Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 dec 0 reacties

Hier shopt Máxima haar casual corona-looks

Sinds het begin van de coronacrisis wordt koningin Máxima veelvuldig gespot in kleding van de Massimo Dutti. Tijd om eens nader kennis te maken met dit kledingmerk!

Ondanks de Italiaanse naam van Massimo Dutti, is de kledingketen Spaans. Het merk werd in 1985 opgericht door Armando Lasauca. Het verhaal gaat dat hij zijn merk een Italiaanse naam gaf om wat extra allure toe te voegen aan de kleding. In eerste instantie maakt de Massimo Dutti alleen herenkleding, maar na een paar jaar werd er ook dameskleding toegevoegd aan de collectie.

In 1991 werd Massimo Dutti overgenomen door Inditex, waar vandaag de dag ook labels als Zara, Uterqüe, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius en Oysho onder vallen. Sommige hiervan zijn niet onbekend bij koningin Máxima. Zo heeft ze de afgelopen jaren regelmatig bij de Zara geshopt en er hangen ook kledingstukken en accessoires van Uterqüe in haar kledingkast.


Máxima in een wit broekpak van Massimo Dutti

Luxe
Wat onderscheidt de Massimo Dutti van de andere labels van Inditex? Het verschil zit hem vooral in het feit dat er met luxere stoffen wordt gewerkt. Een enkele keer zie je dezelfde stoffen terugkomen bij de Zara, maar over het algemeen wordt er met kwaliteitsstoffen gewerkt zoals wol, zijde en kasjmier. Ook tref je er regelmatig exclusieve of bijzondere stoffen aan, van bijvoorbeeld hennep. Het doel is om in 2025 alleen nog maar met duurzaam geproduceerde stoffen te werken.

Het modemerk is niet alleen actief op het gebied van duurzaamheid. De Massimo Dutti is in Spanje ook maatschappelijk actief. Zo hebben ze in Spanje drie winkels die gemanaged worden door mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Daarnaast zijn ze actief om mensen met een handicap langdurig aan het werk te krijgen. Dat dit ze dit serieus nemen, blijkt wel uit het feit dat in sommige winkels in Spanje driekwart van het personeel een beperking heeft.

Massimo Dutti is dan wel onderdeel van Inditex, het modemerk heeft zeer zeker een eigen identiteit. Dat het label enigszins losstaat van de rest blijkt ook wel uit het feit dat het hoofdkantoor gevestigd is in Tordera, terwijl de rest van de Inditex ketens hoofdkantoor houden in Arteixo.

Het merk met luxueuze stoffen voor een redelijke prijs valt in de smaak bij royals. Máxima is niet de enige die fan is van de Massimo Dutti. Ook koningin Letizia, prinses Mary en Duchess Catherine en Meghan zijn wel eens in kleding van het Spaanse merk gespot.

In beeld

Deze week werd Máxima gespot met een witte blouse uit de nieuwe collectie.

Rode jurk van Massimo Dutti: 

In het gebroken wit: 

Top en rok in een kleur die vrijwel iedereen staat: paars. 

Business chic. 

Geruite look van Massimo Dutti, bestaande uit een culotte en mantel. (Psssst koningin, is dit geen mooie optie voor januari?)

Foto

Deze zwarte jurk heeft ze ook: 

Wit broekpak van Massimo Dutti. 

Bruin/beige/wit: van alles wat. 

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments