ‘ontwerp een nieuwe collectie’ maar huur of hypotheek moeten ook betaald worden evenals 🍞 op de plank…).
👉🏼 Dank Petra voor de input van Tim in het blog, ik vind zijn werk 👌🏼

🛜https://www.flandersdc.be/nl/magazine/hoe-gaat-het-met-tim-van-steenbergen#:~:text=Home%20Magazine%20Hoe%20gaat%20het%20met…%20Tim%20Van%20Steenbergen%3F&text=In%20de%20reeks%20’Hoe%20gaat,verleden%2C%20heden%20en%20toekomst%20beantwoordt.

Wat een mooie outfits. De Natan outfits zijn heel herkenbaar, het inhuldigingsjurkje heeft Máxima volgen mij ook, maar dan in een andere kleur. Ik mis eigenlijk het toffe broekpak dat ze deze Nationale feestdag droeg. Dat vond ik 1 van de toppers.
Van mij mag ze vaker iets van Bernard DePoorter of Tim van Steenbergen dragen. Wat een mooie ontwerpen!
En de Ikea hoed vind ik juist een topper!

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Mooie outfits !
Ik heb haar een keer gezien bij de modezaak Princess in Antwerpen. Multi-brand. Omringt door de verkoopsters.

Tim van Steenbergen graag.
Deze inmiddels 15 jarige jurk 👌🏼 is tevens het herdragen waard, zonder hoed aub!

Ik heb deze voor mij onbekende ontwerper opgezocht op het www 👉🏼 WoW, een echte kunstenaar.
Draagt Laurentien zijn ontwerpen?

https://timvansteenbergen.com/

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Geheel mee eens. Waanzinnig mooie japon, en al 15 jaar oud. Graag met pittige hogere hakken, een ander envelopke en wat mij betreft blijft de hoed 😉 Wat een fantastische designer, niet zo beroemd als Dries van Noten en de andere Belgen, maar in Antwerpen en omstreken wel een grootheid begreep ik altijd.

De winnaar voor mij is de outfit van Tim van Steenbergen. De Stijn Helsen vind ik ook mooi, al is de rok nu gedateerd. Het jasje kon ze gerust nog eens dragen.
Bernard DePoorter vind ik een revelatie. Mag ze nog eens dragen op een gala of cocktail vb

Helemaal mee eens.
Het Mondriaan jasje graag nog eens op een rode rok.
Nathan vind ik bij Claire trouwens heel goed zitten, ik snap dat ze daar graag shopt voor officiële gelegenheden

Hier ben ik het 100% mee eens 😃